DD Tips Solvalla 11/8

Publicerad på 11 Aug 2021 - 11:10

DrTrav

DrTrav

11 Aug 2021 - 11:10

DD Tips Solvalla Onsdag 11/8

DD1: 3 Margareta Tooma
DD2: 1,2,3,4,5,6,10

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi kvällens spik på Dagens Dubbel, 3 Margareta Tooma. Detta är en femåring som sticker ut i detta stolopp på förhand. Det handlar om en spårtrappa där det skiljer en hel del på intjänade pengar mellan flera av hästarna. Margareta Tooma har ikväll bricka tre, men hennes utgångsläge ikväll talar inte alls om vilket kapacitet hon besitter. Hon har betydligt bättre kunnande och kapacitet än vad hennes insprungna pengar antyder. Från bricka tre ikväll är det troligt att hon tidigt sitter i ledningen och väl i den positionen tror jag övriga får tufft att plocka ner henne. I den senaste starten vann hon en enklare spårtrappa på ett mersmakande sätt. Ulf Ohlsson som körde då satt med det norska huvudlaget oryckt. Margareta Tooma tränas av Daniel Redén som vi varit inne på tidigare förfogar över ett stall i högform. Ikväll är det Örjan Kihlström i vagnen som har vunnit med hästen tidigare, dessutom låter kusken själv optimistisk på förhand. Spik.

Motbud
9 Myse d'Erprion var med i en final senast men stod då tufft inne i loppet. För tre starter sedan visade man bra kunnande när hon gick bra efter galopp, klockan stannade då på 11,8 sista 1800m. Gör hon om en liknande prestation ikväll utan en galopp ses hon som främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 11 Zante Grif som är en vass avslutare. Hon behöver dock få det serverat och gå med i ryggar in på upploppet. Men skulle det klaffa med positionerna längs vägen ikväll kommer man passera många sista biten. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Margareta Tooma
Spets efter 500m: 3 Margareta Tooma
Skrällen: 9 Myse d'Erprion
Ranking: A 3 B 9,11,15,12,2,1,14 C 5,4,8,6,10,7,13

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
En öppen avslutning där jag streckar sju ekipage.

4 Mateo De Reve har imponerat såhär långt på svensk mark. På sina tre starter har det blivit två segrar och en andraplats. Femåringen imponerade stort på mig för två starter sedan när man vann med halva upploppet på Visby. Formen är på topp och det är återigen anmält amerikansk vagn, precis som vid segern på Visby. Står Mateo De Reve för en i närheten av en liknande prestationen på nytt ikväll blir han inte enkel för övriga att besegra. Förstastreck.

2 Bugatti Miles är tidig där bakom. Han är i grunden inte en sämre häst än Mateo De Reve, vilket han också visat vid flera tillfällen. Bugatti Miles är stark och rejäl och trivs över den längre distansen. Han har tre segrar på sina sju starter över distansen. För tre starter sedan vann man på bra sätt via 1.10 sista 800m och i den senaste starten gick man i mål som tvåa men var kanske den moraliska vinnaren av loppet. Formen är bra och från ett bra utgångsläge är man ett givet segerbud i loppet.

1 Amalencius B.B är kvick iväg från start och är obesegrad i ledningen på fyra försök. Amalencius B.B är även stark och rejäl vilket han visat genom att ta tre segrar på fyra försök över lång distans. Håller troligtvis upp innerspåret från start och kommer sen leda loppet länge.

3 Suarez besitter bra kunnande och har kapacitet för att blanda sig i segerstriden, men formen är svårbedömd då han inte startat sedan i slutet av Maj. Ska ändå inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Nämner även 5 Made of Stars som lever på sin styrka, han är ikväll distansgynnad och är härdad på V75. Ikväll är det första starten sedan i mitten av Maj. Men är man väl förberedd direkt kan man inte nonchaleras i ett öppet lopp.

Min Vinnare: 4 Mateo De Reve
Spets efter 500m: 1 Amalencius B.B
Skrällen: 1 Amalencius B.B / 3 Suarez
Ranking: A 4,2 B 1,3,5,10,6,12,9 C 7,8,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto