DD Tips Färjestad 2/7

Publicerad på 2 Jul 2021 - 11:16

DrTrav

DrTrav

2 Jul 2021 - 11:16

DD Tips Färjestad Fredag 2/7

DD1: 1,8,11
DD2: 7,10,11

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m volt
Ett lopp över hela 3000m och som alltid är roliga att sätta tänderna i och bena ut hur det ska bli kört.

1 Give Me Fever F.R. gjorde Sverige debut i den senaste starten och vann direkt på ett imponerande sätt, klockan stannade på .12 sista 800m. Ikväll är det debut över distansen men han har andra sidan fått ett perfekt utgångsläge. Det är även anmält barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Fallar balansförändringarna väl ut är man ett givet segerbud i loppet. Förstahäst.

11 Zinco Jet står på tur för seger. Han kommer till kvällens start med två raka andraplatser på kontot. Båda prestationerna har varit bra och Zinco Jet har sett fin ut. Han trivs bäst när han får spara speeden tillslut och med rätt lopp här ikväll kommer man speeda ner många. Intressant till låg procent.

8 Västerbo Imtheman är en stark och rejäl individ som trivs bar över de längre distanserna. För tre starter sedan var man ute i Örebro INT´L med 400.000kr i förstapris och gick då i mål med sparade krafter efter att luckan inte uppenbarade sig över upploppet. För två starter sedan gick man ett bra slutvarv ute i tredjespår i ett stayerlopp under elitloppshelgen och i den senaste starten fick man visa att formen fortsatt är bra när man vann enkelt från ledningen. Tidigt streck i ett öppet långlopp.

13 My Dream Art är hästen med bäst kunnande i loppet men att han inför kvällens lopp inte startat på nästan fyra månader gör såklart att formen är svårbedömd. Det troliga är att han behöver lopp i kroppen och man ligger lågt ifrån stallet. Men sett till kapacitet duger han bra i ett lopp som detta. Streckas för den som graderar ytterligare.

Min Vinnare: 1 Give Me Fever F.R.
Spets efter 500m: 1 Give Me Fever F.R.
Skrällen: 11 Zinco Jet
Ranking: A 1,11,8 B 13.9,7,3,10 C 2,6,4,5,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
10 Cactus mötte flera av kvällens konkurrenter i den senaste starten. Då fick hon göra en del grovjobb själv under loppets gång och kunde inte riktigt stå emot en smygkörd 9 Xanthis Delicious sista biten. Men detta är en tjej med högt kunnande och i den senaste starten visade hon att formen är god. Ikväll har Cactus fått ett spännande springspår, prickar Sveriges kanske bästa springspårskusk Erik Adielsson starten är hon snabbt ifatt hästarna på start. Slipper hon sen att dra fram de värsta motbuden under loppet så ska segerchansen vara god. Förstahäst.

2 Lady Beluga är ett femårigt sto som verkligen visat prov på fin utveckling under året. På årets hittills nio starter har hon segrat i sju, vilket är imponerande. I den senaste starten vann man ett Diamantstoförösk via 10,6 sista 800m utan att var atom i mål. Ikväll möter hon tufft motstånd men hon har också ett försprång till de värsta konkurrenterna på förhand. 

11 Beauty Wind startade från bakspår i samma lopp som bland annat 10 Cactus och 9 Xanthis Delicious i den senaste starten och kunde trots detta vara med och utmana om segern tillslut. Hon stod för en rejäl avslutning i vida spår. Beauty Wind är van och möta tufft motstånd. Utan strul längs vägen ikväll är Beauty Wind segeraktuell.

9 Xanthis Delicious kommer med en färsk seger i bagaget. Senast vann man knappt före 10 Cactus efter att man stått för en vass avslutning sista 200m. Får hon spara speeden på nytt kommer hon fälla många konkurrenter över upploppet. Dock är utgångsläget vanskligare ikväll med spår fem i volten.

Skrällen är 7 Iceland Falls som under förra året visade prov på fint kunnande när hon vann ett klass 1 lopp och ett diamantstoförsök. I årsdebuten presterade hon på topp, och vann trots galopp direkt. Även om hon nu på slutet inte haft samma utdelning så har prestationerna i sig inte varit så tokiga. Så sent som i fredags blev hon avslagen precis på linjen, vilket tyder på att formen är god. Även om favoriten Cactus är bra så skulle det stämma längs vägen för Iceland Falls så känns hon intressant till endast 3%. Streckas som skräll på Dagens Dubbel. 

Min Vinnare: 10 Cactus
Spets efter 500m: 2 Lady Beluga
Skrällen: 7 Iceland Falls
Ranking: A 10 B 2,11,7,9,,5,8,12 C 1,6,3,4

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto