DD Tips Östersund 12/2

Publicerad på 12 Feb 2021 - 11:41

DrTrav

DrTrav

12 Feb 2021 - 11:41

DD-tips Östersund Fredag 12/2.

DD-1 7,11
DD-2 5,9,11

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
Denna avdelningen kommer jag låsa på två ekipage, en rolig och en trolig.

11 Donners Am är den troliga, han galopperade senast i inledningen på V75 men kom sen tillbaka starkt och avslutade 1,10 sista 800m och gick imål som sexa. Prestationen i sig efter galoppen lyste form och ikväll är motståndet enklare. Med bara fyra hästar på tilläggsvolten så kommer man kunna ta en safe start och när man sen travat in sig ordentligt kan kusken Mats E Djuse sända framåt. För tre starter sedan hade man en liknande uppgift och då löste man det och vann loppet. Bra segerchans och förstahäst.

7 Andre Agassi är den roliga i loppet och till endast 6% som man är streckad på i nuläget är detta min idé. Han tog fyra vinster under fjolåret och denna sexåring har även segrat på V75 tidigare, så kunnande vet vi finns. Ikväll är det årsdebut och såklart är formen ett frågetecken vilket är en faktor till den låga spelprocenten. Men är denna sexåring väl förberedd för dagens start så kommer han kunna ge favoriten en match och jag väljer att dubbla systemet.

Söker man ytterligare streck på till Dagens Dubbel så är 6 Pontiac S.W. ett givet alternativ. Han såg fin ut vid segern i Gävle senast då han kördes fram utanpå ledaren inför slutvarvet och sedan såg tränare och kusk Nicklas Westerholm ut att ha kontroll på loppet hela vägen. Men ska nämnas att man hade två raka galopper inför den starten och jag vill gärna se han fungera igen innan jag vågar gå på honom ordentligt.

Min Vinnare: 11 Donners Am
Spets efter 500m: 1 Jockes Abbot
Skrällen: 7 Andre Agassi
Rankingen: A: 11,7 B 6,1,8,4,10 C 5,9,2,3

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
11 Guli Roy spikade jag i den senaste starten och då galopperade man i striden om segern med 150m kvar till mål. Formen tror jag är fortsatt fin och även denna Jan-Olov Persson tränade häst kommer vara med i segerstriden ikväll. Från springspår på bakvolten kommer man tidigt vara ikapp hästarna på start och när man väl är ikapp dem tror jag man kommer vara offensiv direkt. Detta för att slippa dra fram konkurrenterna på bakvolten under slutvarvet. Lyckas Mats E Djuse med styrningen tror jag på toppchans. Men med tanke på galoppen senast väljer jag ändå att gardera med två intressanta bakom.

9 Vestpol Gladiator var inte som bäst senast när man kördes till ledning efter ett varv och sen var slagen 300m kvar. Det troliga är att hur loppet blev kört inte passade hästen utan denna tioåriga valacken trivs bäst med att ligga på rulle och avsluta vasst. Ikväll ser det ut att kunna bli ett lopp på rulle och från han bara spara speeden till halvvarvet från mål kommer man passera många konkurrenter över upploppet. Streckas.

Skrällen är 5 Demex, detta är en åttaåring som trivs med den aktuella årstiden och han kommer med en smygande form till dagens start. Skulle det bara lösa sig lite med positionerna längs vägen idag är detta en häst till 4% som mycket väl kan vara med och göra upp om segern ikväll. Precis som många andra hästar i omgången tränas han av Jan-Olov Persson och skulle det bara sturla lite längs vägen för de två ovan nämnda vill jag varna för Demex. Streckas.

Nämner även 4 G.G.Ojjdo & 1 Orvar Mollyn för de som vill ha ytterligare streck i loppet. Den förstnämnda är kvick iväg från start och kommer få ett bra lopp ikväll. Den andra Orvar Mollyn har nu gjort två starter för sin tränare Nicklas Westerholm och formen bör vara ännu ett snäpp förbättrad till dagens start jämför med senast då man höll bra från utvändigt om ledaren.

Min Vinnare: 11 Guli Roy
Spets efter 500m: 1 Orvar Mollyn
Skrällen: 5 Demex
Rankingen: A: 11,9,5 B 1,4,6,2 C 7,8,10,3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto