DD Tips Bergsåker 28/8

Publicerad på 28 Aug 2021 - 11:44

DrTrav

DrTrav

28 Aug 2021 - 11:44

DD Tips Bergsåker Lördag 28/8

DD1: 9 Brezza Du Kras
DD2: 3 Verry Kronos
1 rader x 150 kr = 150 kr

DD1: 9 Brezza Du Kras
DD2: 4,6
2 rader x 50 kr = 100 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Kvällens spik på Dagens Dubbel blir 9 Brezza Du Kras. Hon kommer från Alessandro Gocciadoro och har stått för mycket fina prestationer på Svensk mark. De tre första starterna slutade med seger och i den senaste starten blev hon tvåa bakom en för dagen mycket bra Marion Fouty Bon. Hon går lika bra i bakifrån som i ledningen och även om bricka nio över 1640m inte är optimalt så ska hon inte nonchaleras. Idag väljer dessutom tränaren själv att köra vilket är spännande och när hon endast är streckad till 28% så väljer jag att ta ställning och spika.

Motbud
4 Swagger är en femåring med högt kunnande. I den senaste starten valde man att spara hovarna och fick då se sig besegrad storfavorit. Spelad till endast 1,33 på toton. Men till dagens start lättas man i balansen igen och är dessutom anmäld barfota bak. Swagger är kvick iväg från start och i ledningen har han tagit sju segrar på tio försök. Hittar man till ledningen på nytt är man det givna motbudet till min spik.

Nämner även 6 Frodo S. som har stått för bra prestationer på slutet och kommer till dagens start med två raka segrar från ledningen. Även om man får svårt att nå den positionen idag så ska man inte nonchaleras vid gardering.

3 Gogobet Sisu får Mika Forss i vagnen för första gången vilket känns intressant.

Min Vinnare: 9 Brezza Du Kras
Spets efter 500m: 4 Swagger
Skrällen: 3 Gogobet Sisu
Ranking: A 9 B 4,6,3,7,1+,5,2 C 12,1,8,11

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
3 Very Kronos har svikit och galopperat i två raka storlopp på slutet. Men i Hugo Åbergs Memorial 2021 för två starter sedan är man ursäktad efter att en konkurrent bromsat upp kraftigt framför honom och i den senaste starten var man ute i Åbys Stora Pris, då fick man en häst som tryckte sig ut framför Very Kronos när det inte fanns någon lucka. Så förklaringar till galopperna finns alltså. Very Kronos var en av förhandsfavoriterna till att vinna Elitloppet tidigare i år har ikväll kanske sista chansen till att plocka hem ett storlopp under 2021. Förutsättningar finns i alla fall, idag har man fått ett perfekt utgångsläge med kanske värsta motbudet utan för sig i form av Who's Who och dessutom har Milligan's School dragit spår åtta. Very Kronos kan öppna bra från start och kommer säkert ladda iväg vad som går även om det är osannolikt att man kan hålla ut 5 Click Bait den första biten. Men fokus för kusken Erik Adielsson lär ändå vara att försöka vara först fram och överta spets i ett andra skede och lyckas man med det ska det bli mycket spännande att se honom i ledning. Det är anmält barfota runt om igen och till endast 22% är spelvärdet högt. Min förstahäst i loppet.

4 Who's Who tog en mycket enkel seger i Hugo Åbergs Memorial för två starter sedan och dessförinnan vann man Norrbottens stora pris via en mycket rapp avslutning sista biten. Under Åby stora pris i den senaste starten blev det galopp efter en trång situation och inget man ska klandra hästen för. Who's Who kan öppna bra från start men kommer inte kunna ta en längd på invändiga Very Kronos. Med flera startsnabba i loppet lär kusken Örjan Kihlström istället söka position för att istället utnyttja hästens vassa slut-Finish. Who's Who ska på nytt ses med bra segerchans i ett storlopp under 2021.

Skrällen för mig 5 Click Bait som är sylvass den första biten och är den som initialt tar hand om ledningen, men kommer vilja söka rygg för att kunna lifta med i rygg på ledaren. Skulle sen luckan uppenbara sig över upploppet är detta en 5%:are jag gärna sitter med på min kupong i avslutningen. Skräll.

Väljer att avstå 8 Milligan's School på min kupong då värdet är för långt från bricka åtta. Betalar hellre för andra mer spelintressanta hästar i omgången och försöker istället chansa bort denna åttaåring som har fått ett tufft utgångsläge. Spår åtta i ett så här tufft lopp är aldrig enkelt även om Milligan's School håller toppform för dagen. I den senaste starten segrade man i Åby Stora Pris på nytt världsrekord över 3140m och gången före vann man på imponerande vis på Axevalla. Men idag är risken stor att man kommer bli hängandes i spåren från början och det har man inte råd med i dessa typer av lopp. Det finns såklart med på kartan att man skulle kunna åka med i suget på Clkick Bait den första biten och sitta i ledning efter en bit. Men som spelare handlar det om att ta ställning och denna gången är chansen större att man i min bok blir hängandes i spåren och därav sjunker också segerchanserna. Därför väljer jag att avstå Milligan's School till 23%.

Min Vinnare: 3 Very Kronos
Spets efter 500m: 3 Very Kronos
Skrällen: 5 Click Bait
Ranking: A 3 B 4,5,8,6,10,1 C 9,2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto