DD Tips Bjerke & Solvalla 12/5

Publicerad på 12 Maj 2021 - 14:07

DrTrav

DrTrav

12 Maj 2021 - 14:07

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 12/5

DD1: 1,2,4
DD2: 3 Double Exposure

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2100m auto
4 Sam The Man är intressant ikväll. Han kommer med fin form och fyra raka segrar med sig i bagaget till dagens start. Detta är en individ som segrat i hela 12 av sina 26 startet i livet. I den senaste starten gick Sam The Man undan till en säker seger från ledningen trots att han utsattes av hård press under slutvaravet. Han är kvick iväg bakom bilen och skulle Magnus Teien Gundersen som sitter i vagnen ta sig till ledningen är han hästen att slå och den givna förstahästen. Spikförslag för den som vill spela med tre spikar.

2 Alpha Scarlet R.R är det främsta motbudet till Sam The Man. Han har dock pausat lite inför kvällens start men från stallet rapporterar man att Alpha Scarlet R.R gått ett fint banjobb på en 16-tid inför dagens start. Alpha Scarlet R.R kan också kliva iväg bra från start och skulle man lyckas hålla ut Sam The Man är mycket vunnet. Men man är ej beroende av ledningen då man även besitter en vass avslutning.

Nämner även 1 Dream Builder som är en av tre hästar som tränas av Frode Hamre i kvällens lopp. Dream Builder fick klart bäst utgångsläge och skulle kunna vara den som får loppet ikväll. Med ett rygglopp och lucka in på upploppet kan denna åttaåring avsluta rappt. Skräll.

Min Vinnare: 4 Sam The Man
Spets efter 500m: 4 Sam The Man / 2 Alpha Scarlet R.R
Skrällen: 1 Dream Builder
Ranking: A 4 B 2,1,5,10,11,3 C 6,7,9,8

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Avslutar Dagens Dubbel med att spika nästa Elitloppsdeltagare! I alla fall erbjuds den som vinner loppet en Rosa biljett i dagens avslutning på V86 spelet och jag kommer spika 3 Double Exposure. Detta är ett åttaårigt sto som alltid står för toppinsatser när vi väl får se henne ute på tävlingsovalen. Detta är tjejen som tog hem Hugo Åbergs under fjolåret genom att avsluta 06,5 sista 500m. Ikväll gör man årsdebut och räkna med att tränaren Daniel Redén kommer visa upp sin stjärna i fin författning direkt. Hon är kvick iväg från start och det ska vara goda chanser att hon tar hand om ledningen av egen kraft, alternativet är annars att hon övertar den positionen av stallkamraten 1 Heavy Sound. Väl i ledningen har Double Exposure 12 segrar på 14 starter och i min bok luktar det spets och slut lång väg här! Jag tvekar inte när jag spikar, och hoppas vi kommer få njuta av Double Exposure i Elitloppet framöver.

Motbud
Främsta motbudet är just stallkamraten 1 Heavy Sound. Detta är en nioåring som besitter hög kapacitet och hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten. Men senast galopperade han kort efter start när han blev av med ledningen från innerspåret. Räknar med att man inte vill riskera det igen utan nöjer sig med loppet i rygg på ledaren ikväll. Oavsett är man garanterad ett fint lopp och är ett givet streck för den som vill gardera.

Nämner också 8 Seismic Wave som kommer med fin form till dagens start även om han ikväll möter betydligt tuffare motstånd än vad man är van vid. I den senaste starten vann man från ledningen i silverdivisionen. Som treåring travade man världsrekord på 1.08.5 i 1609m i USA. Så visst är detta en sexåring som vet hur man förflyttar sig snabbt. Men spår åtta emot detta motståndet sätter ner chanserna en hel del. Men ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Double Exposure
Spets efter 500m: 3 Double Exposure
Skrällen: 8 Seismic Wave
Ranking: A 3 B 1,8,7,9,10,6 C 2,4,5

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto