DD Tips Åby 8/5

Publicerad på 8 Maj 2021 - 13:58

DrTrav

DrTrav

8 Maj 2021 - 13:58

DD Tips Åby Lördag 8/5

DD1: 3,4,10
DD2: 6,8,10

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
4 Allegra Gifont är ytterligare en fin Italienare som tränas av Alessandro Gocciadoro. I den senaste starten var det Sverige debut och då gjorde man det bra som tvåa bakom Short In Cash. Med det loppet i kroppen bör man gått framåt en del formmässigt till dagens start. Man är kvick iväg från start men det troliga är att man inte tar sig förbi 3 Milady Grace inledningsvis av egen kraft. Men det ser ut att bli barfota runt om till dagens start vilket är intressant och man är inte heller beroende av ledningen för att vinna loppet. Förstahäst.

3 Milady Grace blir favorit i loppet och detta är ett femårigt sto som slutade tvåa i Derbystoet under fjolåret och vann sedan en Breeders´ Crown-final i Eskilstuna vilket säger en hel del om hennes kapacitet. I den senaste starten var det årsdebut och man såg ut att gå emot en knapp men säker seger när man snöpligt rullade över i galopp kort före mål. Det kändes mer som ett missöde än något som kommer bli ett upprepande mönster. Nu med ett lopp i kroppen och ledningen i sikte är men ett givet segerbud i loppet och ett givet streck för mig.

Skrällen är 10 Mellby Harissa som nu blivit nedstruken till ett nionde spår. Hon tränas av Robert Bergh och är en tjej som besitter väldigt höga toppar när hon lever upp till sin yttersta förmåga. Nu ser det även ut som formtoppen är nära. I den senaste starten avslutade man vasst långt ut i banan. Vaknar hon på rätt sida idag är man till 2% en riktig kantboll i omgången som jag betalar för.

Min Vinnare: 4 Allegra Gifont
Spets efter 500m: 3 Milady Grace
Skrällen: 10 Mellby Harissa
Ranking: A 4,3 B 10,11,7,1,5,2 C 8,12,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Finalen av Paralympiatravet med 1.500.000kr i förstapris.

8 Ecurie D. behöver ingen närmare presentation, detta är en femåring som tillhör den absoluta eliten av hästar i landet. I den senaste starten gjorde man årsdebut och man gjorde ingen besviken när man vann mycket enkelt. Det handlar alltså om en femåring som segrat i 15 av sina 18 starter. Men ikväll har man fått tuffast möjliga utgångsläge med bricka åtta bakom bilen, men Ecurie D är ruskigt startsnabb och känslan är att det bara finns full laddning framåt som gäller här. Kusken Björn Goop kommer säkert ladda vad som går för att söka en bra position direkt. Skulle man kunna pressa sig hela vägen till ledningen är man såklart hästen att slå för övriga. Men samtidigt kan det häxa från start och känslan är att man då blir sårbar. Men segerchansen är bra även från andra positioner och blir därför min knappa förstahäst när man endast är streckad på 20%. Men givet att gardera.

Framhåller 6 Aetos Kronos tidigt. Han imponerade stort i comebacken på Svensk mark senast när man trots bricka tolv kunde runda samtliga i deltävling tre. Då besegrade man hästar som Cyber Lane och Handsome Brad. Med det loppet i kroppen är känslan att man kommer vara ytterligare förbättrad till dagens start och nu med ett framspår kommer man kunna söka en vettig position från start och sen ska det bli mycket spännande att se vad denna femåring kan göra i ett lopp som detta. Givet streck till 14%.

4 Delia du Pommereux är ett tufft sto som idag gör Sverigedebut. I den senaste starten fick hon ett snällt lopp då siktet var inställt på denna Finalen. Stoet slutade fyra i Prix d'Amérique tidigare i år och gick sen och vann Prix de France, då slog man självaste Face Time Bourbon via en vass avslutning. Hon kan öppna kvickt när man väljer att ladda iväg och med tanke på att man kan nå ledningen här tror jag man kommer skicka iväg henne från start. Väl i den positionen är man sen hästen att slå för övriga. Men eftersom hon även är vass på speed är frågan vad man gör när Ecurie D kommer flygande en bit ut i banan från start? Oavsett givet segerbud men avstår på DD då spelvärdet känns lågt där. 

Skrällen är 10 Verry Kronos som blir helt bortglömd i loppet. Man kan förstå det med tanke på hur han såg ut i kurvorna i den senaste starten. Men då var det skor på hovarna. Nu blir det barfota runt om vilket kommer göra att han kan hantera kurvorna bättre och få en aktion som flyter. Med tempo på loppet kommer Verry Kronos kunna avsluta riktigt vasst. Streckas på systemet.

Måste även nämna 5 Who's Who som har sett riktigt fin ut och med två raka segrar på kontot måste man räknas på nytt här idag.

Min Vinnare: 8 Ecurie D.
Spets efter 500m: 8 Ecurie D. / 4 Delia du Pommereux
Skrällen: 10 Verry Kronos
Ranking: A 8,6,4 B 5,10,2,3 C 1,7,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto