DD Tips Axevalla 26/1

Publicerad på 26 Jan 2021 - 09:54

DrTrav

DrTrav

26 Jan 2021 - 09:54

DD-tips Axevalla Tisdag 26/1.

DD-1 6,10,13
DD-2 2,10

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
10 Quite E.Wood är en sjuåringen har verkligen hittat sig själv igen hos tränaren André Eklundh. För två starter sedan gick man i mål med sparade krafter och intrycket lyste nästagångare. Quite E.Wood skrevs upp i boken och i den senaste starten var man nära att hinna fram efter en vass avslutning. Ikväll har ett andraspår på volten och kommer sitta bra på det direkt, med fin form och optimistiska tongångar från stallet blir det omtag på Quite E.Wood. Förstastreck på systemet.

13 Milord gjorde det bra i den senaste starten efter man stått för ett tungt slutvarv. För två starter sedan vann man efter en fin resa och rappt upplopp, klockan stannade då på 11 sista 800m. Ikväll står man bra inne på pengar och skulle man hitta en vettig position där man har bra ryggar in i sista kurvan så finns en vass avslutning att tillgå som kommer fälla många över upploppet.

Skrällen är 6 Piglet Pil, han har haft en del otur på slutet och har bättre form än vad resultatraden antyder. Över det långa upploppet kommer hans avslutning kunna bita bra. Med rätt resa är 1% som man är streckad på till V64 spelet alldeles för lågt och han blir min skräll i loppet.

1 Harry Dynamit har ikväll en intressant uppgift, med endast tre hästar på start är man den tidiga ledaren av loppet. Båda segrarna i karriären är tagna från ledningen och när Ulf Ohlsson hoppar upp i vagnen för första gången tillkommer ytterligare en dimension till ekipaget. Dock väljer jag att avstå ekipaget av kostnadstekniska skäl ikväll och hoppas dem på tillägg är för bra.

Min Vinnare: 10 Quite E.Wood
Spets efter 500m: 1 Harry Dynamit
Skrällen: 1 Harry Dynamit
Ranking: A 10 B 13,6,1,9,7,8,4,3,2,5 C 14,11,15,12

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
10 Oxidizer har varit ute i tuffa gäng på slutet. Senast fick han gå utvändigt om ledaren sista 1200 metrarna och höll med tanke på det den tuffa resan. Styrkan och hårdheten finns för att att göra grovjobb själv och jag tror inte tränaren David Persson räds någon i dagens startfält. Ulf Ohlsson sitter i vagnen för fjärde gången han har tidigare två segrar och en fjärdeplats som facit. Frågan är bara om man hinner tycka all must ut motståndarna över den korta distansen. Förstahäst.

Den jag väljer att dubbla systemet med är 2 Pastorns Lady som ikväll har passande förutsättningar. Bricka två över kort distans och man är dessutom startsnabb vilket innebär att man är min tidiga ledare av loppet. För två starter sedan satt man fast i rygg ledaren på V75 och senast blev det galopp innan start. Idag möter man tufft motstånd, men man trivs i spets och kommer man bara iväg från start kommer man leda loppet länge. Pass upp.

För den som vill gardera ytterligare är 8 Flexible Launcher ett givet streck. Han kommer till dagens start med bra form och har två segrar på de tre senaste starterna. Spår åtta är såklart inte optimalt över kort distans men detta är en tuff femåring som inte räds tuffa uppgifter. Givet streck för den som garderar bredare i loppet.

Min Vinnare: 10 Oxidizer
Spets efter 500m: 2 Pastorns Lady
Skrällen: 2 Pastorns Lady
Ranking: A 10,2 B 8,6,7,11,9 C 1,3,5,12,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto