DD Tips Romme 6/8

Publicerad på 6 Aug 2021 - 10:56

DrTrav

DrTrav

6 Aug 2021 - 10:56

DD Tips Romme Fredag 6/8

DD1: 1,8,10
DD2: 1,3,5,6

12 rader x 20 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
10 Islay Mist Sisu har en intressant uppgift framför sig ikväll trots bricka tio. Hon vann under förra året Svensk Uppfödningslöpning och visade då att hon tillhör den yttersta eliten i kullen. För tre starter sedan vann hon Guldstoet från ledningen. I den två senaste starterna har hon fått snälla lopp och man har inte brukat henne till max. Ikväll är det dags att kvala in till ytterligare en final och från bricka tio handlar det inte om att chansa och köra snällt, utan Islay Mist Sisu kommer troligen få ett offensivt upplägg. Man låter positiva i stallet inför kvällens start och det är dessutom anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Förstahäst.

En annan bra häst som fått ett tufft utgångsläge är 8 Bright Crystal som gjorde det bra som fyra i långa E3-finalen senast. Hon fick då offra en del speed för att komma ner i ett andraspår. Drog sen tåget i tredjespår på bortre långsidan, klockan stannade på 1.10 sista 800m. Löser det sig bara någorlunda med positionen härifrån ikväll finns både kunnande och styrka för att blanda sig i segerstriden.

Nämner även 1 Florence Ima som jämfört med de två ovan fått intressanta förutsättningar ikväll med bricka ett. Även om hon ännu inte slagit de bästa i kullen kan man inte nonchalera denna Maharajah avkomma som öppnar kvickt från start. Båda segrarna i karriären är tagna från ledningen och väl i den positionen ikväll kommer man leda loppet länge.

Min Vinnare: 10 Islay Mist Sisu
Spets efter 500m: 1 Florence Ima
Skrällen: 8 Bright Crystal
Ranking: A 10,1,8 B 7,6,2,3,11 C 4,5,9

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
3 Mellby Joker kvalade in till långa E3-finalen, men fick aldrig se dagens ljus där och gick i mål med allt sparat. Han skrevs upp i boken för nästagångare och i den senaste starten fick han tyvärr för egen del ge sig mot Donizetti. Ikväll är motståndet på nytt tufft, men Mellby Joker står på tur för seger och har ikväll fått ett bra utgångsläge. Det är flera som säkerligen vill till ledningen från start men skulle Mellby Joker vara den som kommer dit ökar såklart segerchansen. Förststreck i ett öppet lopp.

5 Francesco Zet ska bli spännande att se ikväll. Han kommer från formstallet Daniel Redén och inledde sitt tävlande med tre raka segrar. Var inte frisk inför en tilltänkt start och har därför varit struken inför kvällens start vilket gör att formen är ett frågetecken. Örjan Kihlström är kanske inte mest känd för att vara kusken som vinner mest försk och uttagningslopp men med tanke på att det är anmält amerikansk vagn till kvällens start går det inte att nonchalera denna treåring ikväll.

Skrällen är 6 Power Doc som har varit ute i tuffa sammanhang under året och gjort det bra. Var bland annat tvåa bakom Borups Victory i en snabb avslutning för tre starter sedan. I den senaste starten var man ute i ett Margareta-lopp, då drog man tåget i tredjespår och avslutade sista 700m via 10,6. Formen sitter där och till kvällens start är det anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Givet streck i avslutningen.

Nämner även 1 Dozen Of Oysters som kan öppna kvickt bakom bilen, men i den senaste starten blev det dock galopp från innerspåret vilket gör att man kanske vill köra mer på safe i kvällens uttagningslopp. Oavsett är man garanterad ett bra lopp på innerspåret om Dozen Of Oysters håller sig till rätt gångart och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Mellby Joker
Spets efter 500m: 3 Mellby Joker
Skrällen: 6 Power Doc
Ranking: A 3,5 B 6,1,2,11,4,9 C 8,10,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto