DD Tips Åby/Solvalla 25/11

Publicerad på 25 Nov 2020 - 17:43

DrTrav

DrTrav

25 Nov 2020 - 17:43

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 25/11

DD1: 2,5,11
DD2: 2,6

6 rader x 50 kr = 300 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
5 Zio Tom Jet mötte senast hårda konkurrenter med stod för en bra avslutning som räckte till tredjeplatsen. Han kan öppna helt okej från början och det är inte otänkbart att Zio Tom Jet kör fram och sitter i ledningen efter en bit. Även om 6 Can Lane är min ledare av loppet. Men eftersom det är Åby är det många som är nöjda med rygg ledaren. Senast han gick i ledningen var på Axevalla i somras och då vann han säkert på en mycket bra tid, 11,6 utan att vara tom i mål. Behöver inte heller ha ledningen för att vinna, utan han går även väldigt snabbt till slut om man får spara speeden. Förstahäst. Anmäld barfota runt om och norskt huvudlag.

2 Divine har visat fin kapacitet och har inför ikväll fått ett lopp i kroppen, dessutom blir det formstarke Stefan Persson i vagnen för första gången vilket är klart intressant. Man har även testat ny balans hemma i träning vilket man meddelar från stallet fungerat väl och det kommer provas i kvällens lopp. Anmäld skor och vanlig vagn.

8 Indra's Secret blev trött tillsut i senaste starten efter att man fått ett alldeles för tufft upplägg. Annars vet ni som följer tipsen här att jag ofta trott mycket på Indra's Secret. Hon har stått för flera bra prestationer på slutet, dessutom trivs hon bra på Åby och är obesegrad här på fyra starter. Skulle inte bli förvånad om vi får se ett offensivt upplägg trots bricka åtta. Är tillräckligt stark och rejäl för att vinna kvällens lopp även om jag ikväll håller andra ekipage före henne. Anmäld öppet huvudlag, barfota runt om och hybridvagn.

6 Can Lane spetsar initialt i min bok och han trivs i positionen, vunnit fem av sex starter. Men frågan är om man svarar upp hårdare konkurrenter som kommer utifrån nu när det extra innerspåret finns på Åby när upploppets vankas? Can Lane vann från rygg ledare för fyra starter sedan och släpper man idag så vet jag att det finns en bra speed att tillgå på upploppet. Ska räknas oavsett upplägg. Anmäld jänkarvagn, barfota runt om och norskt huvudlag.

4 Dokonjo är oftast med långt framme och har inför ikväll värmt upp med att vinna ett breddlopp i fin stil. Han är kvick iväg från start och står dessutom perfekt inne i loppet. Ska inte nonchaleras ikväll även om det finns risk att man hamnar ett hack för långt bak på innerspår. Anmäld Barfota runt om, norskt huvudlag och amerikansk sulky.

Min Vinnare: 5 Zio Tom Jet
Spets efter 500m: 6 Can Lane
Skrällen: 6 Can Lane
Ranking: A 5,2 B 8,4,6,11,1,3,9 C 12,10

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
2 Önas Prince är rätt favorit i loppet och var väldigt fin vid uttagningarna till Kriteriet. I finalen var han inte som bäst efter tuff resa. Önas Prince är obesegrad efter fyra försök i spets och han är dessutom min tidiga ledare av loppet. Från stallet meddelar man att Önas Prince tränar på ett bra sätt hemma och är förberedd för kvällens start. Med ett perfekt utgångsläge så ska segerchanserna idag vara höga. Given förstahäst och en tredje spik i omgången för de som vill, men jag kommer dubbla systemet. Anmäld barfota runt om, hybridvagn och öppet huvudlag.

Den jag vill dubbla systemet med är 6 Revelation som tillhör de bättre i årskullen och ska ses som den största utmanaren till Önas Prince. Han gör ikväll sin tredje start för Robert Bergh. Det är en kapabel treåring som vann Uppfödningslöpningen 2019 och son nu står och stampar för att ta sin första seger för sin nya tränare. Anmäld barfota, öppet huvudlag och hybridvagn.

11 Chiru är tredje hästen för den som har råd, han är en spännande treåring som är under fin utveckling men som ikväll står inför den tuffaste uppgiften i karriären hittills. Spår elva gör heller inte uppgiften enklare. Från stallet väljer man att ligga lågt med tanke på utgångsläget, man vill ha ett lopp i ryggar. Anmäld kor runt om och vanlig vagn.

Min Vinnare: 2 Önas Prince
Spets efter 500m: 6 Can Lane
Skrällen: 5 Holdfast Am
Ranking: A 2 B 6,5,11,12,5,4,8 C 1,9,7,3,10

Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto