DD Tips Färjestad 3/7

Publicerad på 3 Jul 2021 - 09:14

DrTrav

DrTrav

3 Jul 2021 - 09:14

DD Tips Färjestad Lördag 3/7

DD1: 2,10
DD2: 1,4,5,6

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m auto
2 Born Unicorn kommer ut till kvällens start som klar favorit, vilket man kan förstå. Denna sjuåring besitter hög kapacitet vilket han inte minst visade i den senaste starten. Då kopplade Born Unicorn greppet på ett övertygande sätt från positionen utvändigt om ledaren. Formen är på topp, Born Unicorn har tre segrar på sina fyra senaste starten. För två starter sedan var man ute i Harper Hanovers Lopp och slutade femma. Spåret är perfekt även om han inte är speciellt kvick iväg från start. Kvällens start bör innebära en pånytt bra segerchans även om han troligtvis kommer behöva göra en hel del jobb på egen hand.

10 Vikens High Yield vet ni som följer tipsen att jag gärna lovordar även om man på slutet inte riktigt har fått till det. Men inför den senaste starten hade hästen förflyttats upp till Sundsvall där tränaren Robert Bergh har kvar en filial. Det miljöombytet visade sig ha bra effekt då Vikens High Yield avslutade bra som tvåa senast. Ikväll har man en bra startrygg i 3 Mr Clayton J.F. och kommer man igenom på ett bra sätt från start vet vi att kapacitet och kvalité finns för att vinna loppet.

4 Viking Brodde är klart bättre än vad resultatraden antyder, detta är en sexåring som det strulat en hel del för på slutet men som i grunden besitter en hög kapacitet. Till kvällens start ryktas det om att man ska testa ett nytt huvudlag vilket känns intressant. Skulle det börja klaffa för Viking Brodde är man med och utmanar om segern här.

Nämner även 9 Cab Lane. Inför den senaste starten hade han rest dåligt meddelade tränare, vilket också satte ner hans prestation i loppet. Ikväll kan det vara han som får loppet, han kommer sitta bra i ett andraspår direkt och skulle han sen så smyga med i ryggar in på upploppet kommer hans avslutning bita bra. 

Min Vinnare: 2 Born Unicorn
Spets efter 500m: Många om budet
Skrällen: 10 Vikens High Yield / 4 Viking Brodde
Ranking: A 2 B 10,4,9,6,12,7 C 11,8,3,5,1

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
E3 Final för hingstar/valacker med 975.000kr i förstapris

4 Mellby Jinx är en häst med höga förväntningar på sig, men han har också visat att han klarar av att leva upp till dem. Redan som tvååring var han med i de stora loppen och har bland annat en seger i Breeders Course på sitt CV. Under Elitloppshelgen var han ute i treåringseliten med 1.000.000kr i förstapris, då fick man nöja sig med en fin fjärdeplats. Inför försöket till E3 hade man precis som många andra konkurrenter haft ett kortare uppehåll och bör därför vara något förbättrad till kvällens start. För Mellby Jinx väntas även några intressanta utrustningsförändringar till kvällens final, han är anmäld barfota bak för första gången i livet och dessutom lutar det åt ett nytt huvudlag och rycktussar vilket känns mycket intressant. Han är inte beroende av något speciellt löpnings scenario. Knapp förstahäst i min bok.

6 Incase Of Fire hade fem raka segrar på kontot inför sitt försökslopp. Han ställdes inför ett tufft försök och kämpade tappert utvändigt om ledaren och passerade mållinjen som tvåa. Skulle det klaffa lite bättre med positionerna denna gång kommer han inte vara enkel att stå emot under slutdelen av loppet. Streckas.

5 Felix Orlando gjorde det klart godkänt i sitt försök trots sitt bakspår. Att man ikväll fått bricka fem och framspår ses som en klar fördel för hästen. Han är kvick iväg från start och samtliga tre segrar i karriären är tagna från ledningen, lyckas man komma dit ikväll också ökar såklart segerchansen.

Plockar även med Petri Salmelas treåring 1 Idomenio Sisu. Han gjorde det bra i sitt försök och vann från ledningen på en topptid. Då var det barfota runt om för första gången i livet och den balansen ska han tävla på även ikväll. Blir inte spåret en fälla är han med och utmanar om segern på nytt.

Min Vinnare: 4 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 5 Felix Orlando
Skrällen: 5 Felix Orlando
Ranking: A 4,6 B 5,1,2,3,7,10 C 9,8,12,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto