DD Tips Bergsåker 9/1

Publicerad på 7 Jan 2021 - 20:45

DrTrav

DrTrav

7 Jan 2021 - 20:45

DD Tips Bergsåker Lördag 9/1.

DD1: 9 Gardner Shaw
DD2: 1,2,3,5,11

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m volt
En öppen avdelning där jag väljer att strecka på en hel del på V75 men tar ställning på Dagens Dubbel. 

9 Gardner Shaw mötte 1 Goner i klass-I finalen på Solvalla senast. Då skilde det en hel del oddsmässigt mellan de båda. Gardner Shaw var spelad till 11,78 och 1 Goner 17,27. När jag gör tipsen är de jämnt streckade på V75. Självklart spelar spårlottningen in där Goner dragit fördel men i min bok är Gardner Shaw rankad före 1 Gooner i dagens lopp. Gardner Shaw stod för en rejäl avslutning i den senaste starten och från stallet andas man optimism kring dagens start. Man är nöjda med spåret, trots spår 9 då Gardner Shaw lätt kan stressa upp sig vid en startrusning vilket man slipper kväll. Man ska räknas tidigt i segerstriden och jag tar ställning och spikar på Dagens Dubbel. 

7 Marschall Match har nu gjort två starter på Svensk mark. Det har resulterat i en femte plats och en seger. I den senaste starten kom segern och man vann enkelt från ledning med krafter obrukade. Marschall Match är ovan i volt men har skickliga Ulf Ohlsson i vagnen, och skulle man komma iväg bra från springspår och nå ledningen kommer man sälja sig dyrt ikväll. Formen finns där för att vara med och utmana om segern ikväll.

1 Gooner nämnde jag lite ovan. Man trivs väldigt bra i ledningen och Daniel Wäjersten som både tränar och kör kommer säkert göra allt han kan för att hålla upp den positionen. Man har fem segrar på sex försöker ifrån just ledningen. Skulle man komma dit ikväll är mycket vunnet. Men oavsett är 1 Goner garanterad en fin resa och skulle det bara lösa sig längs vägen om man nu inte får spets så är man seger aktuell ändå.

Vill även nämna 4 Royal T.N som gjorde det bra på V75 i Kalmar i den senaste starten. Formen är bra och detta är en sexåring som trivs om tempot skulle bli högt i loppet. Till endast 2% i nuläget är man en given skräll i loppet.

Min Vinnare: 9 Gardner Shaw
Spets efter 500m: 1 Gooner/7 Marschall Match
Skrällen: 4 Royal T.N
Ranking: A 9,7,1 B 4,2,10,5,11,8,12 C 3,6

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
I detta kortlopp har jag själv gett mig möjligheten att plocka med samtliga hästar på V75 systemet. Men på Dagens Dubbel får jag nöja mig med fem streck. 

3 Astronascente Zac fick ett tufft lopp på Solvalla senast under finalerna. Blev pressad i ledningen och öppnade första 1000m på 12,5. Man var ursäktad att man inte orkade hela vägen till mål den gången. Idag är det en mer passande distans och man är min tidiga ledare av loppet och därifrån ska segerchansen vara bra. Skulle kunna blir tuff öppning idag också då det finns flera startsnabba på start.

2 Global Agency har fått tre lopp i kroppen nu efter vila, där man har stått för bra prestationer i varje start. I den senaste starten tävlade man med blinkers för första gången, då blev det ledningen utan att man laddade nämnvärt och sen höll man den positionen loppet igenom till seger. Tussarna var dessutom oryckta. Nu med fin form och bra spår är man segeraktuell igen. Ska bli spännande och se vad som händer om man laddar iväg för fullt från start ikväll.

5 Big Shot har gjort det bra på slutet för Katja Melkko, i den senaste starten fick man betalt på den fina formen man hade och fick sätta nosen först över mållinjen. Normalt sett duger man bra för klassen i ett lopp som detta. Finns frågetecken kring formen då man varit struken inför kvällens start.

1 Axel Ruda har formen på topp vilket man visade i senaste starten när man sköt till rappt när luckan kom. För tre starter sedan spurtvann man på V75 på Åby. Från detta utgångsläge är man garanterad ett fint lopp och uppenbarar sig luckan över upploppet kommer man ha en vass pollett att sätta in.

Vill även nämna 11 Prime Lini som skulle gynnas om tempot blir högt under loppet. Han har visat att han duger bra på V75 tidigare och tränaren Timo Nurmos skulle knappast skicka honom till Sundsvall om han inte var väl redo för uppgiften.

Min Vinnare: 3 Astronascente Zac
Spets efter 500m: 3 Astronascente Zac/2 Global Agency
Skrällen: 11 Prime Lini
Ranking: A 3,2,1 B 5,11,6,10,12,9,7,8,4 C -

Lycka till med spelet

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto