DD Tips Årjäng 18/4

Publicerad på 18 Apr 2021 - 13:49

DrTrav

DrTrav

18 Apr 2021 - 13:49

DD Tips Årjäng Söndag 18/1

DD1: 6,9,12
DD2: 1 Mily

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
6 Global Wonderful blir favorit i loppet vilket är fullt förståeligt. I den senaste starten var det årsdebut och man blev serverad ett fint lopp i rygg på ledaren, och när luckan kom med 200m från mål kunde man i mersmakande stil enkelt spurta till seger. Global Wonderful är kvick iväg från start och med ett lopp i kroppen bör formen vara förbättrad till dagens start. Hittar man ett bra slagläge från bricka sex kommer ska det vara en bra segerchans igen.

9 Almond Paste har fått två tuffa lopp efter sin vintervila. Båda gångerna har hon tvingats trava utvändig om ledaren. I den senaste starten gjorde man det dock på ett imponerande sätt, man visade fin inställning när man aldrig riktigt gav sig och man höll starkt till andraplatsen. Man har idag fått en bra start rygg på 2 Digital Furcola och kommer kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt från start. Motståndsmässigt kliver hon ner något i klass här och skulle det bara stämma med positionerna längs vägen utmanar hon om segern.

Nämner även skrällen 12 Loes som kanske är det sto som besitter högst kapacitet i startfältet. Men att det är årsdebut och man dragit bricka tolv gör såklart att chanserna dras ner endel. Men när hon bara är streckad på 6% känns hon intressant. Skulle det bli tempo på loppet och man har lite tur med pistolerna är Loes inte oäven. Skräll.

Min Vinnare: 6 Global Wonderful
Spets efter 500m: 6 Global Wonderful / 2 Digital Furcola
Skrällen: 12 Loes
Ranking: A 6,9 B 12,8,3,11,10 C 2,1,7,5

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
I den avslutande avdelningen väljer jag att ta ställning för 1 Mily. Detta är ett sjuårigt sto som tränas av Robert Bergh och som varit nere i Frankrike under vinter. Hon har kunnat tjäna en del pengar där nere och införskaffat sig en hel del hårdhet även om segrarna uteblivit. Kapacitetsmässigt tror jag man ska ha en mycket bra segerchans. För kusken Dwight Pieters handlar det om att ta sig ut från innerspåret och lyckas han med det tror jag ingen kommer kunna stå emot Mily under sista halvvarvet. Till endast 28% är man en spelvärd spik i omgången och på Dagens Dubbel.

Motbud
8 Franklin Face är främsta motbudet på förhand, han har nu gjort två starter för Joakim Elfving. Resultatmässigt har det inte inlett med någon succé, men ser man till prestationerna har båda starterna varit bra. I debuten för Joakim Elfving var Franklin Face gott gåendes när han galopperade med 200m kvar och det kan mycket väl varit segern som försvann den gången. I den senaste starten var man ute på V75 där man fick trava första 700m i tredjespår innan man tvingades backa sig sist. Idag har man på förhand ett jobbigt utgångsläge men motståndet är enklare än jämfört med senast. Löser det sig bara någorlunda med positionerna kommer han spurta ner många över upploppet. Given vid gardering.

Skrällen är 5 Thai Highway som sedan ett tag är tillbaka hos Kim Pedersens regi. Detta är en femåring som kommer med en formkurva som pekar uppåt till dagens start. Han är kvick iväg från start och skulle man kunna köra sig till ledningen idag kommer man sälja sig dyrt. Till 6% ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Mily
Spets efter 500m: 5 Thai Highway
Skrällen: 5 Thai Highway
Ranking: A 1 B 8,5,4,7,2,12 C 6,11,9,10,3

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto