DD Tips Mantorp 16/11

Publicerad på 16 Nov 2020 - 10:15

DrTrav

DrTrav

16 Nov 2020 - 10:15

DD-tips Mantorp Måndag 16/11

DD-1 8,9,12
DD-2 2 Go West Young Man

3rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
8 Önas Nougat är ett av flera roliga motbud till den stora förhandsfavoriten Ready Doc. Denna femåriga hingsten befinner sig numera hos Ulf Stenströmer och ikväll gör han sin andra start för sin nya tränare. Önas Nougat kan öppna kvickt från start, och nu med en positiv formkurva så hoppas jag Ulf Ohlsson som sitter upp i vagnen hittar de rätta vägarna. Kommer man bara till vettigt ifrån spåret så kommer man vara med långt framme idag.

9 Fabio de Pervenche har gjort det bra i tuffa sällskap i Holland och Frankrike. Det ska bli intressant att se honom göra debuten för Conrad Lugauer ikväll. Ska med tidigt på kupongen.

1 Ready Doc är storfavorit. Han spetsvann på bra sätt i V86-lopp senast. Men när man har statistiken tre galopper och två segrar på de fem senaste starterna och man är streckad på över 65% i nuläget så hissar jag varnings fall och vill gardera. Ready Doc är bra när han sköter sig och håller man sig till rätt gångart har man bra segerchans från ledningen.

12 Spicklebacke Face vill jag också nämna, formen är på topp och kommer från form stallet Robert Bergh. Kommer med en färsk seger över 3160m med sig till kvällens start. Denna sexåring tål att göra grovjobb själv under loppet och ska inte nonchaleras här till låg procent.

Min Vinnare: 8 Önas Nougat
Spets efter 500m: 1 Ready Doc
Skrällen: 12 Spicklebacke Face
Ranking A: 8,9,1,12 B 10,14,13,7 C 6,5,3,2,11,4

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
Jag avslutar kvällens tävlingar med att spika 2 Go West Young Man. Go West Young Man är i mina ögon Mantorptravets mest lovande häst, Denna fyraåring spurtade bra långt ut i banan i den senaste starten, det var bakom storheter som Hail Mary, Ultion Face och Brother Bill. Vilket såklart är en helt annan motstånd än vad man stöter på i kvällens start. Ikväll har man dessutom ett perfekt utgångsläge, Rikard N Skoglund som sitter i vagnen lär sitta bra på det direkt från start, tror ingen heller vill ta emot Go West Young Man när han ställer en fråga om ledningen. Över en passande distans bör ekipaget därefter ha en mycket hög segerchans och jag spikar.

Motbud
7 Enriko Ha är ytterligare en herre som varit ute och mött tuffa motståndare i tuffa gäng en längre tid. Detta är en stabil och gedigen femåring som är ett tidigt motbud till min spik.

5 Roofparty stod för positiv insats senast och verkar ha formen i antågande efter en period av något sämre insatser. Roofparty är kvick iväg från start och har fyra segrar på fyra försök över längre distans vilket såklart är anmärkningsvärt.

1 Milord ska köras av Ulf Ohlsson det står i programmet att han har tränaren i sulkyn. Vilket såklart ses som en rejäl kuskförstärkning.


Min Vinnare: 2 Go West Young Man
Spets efter 500m: 2 Go West Young Man
Skrällen: 5 Roofparty
Ranking A: 2 B 7,5,1,3,10 C 6,11,8,12,4,9


Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto