DD Tips Bergsåker & Solvalla 19/2

Publicerad på 18 Feb 2020 - 20:20

DrTrav

DrTrav

18 Feb 2020 - 20:20

På onsdagen delas Dagens Dubbel spelet mellan Bergsåker & Solvalla. Den första avdelningen körs på Bergsåker och det andra loppet går på Solvalla och här nedan följer mitt tips.

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 19/2
DD1: 1,3,4,7,11
DD2: 10 Merritt

5 rader x 40 kr = 200 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 , Unibet , 888sport , Nordicbet , LeoVegas , Casumo

Dagens Dubbel 1 2140 m Autostart
4 Ready Lane har ett lopp i kroppen efter väldigt lång frånvaro och kan vara betydligt bättre nu. Det kostade mycket krafter innan han kom till ledningen den gången och det satte sig i benen till slut för han stumnade och fick nöja sig med sjätteplatsen i ett lopp som vanns av Musett Af Djupmyra. Det var lång distans senast men nu är det mer passande medeldistans och här tror jag inte han kommer behöva bruka lika mycket kraft för att nå spets och skulle så bli fallet så kan han bli svår att plocka ner.

3 Balotelli Crown gav ett gott intryck när han trots en startgalopp kom tillbaka starkt och rundade sitt motstånd till seger senast. Han har nog inte råd med galopp här men om kusken kan få till en bra styrning så kan han blanda sig i segerstriden här.

1 Major Vici har ett trevligt utgångsläge och han kan öppna fort och kan ta hand om ledningen initialt men jag tror att han släpper om tipsettan kommer tidigt fast oavsett så borde han kunna få en fin resa på innerspår och kan då lifta med till en fin placering.

11 Livi Majesty gjorde årsdebut senast och vann då från ledningen. Här är det helt andra förutsättningar men om han kan få smyga med i en bra rygg och få vänta med att sätta in slutstöten fram till upploppet så kan han ställa till med en överraskning.

7 Zooropa har gjort det bra under vintern. Nu går hon från vinterbana med långa broddar till grusbana och det är inte riktigt samma sak även om det troligen krävs brodd här med. Hon har fått ett spår lite väl långt ut här så det finns risk för en dryg inledning på loppet men om Robert Dunder kan slinka ner i en vettig position så är hon stark till slut.

Ranking DD-1: A 4 B 3,1,11,7,8,5,9 C 12,10,6,2

Dagens Dubbel 2 2140 m Autostart
10 Merritt gjorde en bra insats senast och var först i mål men enligt domarna så hade han tagit sig ut snävt så han blev diskad för trängning. Gången innan det så satt han en bit ner i kön innan han gick på i tredjespår under slutvarvet men han hade sedan inga problem att runda sitt motstånd till seger. Bakspår här men jag tror att det kommer bli hård körning på flera håll och det tror jag kommer vara gynnsamt för Merritt i slutändan så om det klaffar med löpningsförloppet så tror jag han blir svårstoppad här.

Motbudet är nummer 4 Eicas som är jämn och säker men han har bara två vinster på 36 starter. Han kan öppna fort fast det är flera startsnabba hästar med i loppet så det kan bli en utdragen spetsstrid här och skulle så bli fallet så tror jag inte han räcker till seger.

7 Deangelo är en startsnabb häst från Finland. Vid laddning från början så kanske han kan köra sig till spets men det kan lika gärna bli dödens och det tror jag han vill undvika men om han kan hitta en bra position så kan det räcka en bit här men han får ses främst som ett platsbud.

3 Inshallah tog två raka skrällsegrar i januari. Han har nu spår innanför ett par av motståndarna i kampen om ledningen och är spetsbudet här fast får ha utstå tuff press så tror jag inte han håller undan till vinst.

2 M.T.Knight Rider kom aldrig in i matchen från ett dåligt läge senast. Bra spår nu och kör flera konkurrenter för hårt mot varandra så kan han ställa till med en skräll.

Ranking DD-2: A 10 B 4,7,3,2,5,11,1,8 C 9,6

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 , Unibet , 888sport , Nordicbet , LeoVegas , Casumo

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto