DD Tips Bergsåker 18/3

Publicerad på 18 Mar 2021 - 13:15

DrTrav

DrTrav

18 Mar 2021 - 13:15

DD Bergsåker Torsdag 18/3

DD-1 2.14
DD-2 2.9.11

6 Rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
2 Tangen Svenn är yngst i loppet och är en talangfull fyraåring som har inlett karriären på ett väldigt bra sätt. Han har än så länge vunnit i hälften av sina starter och med spetsläge och med det värsta hotet från ett bakspår kan det mycket väl räcka till ytterligare en seger från ledningen. Han kommer hit med tre raka segrar i fin stil och har pausat lite därefter men formen borde vara intakt. Ulf Ohlsson har kört hästen vid samtliga fem segrar och han sitter upp bakom hästen även denna gång.

14 Tekno Viking är ett kallblod jag verkligen tycker om och häst mot häst tror jag att Tekno Viking är en bättre häst än Tangen Svenn. Han är dock inte alls att lita på och har galopperat vid hälften av karriärens starter. Är Tekno Viking samarbetsvillig för dagen tror jag vi kommer att få se en riktigt bra insats och jag hoppas att Djuse söker sig framåt till positionen utvändigt ledaren i ett tidigt skede och sida vid sida mot Tangen Svenn blir jag inte alls förvånad om Tekno Viking vinner den tunga vägen.

Det känns som ett stabilt lås med ovan nämnda hästar men om man letar vidare kan 11 Troll Prinsen vara ett roligt streck. Han trivs bra över långa distanser och visade form vid andra platsen näst senast. Inte heller han är helt att lita på men han har ändå visat fart som borde räcka till en framskjuten placering i den här typen av lopp.

Jag vill även nämna 1 Gottjärry som förvisso gör årsdebut och ska ut över en ovan distans men han är snabb från start och borde kunna spetsa inledningsvis för att sedan släppa över till favoriten. Med bra draghjälp i ledarryggen borde han kunna vara med långt fram trots allt.

Min Vinnare: 14 Tekno Viking
Spets efter 500m: 2 Tangen Svenn
Skrällen: 1 Gottjärry
Rankingen A:14.2 B: 11.1.6.3.9.12.10.13.12 C:8.4.5.15.7

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
9 Brunello är den häst jag tycker har högst kapacitet i fältet och Berghs hästar brukar vara i ordning direkt efter paus. Han har ingen seger i raden men han matchades i tuffa sällskap innan han gick på vintervila och om Bergh har ställt i ordning blir jag inte förvånad om han rundar det här sällskapet till en seger direkt i årsdebuten.

11 Global Brexit har årsdebuten avklarad och han vann i fin stil direkt och avgjorde loppet efter en upploppsduell mot Listas Thaitanic som han kunde plocka ner den sista biten. Han borde vara minst lika bra till den här starten men det kan häxa från utgångsläget och motståndet är tuffare den här gången.

3 B.W.T Devil har varit ifrån tävlandet även han men ska normalt sätt duga långt här. Jag tror att han öppnar snabbast från start och är den som sitter i ledningen initialt. Nu är han anmäld med skor och vanlig vagn i skrivande stund vilket kanske signalerar om ett mer passivt upplägg och jag är inte helt övertygad om att han vill köra i tät den här gången. Står över på Dagens Dubbel. 

2 Shut Up And Dance är ingen raket från start men vid en offensiv styrning är jag inte helt främmande för att han kan få ta över ledningen i ett andra skede och då ökar såklart möjligheterna till seger. Hur som helst kommer han att hitta en vettig position från sitt utgångsläge och att han är anmäld med barfotabalans känns som ett stort plus. Streckas. 

Jag betalar även för 7 Topnotch Liss som inte är så tokig samt 1 Front Pace som är snabb från start och kommer att få en bra resa på innerspåret. Med lucka i tid känns han inte ofarlig till låg spelprocent när man väljer att rycka skorna den här gången.

Min Vinnare: 9 Brunello
Spets efter 500m: 3 B.W.T Devil/2 Shut Up And Dance
Skrällen: 1 Front Pace
Rankingen A: 9.11.2 B:3.7.1.8.12.5 C:4.6.10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto