DD Tips Åby & Solvalla 20/1

Publicerad på 20 Jan 2021 - 17:39

DrTrav

DrTrav

20 Jan 2021 - 17:39

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 20/1.

DD1: 1,5,6,9,10
DD2: 2,11

10 rader x 30 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m auto
9 Flirting Diamond gick med i ryggar under slutrundan på V75 och slutade fyra i den senaste starten. För två starter sedan stod man för en positiv insats när man höll starkt till en andraplats bakom Önas Prince efter ett tufft lopp. Formen är god och detta är en kapabel fyraåring som står sig bra i dagens lopp. Från spår nio är man garanterad en fin resa och blir därför min förstahäst i ett annars öppet lopp.

6 Edler kommer utmana om ledningen här, även om man inte är favorit på att komma dit i min bok. Men formen hos denna femåring är på topp, i den senaste starten fick man se sig knappt slagen efter att gått utvändigt om ledaren i nästan hela loppet. Han är kvick från start och även om man inte når ledningen borde man kunna hitta en vettig position och i den formen Edler befinner sig ska han inte nonchaleras i dagens start.

5 Cosmic Photo kommer till dagens start med två raka galopper vilket såklart inte är optimalt. Men för tre starter sedan vann man enkelt från ledningen via 14,5 sista 800m. Håller man sig till rätt gångart hela loppet ikväll är man min tidiga ledare av loppet och skulle sen tränare och kusk Robert Bergh få fuska bort lite av loppet kommer denna femåring sälja sig dyrt. Streckas.

10 Nelle Atticus Lane är åtgärdad efter senaste starten på V75 och tränare Sten-Åke Svensson förväntar sig en förbättrad Atticus Lane ikväll. Ikväll är det tredje gången Carl Johan Jepson sitter i vagnen bakom denna sexåring och de har segrat i båda starterna de kamperat ihop tidigare.

Vill även nämna 1 Ea som ska utrustas med rycktussar för första gången i kvällens start och som jag nämnt tidigare så finns det dubbla Open Stretch spår att tillgå på Åbytravet. Från detta utgångsläget handlar det om att försöka få en så bra position som möjligt på innerspåret och sen stå för en rykande avslutning längst in i banan över upploppet. Pass upp.

Min Vinnare: 9 Flirting Diamond
Spets efter 500m: 5 Cosmic Photo/6 Edler
Min Skräll: 1 Ea
Rankingen: A: 9,6,5 B 10,1,11,4,7,12,2 C 8,3

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
11 Iceland Radio är intressant ikväll. I den senaste starten på V75 såg man formstark ut när man stod för en bra avslitning på innerspår och gick i mål med bra fart över linjen. Örjan Kihlström kör ikväll precis som senast och han vet nog precis vad som fanns kvar i hästen i den senaste starten. Från detta utgångsläge kan man följa med i spåren när tåget går och sen avsluta vasst över upploppet. Förstahäst till intressant spelprocent.

2 Smaragd Norrgård är ett högkapabelt sto som presterar något ojämnt emellanåt. Men i den senaste starten visade hon verkligen sina kvaliteter på rätt sätt, från spår tolv blåste man runt samtliga och gick undan via 11,0 sista 800m. Då var det rycktussar för första gången, vilket hon även utrustas med i kvällens start. Från detta utgångsläget är hon min tidiga ledare av loppet och från den positionen är hon hästen att slå för övrig.

9 Matilda Cash kommer senast från en bra prestation när man fick sätta nosen först efter gått 11,6 sista 1000m. Då var motståndet snäppet vassare än ikväll, och kan Matilda Cash leverera en liknande prestation ikväll igen är chansen god till att hon får utöka segerkolonnen i resultatraden med ytterligare en seger efter kvällens start.

Vill även nämna 3 Digital Pro som Stefan Melander själv ger fem getingar inför dagens start. Han meddelar att Digital Pro är väldigt bra iordning inför dagens start och att det nu är täta starter vilket kommer gynna denna femåring. 

Min Vinnare: 11 Iceland Radio
Spets efter 500m: 2 Smaragd Norrgård
Min Skräll: 3 Digital Pro
Rankingen: A: 11,2 B 9,3,5,6,12,4,8 C 10,7,1

Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto