DD Tips Arvika 9/7

Publicerad på 9 Jul 2021 - 14:42

DrTrav

DrTrav

9 Jul 2021 - 14:42

DD-tips Arvika Fredag 9/7

DD-1 5 Always On Time
DD-2 3,5

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1700m auto
Här hittar vi omgångens spik på Dagens Dubbel, 5 Always On Time. Han kommer till dagens start med formen på topp. För två starter sedan gjorde han det mycket bra i Norska gulddivisionen, då satte han nosen först över mål och sloga bland annat Ferrari BR. I den senaste starten strulade det med positionerna en del i loppet, han blev dragen bakåt men kunde ändå komma tillbaka starkt i loppet och gå i mål som tvåa. Always On Time är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen blir man mycket svårslagen, ser det heller inte som omöjligt att Always On Time kan vinna från dödens om det skulle behövas även om såklart säger chanserna minskar en aning från den positionen. Jag tar ställning här och spikar.

Motbud
3 Poet Broline är främsta motbudet till min spik och detta är en bra häst i grunden men i min bok ska han få svårt att slå min spik i loppet, framförallt om man tvingas göra grovjobbet själv. Visst finns det på kartan att man kan svar ut min spik från start, men då kommer man bli hårt ansatt i spets vilket försämrar vinstchanserna. I den senaste starten höll han godkänt en bit bakom segrande Velvet Gio. För den som inte tar ställning är detta ändå ett givet streck på kupongen.

Nämner även 8 Flash Håleryd och 2 Montdore. Den förstnämnda har ikväll fått ett tufft utgångsläge och kommer behöva en del tur därifrån. Men skulle det lösa sig med positionerna finns kunnande för en framskjuten placering. Formen är bättre än vad resultatraden skvallrar om. 2 Montdore galopperade tidigt i den senaste starten men kan en hel del i grunden. Innan galoppen hade denna numera elvaåringen visat hygglig form i två raka starter. För den som garderar loppet ska man inte nonchalera dessa två till låg procent.

Min Vinnare: 5 Always On Time
Spets efter 500: 5 Always On Time
Skrällen: 8 Flash Håleryd / 2 Montdore
Rankingen: A 5 B 3,8,2,7,1 C 9,4,6

Dagens Dubbel 2 - 2500m auto
5 Flexible Launcher kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast vann han överlägset från ledningen på bra sätt och han visade verkligen att formen sitter där. För tre starter sedan vann han från utvändigt ledaren och var även då väldigt bra. Flexible Launcher trivs över den längre distansen och har en seger samt tre pallplaceringar på sina sex starter i lopp över 2600m. Förstahäst i loppet.

Dubblar ändå systemet med 3 Leo Leo som har spår innanför Flexible Launcher och från start handlar nog allt om att för Mikael J Andersson som sitter i vagnen att komma före favoriten till ledningen. För två starter sedan vann man nämligen från just ledningen på en annan 800m bana, Åmål. Från ledningen blir inte Leo Leo lätt att plocka ner. Noterbart är att åtta av Leo Leos nio segrar är tagna ifrån just spets.

För den som söker ytterligare streck på kupongen är 9 Bacchus L.I. tänkvärd. Detta är en individ som kan avsluta rappt och skulle han få rätt ryggresa ikväll ska han inte nonchaleras. Dock är bakspår på Arvika sämre än på många andra banor och det krävs en del tur längs vägen.

Min Vinnare: 5 Flexible Launcher
Spets efter 500: 3 Leo Leo
Skrällen: 9 Bacchus L.I.
Rankingen: A 5,3 B 9,4,7,2,8 C 1,10,6

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto