DD Tips Örebro Lördag 2/5

Publicerad på 29 Apr 2020 - 17:00

DrTrav

DrTrav

29 Apr 2020 - 17:00

På lördag avgörs Dagens Dubbel spelet i Örebro och här nedan så följer mitt tips.

DD Tips Örebro Lördag 2/5
DD-1: 2,3,7,8,9
DD-2: 7 Figaro Vici

5 rader x 40 kr = 200 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 - Unibet - 888sport - Casumo - LeoVegas

Dagens Dubbel 1 1609 m Autostart
9 Seismic Wave har vunnit fyra av fem starter för Timo Nurmos. Han har inte startat sedan han tog hem finalen i Klass I i julhelgen så formen nu är oviss. Han har rygg på hästar som kan öppna bra så han borde kunna komma igenom rätt så bra här och sitter han i en vettig position när det ska avgöras så kan han blanda sig i segerstriden direkt i comebacken.

2 Mr Southwind gjorde det bra när han vann från ledningen näst senast. Det följde han upp med en andraplats från dödens. Trevligt läge nu och han är riktigt snabb iväg så jag tror han kan nå spets igen och från ledningen här så kan han leda loppet länge.

8 Better Boss kommer med fem raka segrar till den här starten. Han klev runt sitt motstånd på ett bra vis till seger i ett V75 lopp på Umåker senast. Dåligt spår nu men med lite klaff så är han inte borta.

7 Zap Di Girifalco ströks inför en tilltänkt start på Umåker för en tid sedan för en halsinfektion så debuten för Björn Goop blir här istället. Han har ett spår lite långt ut på vingen men kan han slinka ner i ett vettigt slagläge innan han går till attack så kan han nypa en god placering.

3 Randemar R.D. flög till ledningen när han tävlade utan skor och i jänkarvagn senast. Han drog undan i en överlägsen ledning men tappade sedan aktionen mot slutet av loppet fast domarna lät honom behålla segern. Nu ska han tävla med skor och då är det inte säkert att han öppnar lika bra så det är inte säkert att det blir spets här men han kan vinna loppet från andra positioner än ledningen om det skulle behövas.

1 Neelix gjorde det bra när han vann över lång distans näst senast. Senast var han klart sämre när han kastade in handduken tidigt men han var sjuk då. Han kan öppna fort så här kan det bli ett bra lopp i den främre träffen och då kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

5 Syoss kördes avvaktande i debuten för Daniel Wäjersten näst senast. Gången efter det blev det ledningen in i den första kurvan och från den positionen så höll han sedan undan till seger. Med en lyckad start här så borde han kunna komma ner i en hygglig position och då kan han duga en bit mot det här motståndet.

Ranking DD-1: A 9 B 2,8,7,3,1,5,4,6 C 11,12,10

Dagens Dubbel 2 3140 m Voltstart
7 Figaro Vici var näst senast på Enghien och där fick han ett lopp i rygg på den ledande Fronsac Madrik men på upploppet så fick han sedan luckan invändigt och spurtade mycket bra till en klar seger. I Sverigecomebacken senast så hade Figaro Vici tillägg över kort distans men han gjorde det ändå godkänt som trea i ett lopp som vanns av Malkin. Björn Goop har vunnit med honom tidigare och sitter han i ett bra läge när han sätter in attacken så tror jag han blir svår att stå emot över upploppet.

1 Tengil Face vann från ledningen över samma distans som nu senast. Motståndet är tuffare den här gången men jag tror att Adrian Kolgjini kör i ledningen så länge lampan lyser och då kan det räcka en bit.

6 Making Love kommer från en sejour nere i Frankrike där han tog en seger över lång distans i den senaste starten. Nu hoppar Örjan Kihlström upp bakom hästen för första gången och kan han få till en bra styrning så kan han bli att räkna med.

10 Super Nice vann i debuten i gulddivisionen på Mantorp i februari. Näst senast satt han fast med en del sparat i finalen i den högsta klassen på Solvalla. Får han lite draghjälp under slutrundan så kan han avsluta loppet bra.

8 Hard Times har gjort en start i nygammal regi för Ola Åsebö och med det loppet innanför västen så kan han vara ännu bättre nu. Kan Ulf Ohlsson smyga med i en bra rygg innan han går till attack så kan han ha vissa möjligheter.

13 Ferrari Sisu blev tvåa bakom Attraversiamo i Svenskt Travderby ifjol. I comebacken senast så felade han i ledningen på upploppet. I ett felfritt lopp här så besitter han gott kunnande och kan då dyka upp långt framme.

3 McGarret har inga problem med den dryga distansen men han ska köras på chans. Vid fin bana så blir det barfota runt om för första gången och det kan bli ett lyft i rätt riktning.

Ranking DD-2: A 7 B 1,6,10,8,13,3,12,4 C 14,5,2,9,15

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 - Unibet - 888sport - Casumo - LeoVegas

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto