DD Tips Åby 5/12

Publicerad på 5 Dec 2020 - 13:57

DrTrav

DrTrav

5 Dec 2020 - 13:57

DD Tips Åby Lördag 5/11

DD1: 9 Speedy Tilly
DD2: 2,4,5,10,12

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
9 Speedy Tilly var ute i klass I-final i lördags och levererade då ett starkt slutvarv som klockades till under 1.10 sista 800m, det räckte till en andraplats bakom Västerbo Pokerface. Nu blir det täta starter, vilket Speedy Tilly har två segrar på fem försök som facit. Att det nu blir skotvång ser jag som ett plus då det inte missgynnar denna femåring, utan snarare försämrar för motståndet. Robert Bergh som tränar har verkligen fått fin snurr på Speedy Tilly som bara känns bättre och bättre för varje start. Från stallet meddelar man att det är toppform för dagen och att detta är en av stallets bästa chanser i omgången. Förstahäst för mig.

1 He's Marvelous har verkligen fått det att lossna nu på slutet, med perfekt utgångsläge lär Björn Goop som både tränar och kör ha siktet inställt på ledningen. Från den positionen har man vunnit sju av åtta starter. Dock känns skor runt om som ett minus då samtliga segrar för He's Marvelous är tagna med barfota bak. 

5 Amerindienne är skrällen i loppet för mig. Denna femåring har tagit samtliga åtta segrar för sin gamla tränare Timo Nurmos. Men Nu har man fått fyra lopp efter skadeproblematik och kapacitet finns för att utmana här. Stefan P Pettersson som nu tränar Amerindienne verkar börja hitta rätt och Amerindienne närmar sig toppform. I den senaste starten gick man i mål med massor sparat och i fin stil. Blev en nästagångare i min bok då. 

2 Beartime vek ner sig från ledningen i det senaste starten. Men nu är det återigen Carl Johan Jepson som sitter upp i vagnen och från ett bra utgångsläge lär man söka ryggresa denna gången. Skulle man hitta ner i rygg på ledaren så vet vi att det finns ett open stretch att tillgå på Åby där man kan skjuta till bra ifrån. 

Min Vinnare: 9 Speedy Tilly
Spets efter 500m: 1 He's Marvelous
Skrällen: 5 Amerindienne
Ranking: A 9,1 B 5,2,7,3,4,10,6 C 11,8,12

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
2 Night Brodde kommer till dagens start med en färsk seger i bagaget, det var en riktig topprestation man stod för då. Marc Elias körde med gasen i botten hela loppet igenom. Denna femåring är som allra bäst när han får trava på i spets, har nio segrar på tolv försök. En position jag tror man tar hand om ikväll ifrån ett perfekt utgångsläge. Idag är det dock distansen längre vilket jag tror missgynnar Night Brodde. Men ska trots detta ha goda chanser att segerdefilera ifrån ledningen. Förstahäst.

Draget i loppet för mig är utan tvekan 12 Staro Leonardo, han kommer från två mycket fina prestationer på V75. I den senaste starten gick man 12,5 sista 800 ute i såren. Distansen idag ser jag som en fördel och kommer man bara till från detta utgångsläget så är man högst segeraktuell i dagens start. Tidig på systemet.

4 Vikens High Yield kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. Varav insatsen näst senast var i värsta laget. Robert Bergh som tränar håller denna sexåring högt men säger att det finns en viss osäkerhet nu med skor på hovarna.

5 Ad Hoc kördes mycket tufft i den senaste starten och höll farten heroiskt hela vägen in i mål som trea. Detta är en femåring med en otrolig löpskalle, han har även visat att kapaciteten är det heller inget fel på. Formen är på topp för dagen och jag tror Carl Johan Jepson kommer försöka hitta ner i en fin rygg för att sen skjuta till vasst över upploppet. Kommer med på systemet.

Min Vinnare: 2 Night Brodde
Spets efter 500m: 2 Night Brodde
Skrällen: 12 Staro Leonardo
Ranking: A 2,12,4 B 5,10,3,11,6,1 C 8,7,9


Lycka till med spelet!


Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto