DD Tips Årjäng 24/5

Publicerad på 24 Maj 2021 - 14:15

DrTrav

DrTrav

24 Maj 2021 - 14:15

DD-tips Årjäng Måndag 24/5

DD-1 7 7 Holdfast Am 
DD-2 1,6,7,11

4 rad x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
Min idé i loppet är 7 Holdfast Am som ser ut att bli väldigt lite spelad i loppet. Jag har vairt inne på honom tidigare och i min bok står man på tur för seger. Han tränas av Markus B Svedberg som har en väldigt fin form på stallet vilket också brukar smitta av sig på andra hästar. Holdfast Am har även fått två lopp i kroppen inför kvällen start, vilket bör innebära att hästens formkurva pekar uppåt. Han är även kvick iväg från start och från ett intressant utgångsläge med springspår så är man den troliga ledaren av loppet om kusken Andreas Lövdal prickar starten. Väl i den positionen tror jag man sen biter ifrån sig bra. Till endast 4% är detta en fräck förstahäst i min bok och även min spik på Dagens Dubbel. 

1 Goodlookin’ Pepper kommer med en färsk seger i bagaget och även två starka prestationer. Lyckas man hål upp innerspåret från start talar mycket för att man har en bra segerchans på nytt. Men som ni läste ovan är jag inte helt säker på att man kan försvara innerspåret och då ser uppgiften betydligt tuffare ut. Detta är en fyraåring som kommer med bra form och som ska räknas tidigt i loppet. Men som favorit är man ingen given föstahäst.

6 Mill Cava hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Man fick ett tung lopp senast och fick därmed sin fina segerrad bruten. Kan öppna okej och har även han springspår vilket ska bli intressant. Prickar kusken starten och man hittar en vettig position kan man inte nonchaleras i ett lopp som detta.

Nämner även 14 Shapes som visade fin form i den senaste starten när man stod för en mycket bra avslutning av loppet. Har ikväll ett springspår med springband vilket kan innebära en bra start och med en liknande avslutning ikväll som senast fäller man många över upploppet.

Min Vinnare: 7 Holdfast Am
Spets efter 500m: 7 Holdfast Am / 1 Goodlookin’ Pepper
Skrällen: 6 Mill Cava
Rankingen A: 7,1,6 B 14,13,10,12,9,8 C 2,5,3,4

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
1 Ian B.R. är en femåring som alltid gör sitt i loppen och står för jämna och gedigna prestationer. I den senaste starten avslutade man bra och gick i mål som trea. Ikväll står man perfekt inne i loppet på pengar och med endast fyra hästar på start känns det som vägen ligger öppen för ledningen. Presterar han sen en normalprestation är man hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Vill även framhålla 11 Royal T.N. som är van att möta tufft motstånd och har bättre form en vad resultatraden antyder. Royal T.N. kan göra en del själv i loppen och ikväll har man ett intressant springspår på bakvolten och prickar skickliga kusken Rikard N Skoglund starten är man garanterad ett bra lopp. Jag är inne på att det blir ett offensivt upplägg ikväll och denna sexåringen ska räknas in i segerstriden här.

Nämner även 7 Milord som gör det bra nästan varje gång. I den senaste starten stod man för en bra avslutning när klockan stannade på 1.12 sista 700m. Med rätt resa ikväll kommer man fälla många över upploppet. Carl Johan Jepson som sitter i vagnen känner hästen väl vilket är en fördel.

Min Vinnare: 1 Ian B.R.
Spets efter 500m: 1 Ian B.R.
Skrällen: 11 Royal T.N.
Rankingen A: 1,11 B 7,6,12,8,2 C 3,10,5,4

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto