DD Tips Gävle 22/5

Publicerad på 21 Maj 2021 - 14:17

DrTrav

DrTrav

21 Maj 2021 - 14:17

DD Tips Gävle Lördag 22/5

DD1: 1,9
DD2: 1,7,9,10

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  1609m auto
Denna veckan är gulddivisionen något speciell, då vinnaren av H.K.H. Prins Daniels lopp erbjuds en plats i Elitloppet veckan senare.

1 Disco Volante har på förhand vunnit spårlotten. Här måste verkligen tränaren Stefan Melander njutit när han smög fram spårlottningen för sina hästar. Han har två hästar med i detta kortlopp och båda hans hästar drar spåren ett och två. Notera också att det är elitloppsdistansen 1609 meter som gäller här, vilket innebär ett extra anlopp fram till startplatsen. Sköter sig bara Disco Volante som är kvick iväg från start talar mycket för att man tar hand om ledningen och sedan är chansen hög att han håller den positionen hela loppet igenom. Det är återigen anmält barfota runt om. När man även lyssnar på Stefan inför loppet så känns han både komfortabel och nöjd med Disco i loppet och håller fram honom som en toppchans. Given förstahäst.

På Dagens Dubbel plockar jag även med 9 Gareth Boko som debuterade för Jerry Riordan i den senaste starten och hästen såg helläcker ut när man vann på ett fint sätt. Nu med ett lopp i kroppen bör formkurvan vara ytterligare förbättrad. Från bricka nio blir det såklart inte enkelt men man är garanterad ett fint lopp eftersom man kan välja rygg på ett eller två från start. Med lite fart på loppet kommer Gareth Boko stå för en rykande avslutning och ska inte alls nonchaleras här.

3 Diana Zet som är yngst i startfältet med sina fem år och är dessutom ensamt sto i loppet. Men det finns en hel del kapacitet i henne och hon har redan närmare 10 miljoner insprunget. Man kommer till dagens start med två lopp i kroppen och en formkurva som pekar uppåt, vilket man visade i den senaste starten när man vann komfortabelt. Diana Zet är kvick iväg från start och lättplacerad i loppen. Med lite klaff längs vägen blir jag inte förvånad om hon dyker upp där framme.

Nämner också 2 Milligan´s School som man siktat till dagens start med. Från ett bra utgångsläge lär man säkerligen försöka hitta ner i rygg på stallkamraten Disco Volante. Väl i dennes rygg blir man farlig med lucka över upploppet. Det blir barfota runt om och 3% känns för lite.

Min Vinnare:1 Disco Volante
Spets efter 500m: 1 Disco Volante
Skrällen: 9 Gareth Boko
Ranking: A 1,9 B 3,2,10,4 C 7,5,6,8

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
7 Admiral As är en topphäst vilket han visade flertalet gånger under fjolåret när man stötte på kulltoppen. Han har bland annat satt banrekord på Gävle och vid ungefär samma tidpunkt förra året utmanade man Ecurie D, men det blev tyvärr galopp sista biten och dagen var förstörd. Han är kvick iväg från start och även om det finns andra invändiga konkurrenter som förmodligen är Snabbare från start skulle nog samtliga vilja ha ryggen på Admiral As, vilket gör att man kan köra sig till ledningen här efter en bit. Därifrån blir man sen svårslagen. Men att det nu är årsdebut och att han har en och annan galopp på kontot sedan tidigare gör att jag ändå kommer gardera loppet. Även om han är klar förstahäst sett till kapacitet.

9 Oxidizer är en fin sexåring som visat prov på bra inställning. Det visade man inte minst i den senaste starten när man kontrade ut Rackham sista biten och satte nosen först över mållinjen. Lång distans som ikväll bara är en fördel för honom och med den fina form man visat upp med fyra segrar och en andraplats på de fem senaste starterna måste man räknas även här. Streckas.

Framhåller även 1 Morotai Degato som är kvick iväg från start och kan vara den som håller upp ledningen initialt. Frågan är sen vilken taktik kusken och tränaren väljer? Morotai Degato kommer med lysande form och ska vara matched inför dagens start. Dessutom blir det första gången barfota runt om, vilket är spännande. Hoppas man bjuder favoriten på en match och det skulle kunna räcka hela vägen. Givet streck.

10 Oracle Tile håller bra form men fick ett omöjligt lopp i den senaste starten och den insatsen är bara att glömma. Skulle det istället klaffa lite med positionerna idag besitter han en vass avslutnitng som kommer fälla många över upploppet. Gynnas av tempo på loppet.

Min Vinnare: 7 Admiral As
Spets efter 500m: 1 Morotai Degato / 7 Admiral As
Skrällen: 10 Oracle Tile
Ranking: A 7,9,1 B 10,12,11,6,5 C 4,8,2,3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto