DD Tips Mantorp 10/5

Publicerad på 10 Maj 2021 - 14:01

DrTrav

DrTrav

10 Maj 2021 - 14:01

DD-tips Mantorp Måndag 10/5

DD-1 2,3
DD-2 3,6,9,12

8 rader x 30kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
2 One Kind Of Art gjorde årsdebut i den senaste starten och han visade direkt att man kommer bli att räkna med framöver. Man vann från ledningen via 12,7 sista 800m i fin stil. Nu med ett lopp i kroppen bör en ytterligare förbättrad prestation ligga på lut. Från ett perfekt utgångsläge kommer kusk och tränare Oskar J Andersson kunna välja taktik. Även om man troligtvis inte kan köra sig till ledning direkt ser jag det inte som omöjligt att man kommer dit i ett andra skede. Väl från ledningen blir man hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Väljer ändå att dubbla systemet med draget 3 Ajusco. Detta är en riktig hårding som stod för en bra prestation i den senaste starten. Man klev på i spåren med halvvarvet kvar till mål, och han fick göra jobbet sista biten men kunde ändå hålla starkt till andraplatsen. Ikväll har man fått ett bra utgångsläge och med en formkurva som pekar rakt uppåt kommer man kunna ge favoriten en match. Till bara 11% betalar jag gärna för Ajusco i en omgång som detta.

Nämner även 7 Bearicecream som inte var som bäst i den senaste starten. Men detta är en sexåring som kan avsluta vasst, vilket hon visade för två starter sedan. Till endast 1% är detta en riktig kantboll att notera för den som garderar bredare.

Min Vinnare: 2 One Kind Of Art
Spets efter 500m: 2 One Kind Of Art
Skrällen: 3 Ajusco
Ranking A: 2,3 B 7,11,10,9,1,4 C 12,8,5,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
9 Handle With Care kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. Båda segrarna är tagna på ett bra sätt och intrycket har varit fint. Från bricka nio kommer hon sitta bra på det direkt i ett andraspår och detta är en tjej som kan göra en del själv i loppen. Nu är även Jorma Kontio åter i vagnen vilket är ett plus. Handle With Care ska ses med bra segerchans. Förstahäst i ett öppet lopp.

6 Mellby Interest gör ikväll en spännande årsdebut. Detta numera fyraåriga sto har vunnit två av sina fem starter i karriären och även om det nu var ett tag sedan hon startade så har hon definitivt kapacitet för att vinna direkt. Björn Goop är en skicklig tränare och nu när han fått vara hemma på gården en längre tid och själv kunna påverka träningen mera jämfört med den perioden han tävlar nere på Vincenne så räknar jag med en bra prestation direkt.

Nämner även 12 Global Bellicosa som galopperade bort segern i den senaste starten och är ute efter revansch ikväll. Utgångsläget kunde blivit bättre men detta är ett sto med bra fartresurser och skulle det bara klaffa något längs vägen ikväll kommer hon fälla många över upploppet. Till 2% är detta en skräll jag betalar för.

Plockar även med 3 Icecream In på systemet. Hon har nu fått t lopp i kroppen efter vila och ska ha chans på att hålla upp ledningen från start. Från den positionen leder man sen loppet länge.

Min Vinnare: 9 Handle With Care
Spets efter 500m: 3 Icecream In / 6 Mellby Interest
Skrällen: 12 Global Bellicosa
Ranking A: 9,6 B 12,3,11,4,5,10 C 8,2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto