DD Tips Åby & Solvalla 16/12

Publicerad på 16 Dec 2020 - 10:16

DrTrav

DrTrav

16 Dec 2020 - 10:16

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 16/12.

DD1: 3,8,10
DD2: 5,7,12

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m auto
8 Indra’s Secret blir trots spåret min förstahäst i ett öppet lopp. Detta är ett sexårigt sto som jag gillar skarpt. I senaste starten fick man ge som mot Ufo Jet precis före mål. Indra’s Secret är väldigt stark och trivs över den längre distansen. Ikväll kan vi vänta ett offensivt upplägg direkt från start. Dessutom är det Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket är intressant.

9 Emoji kommer med två raka segrar med sig i bagaget till dagens start. Dock kommer han ikväll inte kunna utnyttja sin startsnabbhet från spår nio bakom bilen. Men denna fyraåring kommer till start med fin form och har 14 segrar på 24 starter. Flemming Jensen som tränar ligger dock lite lågt inför kvällens start vilket han ofta gör, så det är svårt att tolka. Står över på Dagens Dubbel och letar istället högre odds.

3 Infinitus har fin form och ska räknas tidigt från ett fint utgångsläge. Han kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start och avslutade då 11,0 sista 700m i fin stil. Från stallet meddelar man att Infinitus känns fin hemma på gården och man förväntar sig en bra prestation ikväll. Skulle man komma iväg före Indra’s Secret ska det bli spännande att se vilken taktik kusk och tränare Joakim Lövgren väljer. Tidig på systemet.

Min Vinnare: 8 Indra´s Secret
Spets efter 500m: 8 Indra´s Secret
Skrällen: 3 Infinitus
Ranking: A 8,9 B 3,10,1,7,4 C 11,5,2,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Ett lopp som är rörigt för mig. Dock är jag medveten om att det kan det vara spets och slut för 5 Disco Volante. Men han vek ner sig från ledningen redan 500m kvar till mål i senaste starten vilket gör att det inte går att gå på honom fullt ut ikväll. Från tränarhåll meddelar man att inget var fel på Disco Volante därför startar man ikväll igen. Nu är man tillbaka på hemmaplan där man också vann för två starter sedan helt överlägset. Ett svårt lopp att få grepp om och inte minst favoriten Disco Volante. Klar förstahäst men givet gardering i min bok.

7 Milligan’s School har fått starta på i gulddivisionen på slutet, hans utgångslägen har inte varit dem bästa och resultaten har således uteblivit. Ikväll är det enklare emot men frågan är vart han ska hamna från bricka sju med startsnabba konkurrenter innanför. Men skulle det lösa sig från start och man hittar ett vettigt slagläge med Milligan’s School är man med och gör upp om segern. Given för mig.

11 Elian Web gillar jag skarpt, dock var man inte som bäst senast och har varit struken efter det. Så formmässigt finns det en del frågetecken inför kvällens start. Dock är just form något som hägrar som ett osäkert kort kring många av de hetaste konkurrenterna också. Skulle Elian Web leva upp till en bra prestation är man given i segerstriden, men väljer att stå över på Dagens Dubbel med tanke på att man varit struken inför kvällens start.

6 Star Advisor Joli är skrällen för mig. Han har inte samma klass som de ovannämnda, men han är ett ekipage som faktiskt har en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten satt man fast med sparade krafter och gången innan var man tvåa på V86. Skulle man med hjälp av sin startsnabbhet få en vettig resa i kvällens lopp så är jag inte främmande för att man kan skrälla i kväll. Ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 5 Disco Volante
Spets efter 500m: 5 Disco Volante
Skrällen: 6 Star Advisor Joli
Ranking: A 5,7,11 B 6,12,10,9,3 C 1,2

Lycka till med spelet!

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto