DD Tips Åby 6/5

Publicerad på 5 Maj 2023 - 11:27

DrTrav

DrTrav

5 Maj 2023 - 11:27

DD Tips Åby Lördag 6/5

DD1: 4,6,10
DD2: 6 San Moteur.

3 rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
10 King of Everything har onekligen visat en härlig utveckling den senaste tiden. Han har tre segrar på sina fyra senaste starter och kommer vara ett bra tillskott i gulddivisionen framöver. Senast slog man Hidalgo Heldia på Axevalla, då hade King of Everything spår tolv och Hidalgo Heldia spår åtta. Avslutningen då var femstjärnig och King of Everything besitter en rejäl speed. Att han på nytt fått ett bakspår är missgynnande men tränaren Claes Svensson är optimistisk på förhand och är han min tipsetta i loppet.

6 Karat River var den moraliska vinnaren senast även om han fick ge sig på målfoto. Detta är en bra individ för klassen som nu trots debut över kort distans och risk för att behöva göra jobb på egen hand inte kan nonchaleras sett till kapaciteten. På en snabb sommarbana blir det inte kul att ta emot Karat River i 1640m.

4 Hidalgo Heldia är en utpräglad sprinter som nu också fått ett passande utgångsläge. Senast öppnade han mycket tufft från spår åtta och höll sen bra som tvåa. Nu med två lopp i kroppen bör formtoppen vara nära och på lördag är det bara en sak i sikte. Spets och sen leda så länge som möjligt. Blir inte förvånad om det räcker hela vägen.

Min Vinnare: 10 King of Everything
Spets efter 500m: 4 Hidalgo Heldia
Skrällen:
Ranking: A 10,6,4 B 1,2,12,11,8 C 9,5,3,7

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi avslutar med finalen av Paralympiatravet där det finns en häst som sticker ut på förhand.

Den jag pratar om är Elitloppsfavoriten 6 San Moteur. Detta är en riktig stjärna som löste årsdebuten senast på bästa sätt. Efter det var tanken att starta på Jägersro men efter att ha fått en kortare febersläng så fick han stå över det loppet. Men enligt rapporterna missade sexåringen bara ett jobb och formkurvan ska nu peka uppåt med ett lopp i kroppen. Det blir även optimal balans för San Moteur och oavsett vilket lopp scenario det blir här så sticker han ute kapacitetsmässigt och startar med toppchans.

Motbud
3 Mister Hercules kommer nu med två lopp i kroppen och senast vann han på rejält sätt från dödens. Formkurvan bör nu peka uppåt och utgångsläget blev även passande. Mister Hercules är en rejäl individ som inte räds att göra jobb på egen hand och på förhand är detta de givna motbudet till San Moteur.

Nämner också 9 Jimmy Ferro B.R. som senast stod för en imponerande insats på Färjestad där han avslutade rappt och vann Prins Carl Philips lopp. Idag behöver inte utgångsläget vara helt fel och vi kan förvänta oss en rejäl prestation på nytt idag.

Min Vinnare: 6 San Moteur.
Spets efter 500m: 6 San Moteur.
Skrällen: 9 Jimmy Ferro B.R.
Ranking: A 6 B 3,9,1,7,5 C 10,4,8,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto