DD Tips Eskilstuna 1/6

Publicerad på 1 Jun 2021 - 12:50

DrTrav

DrTrav

1 Jun 2021 - 12:50

DD-tips Eskilstuna Tisdag 1/6

DD-1 13 Racing Brodda
DD-2 2,5,6,10,11

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, 13 Racing Brodda. Uppgiften med 60m tillägg är såklart inte enkel. Men någonstans är man tvungen att ta ställning och till låga 40% tycker jag segerchansen är större än vad strecken säger. Racing Brodda är på pluskontot att han är härdad och gynnad av distansen. På minuskontot är att det just är 60m som ska plockas in på en snabb bana. Men detta sexåriga sto har en formkurva som pekar uppåt och med Rikard N Skoglund som är säkerheten själv i vagnen ser jag segerchansen som god. Framförallt när värsta motbudet 11 Fort Knox har en tendens till att strula till det för sig lite när som under loppen. Spik. 


Motbud
Som jag var inne på ovan är 11 Fort Knox främsta motbudet till min spik. När han fungerar och tävlar på toppen av sin förmåga är detta en kapabel femåring. Ikväll är det årsdebut vilket såklart är svårbedömt. Men jag har läst mig till att det ikväll är första starten som valack, vilket är intressant även om det på ATG forfarande står att han är hingst. Enligt rapporterna har han lugnat ner sig efter operationen och sköter han sig loppet igenom är han ett givet motbud till min spik.

Nämner även skrällen 9 Commander Victory som kommer till start med formen på topp. Han har tidigare visat att han trivs över lång distans och ska inte nonchaleras här vid större gardering.

Min Vinnare: 13 Racing Brodda
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Commander Victory
Ranking: A 13 B 11,9,6,8,7,3 C 5,12,1,4,2,10

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
2 Get Ready On Tour är skrällen i loppet som jag väljer att ranka först med tanke på utgångsläget. Formkurvan pekar uppåt och ikväll har man ett intressant utgångsläge. I den senaste starten gick man i mål med krafter sparade i rygg på vinnaren 11 Got To Dash. Han kan öppna bra från start och med Rikard N Skoglund i sulkyn är det bra chans att man tar hand om ledningen, dessutom är det anmält att det blir amerikansk vagn vilket är ett plus. Jag är inne på att Rikard kommer gasa vad som går från start och till 7% är ekipaget mycket intressant i kvällens omgång.

5 The Lucky One är en åttaåring som står på tur för seger. Han har gjort det bra på slutet utan att fått sätta pricken över i. I ett jämnt lopp där han dragit vinsten i spårlottningen jämfört med de främsta motbuden kanske det är dags ikväll. Men att Dick S Jansson själv väljer att köra ser jag som ett minus. Givet streck på kupongen.

10 Teton Sweet Lindy hade två raka V75 segrar på kontot inför den senaste starten. Senast blev det startgalopp och dagen var förstörd. Fart och kunnande besitter detta femåriga sto för att blanda sig i segerstriden ikväll. Men man ligger lite lågt på förhand och känslan är att man kommer köra mera på chans ikväll från ett tufft utgångsläge. Men skulle det lösa sig längs vägen finna en vass avslutnign att tillgå som kommer fälla många över upploppet.

6 Twigs Ceasar gör ikväll årsdebut och ser ut att bli favorit på V64. Att det finns kapacitet och kunnande är det inget tvivel om men det finns viss risk för ringrost när man inte startat sedan September. Det är ingen man vågar gå rakt ut på i omgången men samtidigt kan man inte nonchalera honom heller. Streckas.

11 Got To Dash kommer med en färsk seger i bagaget till dagens star. Då gjorde man det bra från ledningen via 11,5 sista 800m. Ikväll ser uppgiften annorlunda ut och man är beroende av en hel del tur från bakspår över 1640m. Men skulle det bli tempo på loppet och det klaffar lite längs vägen så finns rom och kunnande som räcker för att blanda sig i segerstriden.

Min Vinnare: 2 Get Ready On Tour
Spets efter 500m: 2 Get Ready On Tour
Skrällen: 5 The Lucky One
Ranking: A 2,5,10,6,11 B 1,4,8,9 C 12,3,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto