DD Tips Gävle 21/8

Publicerad på 20 Aug 2021 - 14:56

DrTrav

DrTrav

20 Aug 2021 - 14:56

DD Tips Gävle Lördag 21/8
DD1: 2 Islay Mist Sisu
DD2: 1,4,5,8,11
5 rader x 40 kr = 200 kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
E3 Final för ston med 975.000kr i förstapris.
Här hittar vi omgångens spik på Dagens Dubbel, 2 Islay Mist Sisu. Detta treåriga sto kördes passivt både på Solvalla för tre starter sedan och på Halmstad näst senast. Tränaren Per Nordström har haft siktet inställt på kvällens start och i uttagningsloppet senast fick vi se en mer offensiv styrning och då vann man enkelt efter att övertagit ledningen med 850m kvar till mål. Klockan stannade på 1,11 sista 1000m. Det är barfota runt om, amerikansk vagn och första gången rycktussar som gäller vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge kommer man sitta bra på det direkt och är den i loppet med klart bäst segerchans. Jag spikar.
Motbud
1 Bouillabaisse fick bestämma i ledningen och vann säkert sitt uttagningslopp via en snabb avslutning. Hon är minst rutinerad i startfältet men det tror jag inte är något som kusk och tränare Oskar J Andersson bryr sig om idag. Hon kan öppna kvickt från start och det lär bli full laddning härifrån. Lyckas hon hålla upp innerspåret vilket kan vara tufft på Gävle så kommer Bouillabaisse bita ifrån sig bra. Främsta motbudet till min spik.
10 Chatty Kronos är lillasyster till Aetos Kronos som vann Jubileumspokalen i onsdags. Chatty Kronos har stått för en fin utveckling på slutet och blir bara bättre och bättre för varje start även om hon har en bit kvar till sin storasyster. Hon har en vass avslutning att tillgå och skulle det gå aningen för fort för hästarna där framme i loppet kommer Chatty Kronos ha en vass polett tillslut. Även om utgångsläget sätter ner chanserna en aning ska hon inte glömmas bort vid gardering.
Nämner även 9 Ain’t Misbehavin som har gjort det bra vid sina tre senaste starten även om segern uteblivit. Hon galopperade i segerstriden för två starter sedan och gjorde senast en fin prestation som tvåa. Formen är knappast sämre till dagens start och med startsnabba ryggar skulle hon kunna få loppet här.
Min Vinnare: 2 Islay Mist Sisu
Spets efter 500m: 1 Bouillabaisse
Skrällen: 10 Chatty Kronos / 9 Ain’t Misbehavin
Ranking: A 2 B 1,10,9,3,5,4,7 C 8,6,12,11
Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
5 Chapuy vet vi alla är blixtrande från start och har idag fått ett passande utgångsläge. Även om det finns några startsnabba med i loppet så är detta den troliga ledaren av loppet. Väl i ledningen har Chapuy tolv segrar på 18 försök, och ska såklart ses med god segerchans även idag från den positionen. Åke Lindbloms travare är härdad i klassen och med en formkurva som pekar uppåt är detta förstastrecket i loppet.
1 Morotai Degato är även han kvick den första biten och är den som kan sätta käppar i hjulet för Chapuy från start. Men eftersom bricka ett på Gävle inte är speciellt fördelaktigt håller jag ändå Chapuy som spetsfavorit. I den senaste starten gick Morotai Degato i ledningen men fick se sig besegrad av en för dagen mycket bra Born Unicorn. Nu är det kort distans vilket ses som ett plus för sexåringen som till dagens start är anmäld barfota runt om och amerikansk vagn. Streckas på systemet.
Plockar även med 4 Oxidizer som även han skulle kunna bli en faktor i spetskörningen. Han har utvecklat sin startsnabbhet på slutet och även om han inte kommer kunna hålla ut Chapuy så skulle han kunna göra det jobbigare för honom den första biten. Oxidizer är en stark och rejäl individ som även tål att göra en hel del jobb själv, och kan profitera på om duellen från start blir utdragen för de två ovan nämnda. Är anmäld barfota och med amerikansk vegan.
Min Vinnare: 5 Chapuy
Spets efter 500m: 5 Chapuy / 1 Morotai Degato
Skrällen: 11 Van Gogh Z.S.
Ranking: A 5,1,4 B 11,8,10,9 C 7,3,6,2
Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto