DD Tips Axevalla 25/7

Publicerad på 25 Jul 2021 - 01:55

DrTrav

DrTrav

25 Jul 2021 - 01:55

Dagens Dubbel Axevalla 25/7

DD-1 1 Manstone Two U
DD-2 1.2.3.4.5.8.9.11

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
1 Manstone Two U har ett passande läge och borde kunna utnyttja sin startsnabbhet för att få ett bra lopp i ryggen på Mellby Happy. Hon har gjort starka avslutningar mest varje gång på slutet och stallet håller bra form för dagen. Skulle hon få fritt över det långa upploppet kan skrällen vara ett faktum. Det är inte helt otänkbart att man testar i ledningen nu med tanke på den fina formen men mitt huvudscenario är ändå att man överlåter ledningen till Goop när han kommer farande från sitt springspår. Man måste våga för att vinna och med två väldigt öppna DD-lopp så sticker jag ut hakan och spikar inom den spelformen.

6 Mellby Happy har fått ett passande springspår och borde kunna komma iväg Snabbare än 3 Aurora Show från början och köras fram till tätpositionen omgående om André Eklund inte svarar. Hon var mycket fin från spets vid segern senast mot ett enklare motstånd och skulle hon få bestämma där framme kan det bli svårt att hinna ikapp henne. Hon var tvåa bakom Ultra Bright för tre starter sedan och med det här utgångsläget ska hon såklart räknas tidigt.

15 Orlando har matchats tufft och hon var bland annat ute i derbystoet under fjolåret. Hon besitter en hög kapacitet och det känns som att hon är klart på gång nu och börjar visa sin fulla potential. Det är såklart svårt att ta in tjugo meter på en snabb sommarbana men på ren kapacitet tror jag att det är en bättre häst än de på den främre volten.

3 Aurora Show gjorde det godkänt senast från ett svårt utgångsläge och det fanns förmodligen en hel del krafter kvar över mål. Hon har visat fin form innan dess och hon är segervan från tiden i Italien där hon tagit hela 13 segrar på 21 försök. Det finns risk att hon får göra jobbet utvändigt nu men hon kan vara bra nog för att vinna den vägen också.

11 Xanthis Delicious håller bra form för dagen och har varit ute i tuffa lopp på slutet. Läget är såklart inte det bästa men om hon kan smyga med i ryggar under vägen så har hon en vass avslutning till slut.

Jag måste även nämna 13 Tonique som jag alltid har haft ett gott öga till och hon svarade för några riktigt starka insatser som treåring och fyraåring. Det känns som att hon är på gång nu igen och hon har visat form på slutet. Det är anmält med skor i skrivande stund men jag hoppas att man rycker skorna precis som vid segern näst senast, vilket skulle vara ett enormt plus.

Min Vinnare: 3 Aurora Show
Spets efter 500m: 6 Mellby Happy
Skrällen: 13 Tonique
Rankingen A: 1.6.B:15.3.11.13.2.4.8.14 C:7.12.5.9.10

Dagens Dubbel 2 - 2640m Auto
Omgången avslutas med årets upplaga av Stochampionatet och jag tycker att det känns extremt öppet i år. Det är bara ett fåtal hästar som jag har svårt att se som vinnare och jag streckar totalt åtta hästar på mitt system.

11 Honey Mearas är relativt klar favorit på den fasta oddsmarknaden i skrivande stund och hon har hunnit med att bli tvåa i Drottnings Silvias Pokal i år där hon gick starkt hela vägen in i mål utan att kunna hota Fifty Cent Peace.
Hon har fått ett svårt utgångsläge nu men det känns som att det kommer att gå undan där framme och Örjan brukar vara skicklig i loppen med extra stora prissummor. Örjan gjorde bara precis vad han behövde och löste en finalplats i försöket och vi vet att Daniel Redén är enormt skicklig på att matcha hästarna mot storloppen. Man tävlar barfota precis som i Drottnings Silvias pokal och vi kan nog vara säkra på att vi får se en bra insats nu, men det kan bli långt fram.

2 Hall of Am kan öppna fort från start om man vill men vad man kan läsa mellan raderna så låter det som att man inte vill köra ihjäl sig i någon spetskörning. När man väl står där på start så kanske Djuse trycker av trots allt och han kan mycket väl hitta till ledningen. Hon vann sitt försök före just Honey Mearas och hon har svarat för många starka insatser på slutet. Hon ska räknas mycket tidigt oavsett vilket upplägg Djuse väljer.

Det är många hästar som kan öppna fort från början med det låter på intervjuerna inför som att 1 Global Brilliance och 5 Chablis Ribb är mest angelägna om att komma till den positionen. Båda är mycket intressanta från ledningen, Global Brillance har fått nya växlar i sin nya regi och vann sitt försök från tät och intrycket på Josefin Ivehags Chablis Ribb i försöket tog jag verkligen till mig. Hon får inte mycket förtroende av spelarna men jag tycker inte att hon är borta alls.

9 Globalizer vann sitt försök trots att hon blev alldeles för het där framme och man hör på stallet att man hellre vill se hästen i ryggar och därför behöver läget inte vara helt fel. Det behövs såklart tempo på loppet men hon har visat att hon kan gå ett rejält slutvarv tidigare och om det har gått snabbt där framme kommer hon att avsluta fort.

8 Eagle Eye Sherry var trea i Drottning Silvias Pokal och har tjänat hela 5.5 miljoner kronor redan som fyraåring. Hon skördade stora framgångar under fjolåret och vann bland annat Svenskt Trav Oaks. Läget blev såklart besvärligt och det kan bli vingel härifrån men hon måste såklart räknas oavsett.

3 Sayonara och 4 Loaded Maria är inte heller borta om det klaffar och får också plats på mitt system.

Min Vinnare: 11 Honey Mearas
Spets efter 500m: 1 Global Brilliance/ 2 Helluva Am / 5 Chablis Ribb
Skrällen: 5 Chablis Ribb
Rankingen A: 11.2.1.5.9.8 B:3.4 C: 10.7.6.12

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto