DD Tips Eskilstuna 16/5

Publicerad på 16 Maj 2023 - 10:35

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2023 - 10:35

DD-tips Eskilstuna Tisdag 16/5

DD-1 6,7,11
DD-2 2 Southwind Boko

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m volt
Ett långlopp där 6 Isac Journey blir mitt förstaval trots galoppen senast på V75. Från stallet meddelar man att man gått igenom Isac Journey efter senaste starten utan att man inte hittat något fel, därav hanteras galoppen som ett olycksfall i arbetet och inget man ska dra för stora växlar på. Isac Journey öppnar bra från start och tillsammans med spetskusken Jorma Kontio är jag inne på att Isac Journey tidigt sitter i spets och i den positionen kommer sen Kontio diktera tempot på loppet och bli spår passerad tillslut.

7 Loaded Rashid har nu fått två lopp i kroppen efter vila och formtoppen bör ligga nära tillhands. Skulle Isac Journey komma bort på något sätt ligger vägen till ledningen istället öppen för Loaded Rashid och då är detta sen hästen att slå. Men Loaded Rashid ska även räknas tidigt med andra loppscenarion och på förhand ska han ses som det givna motbudet till Isac Journey.

Skrällen är 11 Future Sox som kommer med full form till kvällens start. Skulle det gå lite för snabbt från start över den dyra distansen bjuder övriga in skrällen Future Sox. Detta är en individ som lever på sin styrka och som inte är rädd för att göra lite jobb på egen hand om det skulle behövas.

Min Vinnare: 6 Isac Journey
Spets efter 500m: 6 Isac Journey
Skrällen: 11 Future Sox
Ranking: A 6,7,11 B 9,4,12,5,3 C 8,10,1,2

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Vi avslutar med att spika Timo Nurmos fina femåriga sto 2 Southwind Boko. Hon har inlett året på samma övertygande sätt som hon avslutade förra. Hon kommer nu med fem segrar på sina sex senaste starter. Ikväll har man dessutom fått passande förutsättningar för att dryga ut segersviten ytterligare. Från bricka två är Southwind Boko min troliga ledare i loppet och i den positionen kommer hon sen pånytt bli svårpasserad. För mig är segerchansen väldigt god och jag hamnar i spiken trots hög procent!

Motbud
Främsta motbudet är 8 Unleashed Kemp som ikväll gör en spännande debut på svensk mark. Vi vet att när Daniel Redén plockar hit en jänkare från andra sidan Atlanten så ska de tas på allvar. Däremot blev utgångsläget missgynnande och man är beroende av lite klaff med positionerna från start. Men för den som vill gardera i avslutningen är Unleashed Kemp trots allt ett tidigt bud i loppet.

Nämner även 4 Indira Split som är betydligt bättre än vad som går att utläsa ur hennes resultatrad. Fäller även miljöombytet väl ut vet vi om att detta är en häst som besitter högt kunnande när hon har sin dag. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus och till låg procent är Indira Split ett tidigt skrällbud vid gardering.

Min Vinnare: 2 Southwind Boko
Spets efter 500m: 2 Southwind Boko
Skrällen: 4 Indira Split
Ranking: A 2 B 8,4,1,3,10,9 C 5,7,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto