DD Tips Charlottenlund 16/5

Publicerad på 16 Maj 2021 - 16:27

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2021 - 16:27

Dagens Dubbel 16/5

DD-1 5 Extreme
DD-2 1.2.4.5.9.10

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2011m Auto
Dagens Dubbel 1 är såklart den stora sportsliga höjdpunkten för dagen när Copenhagen Cup går av stapeln och jag är inte helt övertygad om att den stora favoriten Cyber Lane bara går ut och vinner det här loppet.

3 Cyber Lane kommer förmodligen att bli stor favorit och med tanke på hur spårlotten föll har han såklart högst vinstchans i loppet. Han kan som bekant öppna riktigt fort från början och det är ingen vågad gissning att han kommer att sitta i ledningen omgående och sedan är han hästen att slå. Det som gör att vill gardera på V75 är framför allt Junior Guelpa kommer till start med 9 Bahia Quesnot och han brukar sannerligen inte vara blyga i sina styrningar med den här hästen som främst lever på sin styrka. Jag tror att han kommer att avancera framåt omgående till dödens för att köra i ett hårt tempo utvändigt om Cyber Lane och även om jag inte är helt främmande för att Bahia Quesnot kan vinna den tunga vägen om hon har en bra dag. Hon har tävlat mot de absolut bästa i Frankrike och gjort det bra och som kronan på verket vann hon även världens största montélopp. Det är såklart ett långskott att hon ska kunna besegra Cyber Lane från dödens men jag är inte helt övertygad om att Cyber Lane gör sina bästa lopp i ledningen och Bahia Quesnot är ett roligt drag som rensar friskt i kuponghögen och även om hon inte räcker till kommer hon att sätta färg på loppet.

5 Extreme är mitt vinnartips i årets upplaga av Copenhagen Cup. Jag tror att det här är Danmarks bästa häst och jag är övertygad om att vi kommer att få se han i ett elitlopp inom de närmsta åren om han håller sig frisk. I årsdebuten på Århus i början av maj tog Sten Juul det väldigt lugnt från start och Flemming Jensen fick styra och ställa i ledningen som han ville med meriterade Slide So Easy. Trots ett lågt tempo under större delen av loppet kunde Slide So Easy inte stå emot Extreme över det långa upploppet och även om Slide So Easy är på väg neråt i karriären var det klart imponerande i en årsdebut. Senast var han ute i Paralympiatravet och gick riktigt bra som fyra bakom vinnande Aetos Kronos och han var före Cyber Lane i mål då, även om han såklart fick ett bättre lopp. Jag tror att Extreme är en riktig klasshäst och om mitt scenario stämmer med Bahia Quesnot kommer Extreme bli riktigt tuff att stå emot över upploppet. Jag spikar på Dagens Dubbel. 

Min Vinnare: 5 Extreme
Spets efter 500m: 3 Cyber Lane
Skrällen: 9 Bahia Quesnot
Rankingen A: 5.3 B:9.8.10 C:6.1.7.4

Dagens Dubbel 2 - 2000m Auto
1 Zaffiro Jet får tipset i vad som ser ut att kunna bli ett rivigt lopp på förhand. Han kan öppna riktigt snabbt från start och även om innerspåret inte är någon fördel på Charlottenlund är det åtminstone bättre över medeldistans än över kort distans. Klarar han att svara ut sina konkurrenter från start tror jag att det bra chans att leda loppet från start till mål även om det kan komma att kosta att försvara ledningen. Jag tror att Zaffiro Jet som sämst sitter i ledarryggen och han kan vinna även den vägen om han skulle få fritt över upploppet eftersom han är riktig vass på speed korta sträckor.

5 Il Duce Boko är riktigt bra när han har stilen med sig och efter tre raka pallplatser och några lopp i kroppen känns han redo för att leverera en topprestation och läget är perfekt. Han behöver inte vara med i någon spetskörning inledningsvis och borde kunna hitta en bra position i andraspår, och skulle tempot bedarras räds varken kusk eller häst att gå den tunga vägen.

2 Dominic Wibb blandar och ger i sina prestationer men insatsen vid segern från spår 12 på spetsbanan Jägersro i februari var otrolig och han vann med hela 6 längder då. Senast var han klart bra som tvåa bakom Easy Cash när man ryckte skorna och han har fått ett bra läge nu.

9 Dream Kåsgård har hittat sitt livs form och får säkerligen en hel del förtroende från spelarna. Jag har tidigare tyckt att det är en ganska enkel häst men han har motbevisat mig en aning på slutet och tagit rejäla kliv framåt. Jag tror ändå det blir tufft att vinna nu och som betrodd rankar jag ner honom en aning. Jag vågar ändå inte stå över honom helt med tanke på den fina formen och att det ser ut som att det skulle kunna bli lite tempo på loppet.

10 Enjoy The Game gick bra som tvåa bakom Emoji senast och med lite tur med positioner kan han vinna här.

4 Pere Ebu kan öppna snabbt och tar han sig förbi Zaffiro Jet i starten skulle han kunna rinna undan från ledningen där han gör sina bästa lopp.

Min Vinnare: 1 Zaffiro Jet
Spets efter 500m: 1 Zaffiro Jet / 4 Pere Ubu
Skrällen: 10 Enjoy The Game
Rankingen A: 1.5.2 B: 9.10.4.7.8.6 C:3.11.12

Lycka till med spelet

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto