DD Tips Östersund 4/8

Publicerad på 4 Aug 2021 - 10:56

DrTrav

DrTrav

4 Aug 2021 - 10:56

Dagens Dubbel Östersund 4/8

DD-1 7 Månlykke A.M.
DD-2 2,3,10

3 rader x 70 kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på Dagens Dubbel, 7 Månlykke A.M. Detta är ett lopp som på förhand ser ut att stå mellan stjärnorna Månlykke A.M och Odd Herakles. Spiken Månlykke A.M vann årets första möte mellan hästarna med ett oförglömligt lopp där han bröt Odd Herakles 20 starter långa segersvit genom att besegra honom från dödens.
Jag tar ställning för Månlykke A.M. ikväll. Öppnar man lika bra som i den senaste starten hittar man till ledningen direkt och väl i den positionen är man hästen att slå. Distansen är en fördel och formen är klart bra. I den senaste starten vann man i fin stil efter att avslutat sista 800m via 20,6. Jag väljer att ta ställning och spikar då procenten inte tilltalar för att dubbla upp.

Motbud
10 Odd Herakles har bara förlorat en gång sedan 2019 och det var mot Månlykke A.M tidigare i år. Då hade han skor på hovarna vilket är ett minus, ikväll är det anmält barfota runt om vilket är positivt. Man kommer behöva göra en del jobb själv under loppet ikväll från sitt utgångsläge och att man ska besegra Månlykke A.M utvändigt finns såklart på kartan, men det känns tufft. När strecken inte heller skiljer mer än vad de gör i nuläget så måste jag ta ställning och därför lämnar jag Odd Herakles utanför kvällens kupong.

Ska man nämna någon där bakom så håller 4 Tangen Haap toppform för dagen och är en given skräll för den som vill gardera bredare.

Min Vinnare: 7 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 7 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Tangen Haap
Ranking: A 7 B 10,4 C 5,3,2,1,8,12,9,6,11

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
2 Borea Del Circeo var klart positiv i den senaste starten. Då vann man på fint sätt från ledningen, och prestationen vat mersmakande. Ikväll har man ett intressant utgångsläge och tränaren och kusken Jomar Blekkan meddelar att det blir full laddning från start här. Väl i ledning är segerchansen bra och Jomar meddelar även att tillgången till körspö som man får ha i Sverige ska vara ett plus för Borea Del Circeo. Förstahäst.

3 Claude P.Hill kommer även han med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast avgjorde han säkert efter att ha körts till ledningen med 1475m kvar till mål. Även Claude P.Hill kan öppna kvickt bakom bilen men jag tror inte det räcker för att ta en längd sida vid sida om Borea Del Circeo inledningsvis. Men oavsett sitter han bra till och ska ses som ett givet segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Zerozerorosette. Detta är en sexåring som kommer med fin form till kvällens start. På det senaste tre starterna har man inkasserat två segrar och en andraplats. I den senaste starten vann man dessutom på bra sätt från dödens. Zerozerorosette kan göra en hel del jobb på egen hand och till endast 10% är man ett intressant streck i omgången.

Min Vinnare: 2 Borea Del Circeo
Spets efter 500m: 2 Borea Del Circeo
Skrällen: 10 Zerozerorosette.
Ranking: A 2,3,10 B 7,4,5,1,9 C 8,6,11,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto