DD Tips Örebro 29/4

Publicerad på 28 Apr 2023 - 09:54

DrTrav

DrTrav

28 Apr 2023 - 09:54

DD Tips Örebro Lördag 29/4

DD1: 10 Zeudi Amg
DD2: 13 High On Pepper

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 100m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Zeudi Amg. Detta är en tuff och rejäl individ som under fjolåret skördade fina framgångar på svensk mark. Bland annat avslutade Zeudi Amg sista 1000m på 08,5 i Sto-EM bakom Honey Mearas och Sayonara för fem starter sedan. I den senaste starten handlade det om årsdebut och hamnade då i dåliga ryggar. Men nu med lopp i kroppen ska formen vara förbättrad och med tanke på att hon själv tål att göra en hel del jobb på egen hand är inte utgångsläget katastrof heller. Tränaren själv, Gocciadoro Alessandro tror på en bra segerchans och det gör jag också. Till 30% är Zeudi Amg en given spik i min bok.

Motbud
7 Iceland Falls var nere i Frankrike i vintras och införskaffade sig där en hel del hårdhet. Hon har även efter det äventyret fortsätta prestera bra på svensk mark. Iceland Falls lever på sin speed och med rätt lopp kommer hon alltid kunna avsluta vasst den sista biten. Tidig vid gardering.

Nämner också 1 Kia Ora som senast vann från ledningen med sparade krafter. Hon är kvick iväg från start och från bricka ett är hon en kandidat till att ta hand om ledningen i loppet. Nu får hon dessutom en amerikansk vagn på sig vilket är ett plus. Kommer i spets leda loppet länge.

Min Vinnare: 10 Zeudi Amg
Spets efter 500m: 1 Kia Ora
Skrällen: 7 Iceland Falls
Ranking: A 10 B 1,7,12,2,3,6 C 8,9,5,11,4

Dagens Dubbel 2 - 3140m volt
Orebro Int'l med 400.000kr i förstapris. 3140m ska avhandlas och oftast är det också så att vinnaren i Orebro Int'l kommer ut i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen.

Jag kommer gå all in på 13 High On Pepper här. Detta är en femåring som alltid visat och lovat högt mycket. Men det var först under andra halvan av förra året som det verkligen lossnade för denna starka och oömma krigare. Han kommer med fyra raka segrar och vi vet att han har styrkan som ett av sina bästa vapen. Känslan är dessutom att High On Pepper alltid haft krafter kvar när övriga konkurrenter kastat in handduken. Idag har han även fått ett passande utgångsläge med springspår på tillägg. Med Jorma Kontio i vagnen kommer man kunna plocka värdefulla meter på starthästarna redan den första biten och med tanke på att High On Pepper trivs som bäst i den främre träffen kan vi räkna med ett offensivt upplägg direkt. Distansen klarar han bra i min bok är detta en given tipsetta. Till 47% är han även en spik jag litar på!

Motbud
3 Mellby Indigo vet vi är en individ som trivs allra bäst över lång distans. Detta då han är ett råämne rent styrkemässigt. Att dessutom Björn Goop sitter i vagnen för första gången känns spännande. Mellby Indigo håller bra form och mycket handlar om för Björn Goop att få detta loppet till en riktig styrkeuppgörelse då ökar Indigos segerchanser. Att komma till ledningen bör vara ett led i det loppscenariot och kommer man dit är sen Mellby Indigo främsta motbudet till min spik på förhand.

10 Albert Zonett vet ni jag hyllade senast. Jag gick rakt ut på honom och det resulterade i 7 rätt och 370.000kr för andelsköparna att dela på. Nu kommer man med två raka segrar och håller toppform. Men utgångsläget är tufft och dessutom är konkurrensen tuffare idag. Men distansen klarar Albert Zonett som trots allt inte ska nonchaleras om de två ovan nämnda skulle komma bort i loppet.

Nämner även 11 Power Doc som stod för en mersmakande årsdebut senast. Nu med lopp i kroppen kan vi räkna med att formkurvan är framflyttad. Att Åke Lindblom har ställt iordning lite extra nu när det är hemmaplan kan vi också räkna med. För den som garderar avslutningen ska Power Doc inte glömmas till låg procent.

Min Vinnare: 13 High On Pepper
Spets efter 500m: 3 Mellby Indigo
Skrällen: 11 Power Doc
Ranking: A 13 B 3,10,11,12,15,6,14 C 6,8,9,4,7,1,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto