DD Tips Åmål 2/6

Publicerad på 1 Jun 2021 - 23:42

DrTrav

DrTrav

1 Jun 2021 - 23:42

Dagens Dubbel Åmål 2/6

DD-1 2.8
DD-2 4 Lucifer Lane

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2080m Auto
8 Mill Cava var riktigt fin vid segern senast när hon ledde från start till mål och aldrig bjöd in de något mer hårdare och rutinerade hästarna på den bakre volten. Nu har hon fått ett åttonde-spår den här gången men hon är blixtrande snabb från start och jag blir inte förvånad om Björn Goop hittar till ledningen trots ett spår längst ut på vingen. Björn Goop och bike är intressanta ändringar till den här starten och även om han inte når ledningen härifrån lär det bli laddning framåt för att hitta en position i den främre träffen omgående. Hästen är under utveckling och i fin form dessutom och hon ska räknas mycket tidigt oavsett om det blir någon ledning eller inte.

2 Chang utmanar främst om ledningen och lyckas han bara hålla ut Mill Cava från start är det hästen att slå. Man låter tydliga från stallet att man vill köra i ledningen från och med risk att låta tjatig vet vi att det är en enorm fördel på aktuell bana. Senast gjorde han bort sig med startgalopp men hästen är normalt inte osäker och vi får se det som ett olycksfall i arbetet och han har visat bra form på barfotabalans innan dess.

1 Zenato är favorit i skrivande stund men jag har ingen större känsla för ekipaget och han kommer bli över från start. Skulle det bli tempo på loppet och lösa sig från innerspåret kan han såklart vinna loppet, men som betrodd är det ingen jag vill betala för.

Jag varnar lite för en storskräll i 3 Trollhunter som är bra i sina ljusa stunder. Han är inte att lita på men han har visat startsnabbhet tidigare och skulle han fungera är det ingen omöjlighet att han kan hitta ledningen initialt och välja själv om han vill testa i ledningen eller få en bra resa i ryggar.

Min Vinnare: 8 Mill Cava
Spets efter 500m: 2 Chang/3 Trollhunter/8 Mill Cava
Skrällen: 3 Trollhunter
Rankingen A:8.2 B: 3.1.10.9.5.7.12 C: 11.6.4

Dagens Dubbel 2 - 2080m Auto
4 Lucifer Lane var fantastisk fin senast när han efter en strykning på Tae Kwon Deo till slut blev klar favorit inom vinnarspelet och vann loppet på 1.10.2 från ledningen över kort distans och intrycket var riktigt bra och det fanns de som vurmade för att Lucifer Lane var tänkbar som en av de sista hästarna in i elitloppet efter den insatsen. Det var förmodligen aldrig nära dock och istället blir det start på Åmåltravet ett par dagar efter den fantastiska helgen som har varit. Från ett perfekt spår lär det bli full laddning mot ledningen och över Åmåls korta upplopp får övriga vara riktigt bra om de ska kunna hota Lucifer Lane. Även om det finns ett par fullvärdiga motståndare tror jag inte att de kan besegra Lucifer Lane utvändigt med tanke på intrycket senast och jag avslutar omgången med att hamra in spiken.

Motbud
7 Heart Of Steel startade i Copenhagen Cup senast i hopp om en riktigt bra insats för att kunna knipa en av de sista platserna i Elitloppet. Tävlingsdagen blev inte som man tänkt sig och efter ett tufft lopp ute i spåren fanns inga krafter kvar till slut och han slutade faktiskt oplacerad. Han har definitivt kapacitet för att vara med att utmana om segern i det här loppet om han tävlar på topp men även om han har fått tre lopp i kroppen nu, har jag svårt att se att han ska besegra Lucifer Lane från det här läget.

9 Nadal Broline vet vi alla vad han kan i sina ljusa stunder och senast tog han ett rejält kliv framåt när han avslutade riktigt vasst som tvåa bakom Elitlopps-finalisten Aetos Kronos. Han kommer säkert att göra en riktigt bra prestation igen men från bakspår blir det svårt att komma till på Åmåls speciella bankropp. Klaffar det med positioner under vägen är det självklart ett tidigt motbud.

Jag nämner 1 Flash Håleryd som jag väntar på att det ska lossna för formmässigt. Det var dock ett trögt intryck senast från rygg ledaren senast men om han skulle prestera på topp ser det återigen ut som att han får en liknande resa och med fritt över upploppet är han inte otänkbar.

Min Vinnare: 4 Lucifer Lane
Spets efter 500m: 4 Lucifer Lane
Skrällen: 1 Flash Håleryd
Rankingen A: 4 B: 7.9 C: 5.1.6.2.10.11.3.12.10

Lycka till med spelet


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto