DD Tips Bergsåker & Solvalla 5/5

Publicerad på 5 Maj 2021 - 15:35

DrTrav

DrTrav

5 Maj 2021 - 15:35

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 5/5

DD1: 6 Swagger
DD2: 1,4,5,9,10

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
6 Swagger kommer med två raka segrar på kontot inför dagens start. Man besitter bra kunnande och vet vart mållinjen finns. På sina 19 starter i livet har man 9 gånger åkt hem med segern i bagaget, vilket är imponerande. Nu har man även fått två lopp i kroppen och ska dessutom i kvällens start tävla barfota runt om, vilket är intressant. Man är kvick iväg från start och kan man snuva invändiga Balder D.K på ledningen är mycket vunnet. Ett givet segerbud i loppet och min förstahäst, jag väljer att spika på Dagens Dubbel för att få lite värde i kupongen. 

1 Balder D.K kommer även han med två raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten intog man dödspositonen och med varvet kvar kopplade man greppet och kunde säkert gå undan till segern. Man är kvick iväg från start och har ikväll fått ett intressant utgångsläge. Med formen på topp är detta den troliga ledaren av loppet och därifrån är man hästen att slå för övriga.

Skrällen är 3 Ester Wibb som var spelad till 10,60 på toton i den senaste starten i ett försök till Drottning Silvias Pokal. Det blev tappstart i loppet förmodligen var man toppad till den starten. Har man konserverat formen kan man mycket väl bli en obehaglig överraskning för konkurrenterna ikväll. Detta är en individ som är betydligt bättre än vad resultatraden antyder.

Min Vinnare: 1 Balder D.K
Spets efter 500m: 1 Balder D.K / 6 Swagger
Skrällen: 3 Ester Wibb
Ranking: A 1,6 B 3,10,2,8,9,7 C 11,5,4

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
9 Marion Fouty Bon har verkligen imponerat på tävlingsovalen, man har sju segrar på sina åtta starter i livet. I den senaste starten tog man över ledningen efter 300m och gick sedan undan väldigt enkelt via 10,2 sista 800m. Det såg även ut som det fanns massor av obrukade kratfter när man passerade mållinjen. Det som är gemensamt för samtliga segrar som Marion Fouty Bon tagit är att man kört sig till ledningen. Från bricka nio lär det kosta en hel del för att komma dit, om det ens är möjligt. Det troliga är dock att Marion Fouty Bon fungerar bra bakifrån också. Men det är en parameter att ta hänsyn till nu när man ställs emot det tuffaste motståndet hittills.

4 No Business tog klivet upp i kulltoppen under slutet av förra året. Hon avslutade säsongen med en tredjeplats i finalen av Breeders' Crown. Då fick hon ett snällt lopp i rygg på ledaren och vinnaren Eagle Eye Sherry. I den senaste starten var det årsdebut och hon genomförde det loppet på bästa sätt, No Business stod för en rapp avslutning och kunde sätta nosen först över mållinjen med sparade krafter. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och till kvällens start rycker man samtliga skor, vilket är ett pluss. Dessutom blir det amerikansk vagn till loppet. Hon är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Därifrån leder No Business loppet länge.

Skrällen är 10 Clockwork. Detta är en fyraåring som besitter en vass avslutning och trivs bäst när hon får ligga på rulle och spara speeden in i det sista. Skulle det bli tempo på loppet ikväll kommer Clockwork kunna fälla många över upploppet. Sträckas till 4%.

Min Vinnare: 9 Marion Fouty Bon
Spets efter 500m: 4 No Business
Skrällen: 10 Clockwork
Ranking: A 9,4 B 10,5,1,7,2,3 C 6,12,8,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto