DD Tips Halmstad 17/5

Publicerad på 17 Maj 2021 - 13:32

DrTrav

DrTrav

17 Maj 2021 - 13:32

DD-tips Halmstad Måndag 17/5

DD-1 9 Manny Muscle
DD-2 1,2,5,6,7,10,11

7 rad x 30kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på Dagens Dubbel, 9 Manny Muscle. Jag bygger tipset på att att flera vill komma till ledningen i loppet och att tempot hålls uppe vilket Manny Muscle kommer profitera på. Detta är en fyraåring som tränas av Reijo Liljendahls och som lovordas av sin tränare. Manny Muscle gick starkt efter galoppen i det senaste starten och nu med två lopp i kroppen bör toppformen vara nära. Till en intressant spelprocent är spelvärdet högt och jag tar ställning och spikar.

Motbud
6 Mr Mah Can trivs bra i ledningen och har fyra segrar på fem försök från den positionen. Man kommer återigen ladda iväg från start och skulle man nå ledningen relativt behändigt växer såklart segerchansen. Men som jag var inne på tidigare tror jag det väntar en utdragen spetskörning här vilket gör risken för att det blir trötta ben tillslut ökar för Mr Mah Can. Därför väljer jag att ta ställning emot honom denna gången.

4 Halo Am har inlett året på bästa sätt, på sina två starter i år har det blivit lika många segrar. I den senaste starten imponerade man när man åkandes travade sista varvet på 12,8. Med en liknande prestation ikväll är man med och utmanar om segern på nytt.

Min Vinnare: 9 Manny Muscle
Spets efter 500m: 6 Mr Mah Can
Skrällen:
Ranking: A 9 B 6,4,5,8,2,11 C 3,12,10,7,1

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
1 Globalizer kommer ifrån en bra inatt senast när man trots den tunga vägen utanpå ledaren stödde delen av loppet kunde avgjorde på ett rejält och säkert sätt. Formkurvan pekar åt rätt håll och nu med tre lopp i kroppen bör toppformen vara nära till hands. Hon är både snabb och stark men det gäller för kusken Stefan Persson att ta sig ut från innerspåret då hon inte är kvick ut nog för att lösa det själv. Givet segerbud i loppet trots allt.

5 Malvha Ha var ute större delen av förra året och stångades emot klltoppen. Hon gjorde det på även ett bra sätt. Nu har man fått två lopp i kroppen inför kvällens uppgift, vilket borde göra sitt för formen. Hon är kvick iväg från start och från ett intressant utgångsläge är den tidiga ledaren av loppet i min bok. Till enbart 4% är detta ett givet streck i på kupongen.

6 Flower Dust gjorde årsdebut i den senaste starten och man genomförde det loppet på bästa sätt, hon vann direkt. Nu med loppet i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till kvällens start. Skulle det klaffa med positionerna längs vägen besitter Flower Dust en avslutnign som kan fälla många. Till låg procent ska hon inte nonchaleras.

Det låter även bra på 11 Hill’s Angel inför kvällens start. Detta är ett fyraårigt sto som ikväll gör sin första start för året och även sin första start för sin nya tränare Bo Westergård. Hill’s Angel gjorde det bra som både två- och treåring och gör ikväll en spännande årsdebut. Streckas direkt.

Min Vinnare: 1 Globalizer
Spets efter 500m: 5 Malvha Ha
Skrällen: 5 Malvha Ha / 6 Flower Dust
Ranking: A 1,5,6 B 11,10,2,7,3,4 C 12,9,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto