DD Tips Boden 6/5

Publicerad på 6 Maj 2021 - 12:39

DrTrav

DrTrav

6 Maj 2021 - 12:39

Dagens Dubbel Boden 6/5

DD-1 2.6.8.11.12
DD-2 6 Regent Zet

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
6 Nehemiah är snabb från start och jag tror John Östman skickar i väg direkt till ledningen för att försöka leda från start till mål. De två senaste gångerna han har gått i ledningen har han fått press under vägen och inte orkat hela vägen in i mål men motståndet är mer beskedligt den här gången och formen är det säkerligen inget fel på. Jag tror att det är en bra chans att leda det här loppet från start till mål om formen är intakt.

2 Honky Tonk Angel har tagit vinterträningen på ett bra sätt och har inlett året stark med två segrar och en andraplats även om segern senast blev billig i ett lättare gäng. Sandra Eriksson är en duktig kusk och hon brukar vara offensiv i sina styrningar och det är inte omöjligt att hon kan pressa sig till ledningen i ett andra skede. Det finns ändå risk för grovjobb och motståndet känns tuffare än senast.

8 Hillbilly Bruce känns intressant till den här starten när man väljer att rycka skorna återigen. Han kommer hit med två raka galopper men det har varit voltstart då och när han startar bakom bilen igen borde han komma i väg felfritt. Läget är såklart inte bra men kan han hitta ner i ett vettigt läge har han fart för att segerstrida.

11 Queen Of Knights inledde med en startgalopp senast men såg fin ut i skymundan därefter och borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen. Han gjorde flera fina lopp i vintras och gör alltid sitt jobb och i skrivande stund ör han anmäld med barfotabalans för första gången på länge.

12 Re Love ser inte ut att få speciellt mycket förtroende från spelarna men han glimtar till med riktigt höga toppar mellan varven när han är på rätt humör. Han lättas i balansen nu och som ospelad vill jag betala för honom.

Min Vinnare: 6 Nehemiah
Spets efter 500m: 6 Nehemiah/2 Honky Tonk Angel
Skrällen: 8 Hillbilly Bruce
Rankingen A: 6.2.8 B:11.12.15.10.3.13.9.5 C: 14.1.4.7

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
6 Regent Zet har hunnit bli tolv år gammal och det verkar som att hästen har hittat nya krafter på äldre dagar och han håller riktigt bra form just nu. Senast slutade det med en fjärdeplats i ett tufft lopp och innan dess har han radat upp topplaceringar under 2021 med två segrar och två andraplatser. Han är riktigt snabb den första biten och taktiken lär vara given från Micael Melander och jag tror att Regent Zet leder det här loppet från start till mål. Senast spetsade han utan några större problem men var tvungen att ge upp tanken på att köra i ledningen tidigt när Selmer I.H och Noble Superb inledde loppet i ett fruktansvärt hårt tempo. Den här gången tror jag inte att det blir samma startrusning och från ledningen brukar Regent Zet göra sina bästa lopp. Spik. 

Motbud
7 Don’t Mind Me har hög kapacitet och har härdats i tuffas gäng under sin karriär men har inte levererat fullt ut på tävlingsbanan under en tid. Han kan öppna snabbt från start om man vill men jag tror inte att han kan ta en längd på Regent Zet från start och det känns som att formen är svårbedömd. Det är debut i regi Jens Eriksson nu och jag tror att han först och främst vill se att hästen gör ett bra lopp och jag är inte alls säker på att det blir ett offensivt upplägg. Han är i skrivande stund anmäld med skor runt om och eftersom han nästan alltid går med barfotabalans får vi se det som ett litet minus.

2 Top Of The World besegrade faktiskt Regent Zet senast de möttes i ett lopp i Finland men den gången fick han ett betydligt bättre lopp och Regent Zet har helt klart tagit kliv framåt formmässigt sen dess. Top Of the World har haft en framgångsrik karriär och är faktiskt den hästen som har tjänat mest pengar i fältet men nuförtiden känns det som att topprestationerna inte kommer så ofta och han måste ha det serverat för att kunna bjuda till.

5 Cupido Sisu kommer från en seger där han avgjorde med en spurt från ledarryggen och de dagar han är på humör har han definitivt kunnandet för att vinna det här loppet. Det var dock ett billigt lopp senast och han är väldigt ojämn i sina prestationer och innan den segern har han sett trög ut. Det är högst sällan han gör två bra lopp i rad men om han är på rätt humör är det en utmanare.

10 Dizzy River gör debut i ny regi och det kan förhoppningsvis få honom att tända till lite igen. Han har inte alls levererat på tävlingsbanan på slutet och den senaste segern kom i november 2019. På grundkapacitet räcker han långt i det här sällskapet och skulle det bli lite tempo på loppet brukar han kunna ha en vass avslutning om formen är på plats.

Min Vinnare: 6 Regent Zet
Spets efter 500m: 6 Regent Zet
Skrällen: 10 Dizzy River
Rankingen A: 6 B: 7.2.5.10.8.4.3.9 C:1.12.11

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto