DD Tips Kalmar 2/1

Publicerad på 2 Jan 2021 - 13:49

DrTrav

DrTrav

2 Jan 2021 - 13:49

Dagens Dubbel Kalmar 2/1.

DD-1 4 Orlando
DD-2 2.3.6.5.9

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
4 Orlando har jag trott på vid flera tillfällen på slutet och trots att man gör starka insatser hela tiden så lyckas man inte riktigt vara med ända fram. Det känns ändå som att formen är på plats och man spurtade stark i sin senaste start utan att kunna vara med att hota om segern. Visst är det lite tuffare emot den här gången men prickar man bara vettigt från spåret tror jag att man kan vara först fram att överta ledningen och då kan det räcka hela vägen. Spik på Dagens Dubbel. 

10 Lyx Håleryd är en annan följehäst som gör starka insatser varje gång. Hon har matchats hårt på slutet och var fyra i samma lopp där Orlando slutade trea sist. Det finns en viss chans att man kan pricka bra från springspåret och nå ledningen men det är en häst som trivs som allra bäst när hon får gå i ryggar och spara på sin speed så länge som möjligt. Tidig oavsett upplägg.

15 Ultra Bright är utan tvekan den mest meriterade hästen i fältet och verkar vara lite på gång igen och har gått i mål med gott om krafter i sina senaste starter. Motståndet känns överkomligt om hon löper upp till sitt kunnande men man står 20 meter efter sina värsta motståndare och det kan vara tufft att runda samtliga även om hon har kapacitet att göra det en bra dag.

7 Beluga West står på tur för seger och är jämn och säker. Det är en häst som kan gå en rejäl slutrunda och hon kommer att gå hela vägen in i mål. Hon var fantastiskt fin som tvåa bakom Chicharita när denne sprang svenskt rekord och är hon lika bra som den gången är hon med på fotot här.

Dessa fyra hästar höjer sig men jag vill betala för en rolig skräll. 5 Shutter Island är ojämn men ibland blixtrar hon till med riktiga toppinsatser och skräller med jämna mellanrum. Med en vettig resa och lite tempo på loppet kan hon speeda ner samtliga över upploppet.

Min Vinnare: 4 Orlando
Spets efter 500m: 4 Orlando
Skrällen: 5 Shutter Island
Rankingen A: 4.10.15.7 B:5.14.11.8.13.6.2 C: 12.9.1.3

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
Vi avslutar omgången med ett lopp över den korta distansen med flera startsnabba hästar och känslan är att det kommer att bli körning i det här loppet och det känns väldigt öppet på förhand.

3 Call Me Brodda är nog den som är mest angelägen av att nå ledningen och man kommer att göra allt man kan för att köra i den positionen. Man har kört i ledningen vid fyra tillfällen i karriären och samtliga har slutat med seger. Senast var man ute i ett billigare gäng och ledde från start till mål och det såg ut som att man var mer eller mindre obrukad över mål. Det kan kosta att försvara ledningen den här gången och jag är inte säker på att man kan svara ut Inertial. Räknas om spets.

6 Inertial är snabb från start och kommer att utmana om att nå ledarpositionen när det är kort distans. För fyra starter sedan vann man ett tufft lopp i Danmark och har hållit formen intakt efter det. Hästen fungerar bra i ryggar också och skulle 3 Call Me Brodda svara upp ledningen kanske man kan hitta ner i ledarryggen och avgöra med lucka över upploppet. Tidig.

2 Mamba har verkligen imponerat på slutet. Jag tror inte att man kommer vara med i någon spetskörning men det känns som att det är en häst som kan vinna med olika upplägg och senaste var man otroligt fin när man vann på 11.8 över distansen med krafter kvar. Nu är det betydligt tuffare motstånd men jag blir inte förvånad om man tar tredje raka segern nu.

9 Payet D.E börjar komma igång rent formmässigt och var tvåa bakom just Inertial i sin senaste start. Man tävlade väldigt starkt vid den här tidpunkten i fjol och hittar man ett vettigt slagläge från sitt bakspår kommer man att spurta ner många med sin speed.

Jag tycker det är många med chans här. Hemmahästen 5 Copaca Banana ska alltid räknas och 1 The Real Star är mycket bra för ett sådant här lopp även om innerspåret kan ställa till det. Blir det tempo på tillställningen vill jag även varna för en jätteskräll i 12 Eclipse Am som är lite bortlottad den här gången men kapacitetsmässigt duger gott i det här sällskapet.

Min Vinnare: 6 Inertial
Spets efter 500m: 3 Call Me Brodda/6 Inertial
Skrällen: 12 Eclipse Am
Rankingen: A:6.2.3 B:5.9.1.12.11 C: 7.4.10.8

Lycka till med spelet!

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto