DD Tips Jägersro/Solvalla 9/11

Publicerad på 9 Dec 2020 - 10:17

DrTrav

DrTrav

9 Dec 2020 - 10:17

DD Tips Jägersro/Solvalla 9/12.

DD-1 5.11
DD-2 7.12

4 rader x 60kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
2 Global Warrior ser ut att bli klar favorit i skrivande stund men jag får ingen känsla alls för att hästen ska vinna här. Man är inte speciellt snabb från start och kommer inte kunna nå någon ledning här. Dessutom tror jag att hästen är rejält missgynnad av att gå med skor. Jag väljer att stå över den här favoriten och väljer att höja upp två andra hästar.

5 Romero är förvisso inte helt att lita på men man är snabb från start och kommer laddas för att nå den positionen. Man brukar alltid göra bra insatser från den positionen och man trivs med skor. Senast var man offensiv i ett lopp på Kalmartravet och körde framåt från spår 15 och övertog ledningen med 1300 meter till mål och sedan stack man undan i fin stil efter 11.7 sista 1000. Jag litar inte helt på hästen och distansen kan vara i längsta laget och jag vill betala för ytterligare en häst.

11 Dominic Wibb är distansgynnad och går alltid med skor. Man har matchats i tuffa gäng och är under utveckling och det finns mycket att hämta ur denna häst framöver. Senast gjorde man det otroligt bra när man gick en låg 13-tid under loppets sista 2000meter. Hade man inte galopperat vid starten så hade man troligen vunnit det loppet och det känns som att man står på tur för en seger.

Min Vinnare: 5 Romero
Spets efter 500m: 5 Romero
Skrällen: 11 Dominic Wibb
Rankingen.A:5.11 B:2.9.4.7.3.6 C:1.8.10

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
7 Weekend Fun håller jag som knapp spetsfavorit i v86-avslutningen och man kommer från en seger i sin senaste start när man från spår 8 flög till spetspositionen och kunde sedan vinna loppet enkelt i fin stil. Man gick barfota vid den starten och tvingas köra med skor nu, man kommer dock att utrustas med en amerikansk bike denna gång. Motståndet är tuffare och med startsnabba konkurrenter invändigt så kan det kosta att komma till spets den här gången.

12 Hawk Cliff är loppets bästa häst och har lottats till ett besvärligt läge över kort distans. Hästen är både stark och snabb och distansen är inget problem vilket sex pallplatser på sex starter visar även om jag hade föredragit en längre distans. Man gjorde comeback i sin senaste start efter lång frånvaro på grund av sjukdomar och utifrån de förutsättningarna så var det en mycket bra återkomst. Man såg fin ut i rapp avslutning när man spurtade in till en andraplats efter en lugn inledning på loppet. Man behövde det loppet i kroppen och har säkert gått framåt med den starten. Strular det inte från det besvärliga utgångsläget tror jag att man har bra chans. Skor är absolut inga problem då man har gjort topplopp även med skor.

2 Ural är startsnabb och har hög kapacitet och lär få en bra position, det finns t.om. viss spetschans, och visst ska man räknas om man når den positionen. Jag tycker ändå att hästen inte har visat någon riktigt form på ett tag och jag får ingen superkänsla att man ska vinna den här gången. Som relativt betrodd så väljer jag att stå över Ural på min lapp den här gången men om man har hittat tillbaka till formen så ska man absolut räknas här.

Min Vinnare: 12 Hawk Cliff
Spets efter 500m: 7 Weekend Fun
Skrällen: 11 M.T Joinville
Rankingen A: 12.7 B:2.5.11.6.8 C:10.3.1.4

Lycka till med spelet ikväll

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto