DD Tips Åby 29/7

Publicerad på 29 Jul 2021 - 12:35

DrTrav

DrTrav

29 Jul 2021 - 12:35

Dagens Dubbel Åby 29/7

DD-1 1.4.9
DD-2 4 Zarenne Fas

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m Volt
9 Marvellous Tooma har kapacitet så att det räcker och blir över för den här typen av lopp men saknar form för dagen. Det är en häst som var trea bakom Hail Mary i Margaretas tidiga unghästserie under fjolåret och det finns en enorm kapacitet i den här hästen. Nu möter han enklare hästar än vad han gjort på slutet och om han hade hade varit i full form tror jag det här hade varit en toppchans.

1 Samson inledde förtroendeingivande i sin nya regi med två raka segrar och det ser ut som att Robert Bergh har fått den här hästen i ordning på ett bra sätt. Det har dock strulat med galopper i de två senaste starterna och även om han sköter sig den här gången så är det tuffa hästar på tillägg och han har tjänat minst pengar i loppet. Jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner loppet från ledningen men det är inget man kan begära.

4 Cruise är en häst som jag alltid har hållit högt men precis som med Marvellous Tooma har det inte alls fungerat på slutet och efter förra loppet fick han t.om. startförbud. vi får anta att hästen är i bättre författning nu och jag väntar på att det ska lossna för Cruise igen.

Vi fortsätter på den inslagna vägen med hästar som besitter hög kapacitet men som inte får det att fungera och jag pratar om 8 Ad Hoc som har dummat sig mycket med galopper. Jag minns dock insatserna under hösten i fjol och hoppas att han kan prestera bättre nu.

Min Vinnare: 9 Marvellous Tooma
Spets efter 500m: 1 Samson
Skrällen: 4 Cruise
Rankingen A: 9.1.4 B:8.5.12.2 C: 7.11.10.6.3

Dagens Dubbel 2 - 1609m Auto
Det var mycket snack om vinnande Vernissage Grif efter Årjängs Stora sprinterlopp men i min värld fanns det en häst som gjorde en klart bättre prestation i loppet. 4 Zarenne Fas vann inte loppet men det var den moraliska vinnaren och han var heroisk som tvåa. Han blev hängandes i tredjespår ett bra tag innan han till slut kunde nå fram till positionen utvändigt om ledande Click Bait och i ett högt tempo med en sluttid på 1.09.8 i mål kunde han plocka ner Click Bait och blev endast slagen av Vernissage Grif som fick ett perfekt lopp där bakom. Det är enklare emot nu och trots att det finns några dugliga motståndare i fältet tror jag att han vinner det här loppet från dödens om så krävs. Spik.

Motbud
2 Vikens High Yield visade form vid segern senast men det var i ett betydligt enklare sällskap och det är tufft emot nu. Robert Bergh lär dock göra ett allvarligt försök att ta sig förbi invändiga Bills Man från start och ta emot 5 Nadal Broline för att köra i ledningen så länge lampan lyser. Det är en riktigt bra häst när han är som bäst och om han håller absolut toppform, skulle det kunna räcka hela vägen från ledningen.

5 Nadal Broline har hunnit bli elva år nu och krigar på med lite ojämna prestationer men han var klart bra i en snabb avslutning på visby vid andraplatsen senast. Han är snabb från start och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket så ökar möjligheterna. Han kommer säkert att göra ett bra lopp med rätt resa men jag har ingen större känsla att han ska kunna besegra Zarenne Fas.

1 Bills Man var ute i ett alldeles för tufft sällskap senast och liftade bara med som oplacerad. Han borde kunna få en bra resa på innerspåret nu och skulle det bli hårt tempo i loppet är han nog inte helt borta med open stretch att tillgå.

Min Vinnare: 4 Zarenne Fas
Spets efter 500m: 2 Viken High Yield / 5 Nadal Broline
Skrällen: 2 Vikens High Yield
Rankingen A: 4 B:2.5.1.6.7.8 C:9.3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto