DD Tips Färjestad Måndag 12/10

Publicerad på 12 Okt 2020 - 00:40

DrTrav

DrTrav

12 Okt 2020 - 00:40

DD-tips Färjestad måndag 12/10.


DD-1 5,,9,12
DD-2 7,8
6 rader x 50 kr = 300 kr


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Dagens Dubbel 1 2140m Volt 

 
Mitt draget i loppet är utan tvekan 9 Vikens Brummer, han va ute senast i Walter Lundbergs Memorial med 220,000kr i förstapris. Där gjorde Vikens Brummer ett klart positiv intryck där han fick ett rygglopp och en fin resa, passerade mållinjen med sträckta linor och full fart. Det va första gången barfota runt om då och så blir det även ikväll. Hade man fått framspår hade såklart segerchansen ökat ytterligare men efter intrycket senast är det ändå min förstahäst i loppet. Kommer man bara till hyggligt från start och det strular lite för de där framme så kommer man fälla många tillslut. 


5 Fredric Palema kommer bli hårt betrodd, han har gjort sina bästa lopp i spets och kommer såklart söka den positionen även denna gången. Har två segrar under juli/augusti där segrarna kom ifrån just spets. Dock är det spår fem i volt idag och innanför kommer 2 Riptide R.D att lägga iväg bra från start. Från springspår kommer två ekipage som båda kommer med rykande färska segrar i bagaget, vilket borde ha gjort sitt för deras självförtroendet. En av de är 7 Mood Indigo som man meddelar från stallet är hygglig iväg från start, man ser sig heller inte slagen på förhand. Kommer man bara till någorlunda i loppet ska vi inte räknas bort meddelar man. Men samtliga av motbuden i spetsstriden kanske i första hand söker rygg på den kapable 5 Fredric Palema? Oavsett så är inledningen i loppet oviss och kan leda till en dryg första sväng för favoriten. Vilket i så fall skulle öppnar upp loppet och bidra till att min ide 9 Vikens Brummer bjuds in på ett fint sätt. 


Ska man nämna nån skräll i loppet så är det värt att kika lite extra på 12 Euklid A.T, han satt fast med allt sparat för två starter sedan och senast vann han lätt från utvändigt ledaren ett lopp på Momarken. Kanske inte säger så mycket, men formen är iallafall duktigt på uppgång. En häst jag inte vågar lämna utanför min DD kupong. 


En annan som jag bara vill nämna och som borde gå framåt med lopp i kroppen är 3 The Luckey One. Som avslutade 1.13 sista 600m efter lite vila senast. Dock allt annat än snabb iväg från start. Men blir det bra pace i loppet och 3 The Luckey One får smyga med i ryggar in på upploppet tror jag vi kommer få se en vass avslutning. Helt ospelad nu. 


Värt att nämna är också att det är andra gången barfota runt om och första gången med Björn Goop i vagnen för 11 Aifur. Det va ingen positiv comeback senast, men ska ändå bli spännande att se om Björn kan få fart på hästen som besitter en del kunnande. 

 
Ranking DD-1: A 9,5,12 B 2,7,19,3,11 C 6,4,1,8 


Dagens Dubbel 2 2640m volt


Ett längre lopp avslutar V64 spelet och även Dagens Dubbel. I detta loppet finns en klar favorit som gjort det bra på slutet. 7 Zenzero Jet är berättigad favorit. Det är en häst som besitter en rejäl grundkapacitet och med styrkan som kanske sitt främsta vapen. Vi har i alla fall fått se prov på ett rejält styrkepaket vid de två senaste segrarna, segrarna är nämligen tagna från spår 12 och 15 och rejäla slutvarv. Nu återkommer dock Zenzero från ett kortare break, vilket man testat på tidigare också med blandade resultat. Man har varit ute i tuffare gäng på slutet och går nu ner i klass och ska ses med goda segerchanser här. Jag väljer ändå inte att spika på dagens dubbel utan jag måste bara betala för en till. 


Skrällen i loppet är utan tvekan 8 Ferell, första gången man rycker skorna sedan 2017. Adderar man där till loppet som 8 Ferell gjorde senast så måste man bara ha med honom på kupongen vid gardering. I senaste loppet blev man störd in på slutvarvet men hamnade trots detta med på målfotot, slagen med nos. 8 Ferell ska enligt uppgifter vara en häst som presterar klart bäst barfota, och när man rycker skorna till detta loppet på hemmabanan plitar i alla fall jag ner honom på mitt system. 


En utmanare till i loppet är även 6 Nisse Sånna som gör det bra nästan hela tiden, dock staplas inte segrarna in på hög. Senast kunde man mycket väl ha åkt hem med segern om luckan bara uppenbarat sig lite tidigare. 6 Nisse Sånna är en häst som varit formstark en längre tid och stod för en mycket fin avslutning senast som jag tar med mig. En häst som står på tur för seger helt enkelt. Löser det sig från innerspåret på bakvolten och man kan få rygg på 7 Zenzero Jet eller något annat starkt ekipage in på slutvarvet och sen kan kasta loss sin rykande avslutning i sista sväng så ser jag det inte som en orimlighet att segern skulle kunna komma ikväll. 

Ranking DD-2: A 7,8,6 B 12,10,2,11,4 C 3,9,5,1

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto