DD Tips Solvalla 16/6

Publicerad på 16 Jun 2021 - 16:00

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2021 - 16:00

DD-tips Solvalla 16/6

DD-1 3.4.5.6.7.9.11.12
DD-2 9 Selected News

8 Rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m Auto
5 Oxidizer är jag väldigt förtjust i och han visade senast inom V75 att han kan öppna riktigt fort från start. Han forcerades till tät från ett sjunde-spår i en våldsam öppning och han fick därefter några tryckare under vägen, vilket gav stumma ben till slut. Skulle han komma till tät här utan att det kostar för mycket så är det förmodligen en bra chans till en snabb revansch men han ska ses med goda chanser oavsett och tål olika upplägg.

Jag har dock svårt att få grepp om loppet med flera startsnabba ekipage och det känns som att det kan bli ett rivigt lopp, och jag får känsla för att det skulle kunna skrälla i det här loppet.

7 Dark Roadster är en mycket bra sprinter och trots ett spår långt ut på vingen så är spets långt ifrån någon omöjlighet. Skulle han hitta till spets brukar han inte vara lätt att besegra och han höll klart bra som tvåa senast efter ett tufft tempo och gick 1.09.9 över aktuell distans.

3 Boston Wise L var ute i Harper Hannover senast och motståndet är mer överkomligt nu och före det loppet hade han fyra raka segrar i raden. Även om han förmodligen kan öppna ännu Snabbare än han visat tidigare så blir det svårt att hitta ledningen härifrån men med tanke på vilka hästar han mötte senast så måste han såklart räknas nu.

4 Kate Baldwin gick oerhört fort senast och hängde med bra i en snabb avslutning bakom Sister Sledge och Bepi Bi som stod för sanslöst bra insatser och det är hästar som skulle kunna vara med i Elitloppet framöver. Med ett högt tempo och rätt ryggar under vägen så skulle hon kunna vara en obehaglig överraskning för de som tror på favoriterna.

9 Take The Credit var ute över en ovan distans senast och kort distans borde passa hästen bättre. Det krävs såklart tempo och lite tur med positioner under vägen för att komma in i matchen men det känns som en häst som kommer att ta fina kliv framöver och han borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen.

Jag betalar även för 6 Miracle Tile, 11 Whelk samt 12 Usain Töll.

Min Vinnare: 5 Oxidizer
Spets efter 500m: 5 Oxiidizer / 7 Dark Roadster
Skrällen: 4 Kate Baldwin
Rankingen A: 5.7.3 B: 4.9.6.11.12 C: 2.8.1

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
Jag avslutar omgången med att spika 9 Selected News som är spelad till endast 5 % i skrivande stund.
Det är såklart ett långskott, men det är förmodligen inte många gånger vi kommer att få honom till så låg spelprocent framöver. Motståndet är stenhårt och skulle 5 Mister Hercules ta sig förbi invändiga 3 Mr Mah Can från start och hitta till ledningen så är loppet med stor sannolikhet över, och min spik får mycket svårt att vinna loppet. Jag är dock inne på att Robert Bergh kommer att göra allt han kan för att hålla ut Mister Hercules från start och det känns som att det skulle kunna bli ett hårt tempo där framme. Selected News är förvisso inte helt att lita på och galopperade senast men jag tycker att det här är en klasshäst i grund och botten och intrycket vid segern i ett enklare gäng näst senast var bländande. Det krävs såklart lite tur med positioner under vägen men jag tror att Hans-Owe Sundberg kommer kunna igenom bra från sitt bakspår och vara med i den främre träffen tidigt och jag tror att Selected News blir livsfarlig över upploppet.
Till rådande spelprocent avslutar jag omgången med en fräck spik men det skulle såklart kunna ändras till spelstopp. Hur som helst är det ett spännande drag i loppet och given på min kupong.

Motbud
5 Mister Hercules gick en kanontid senast och var mycket bra som trea från ett besvärligt utgångsläge i “Ina Scotts Ära” där en mycket fin Önas Prince vann från ledningen. Skulle Örjan lyckas med att ta sig förbi Mr Mah Can från början och hitta till ledningen, vilket inte är någon omöjlighet så är det här med stor sannolikhet vinnaren i loppet. Det kan dock bli grovjobb under vägen och även om han är bra nog att vinna den vägen också så kan det bli ett tufft lopp och motståndet är av hög klass.

3 Mr Mah Can kan öppna fort från start och gör sina bästa lopp i ledningen och har vunnit fem gånger från den positionen på sex försök. Han lyckades inte försvara ledningen senast men visade ändå fortsatt form bakom hästar och avslutade snabbt när luckan uppenbarade sig. Håller han ut utvändiga ekipage från start, kommer han att bita ifrån sig bra. Det kan dock kosta för att lyckas med det och det kan bli trötta ben till slut.

6 San Moteur är en högklassig häst som var tvåa i kriteriet under fjolåret och kapacitetsmässigt är det en allvarlig utmanare. Han har dock inte startat sedan i november och det är såklart ett frågetecken vart han står i årsdebuten. Det låter bra från stallet som att han är redo för en bra insats omgående men känslan är att det är väl tufft att begära någon seger nu.

Det här är ett otroligt högklassigt lopp som avslutar omgången och att duktiga hästar som 4 Henry Flyer Sisu, 7 Chiru och 11 Hell Bent for Am är på spelade till singelprocent talar sitt tydliga språk.

Min Vinnare: 9 Selected News
Spets efter 500m: 3 Mr Mah Can / 5 Mister Hercules
Skrällen: 9 Selected News

Rankingen A: 9.5.3 B: 6.4.7.11 C: 12.1.2.10.8
Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto