DD Tips Solvalla 18/8

Publicerad på 17 Aug 2021 - 22:03

DrTrav

DrTrav

17 Aug 2021 - 22:03

DD Tips Solvalla Onsdag 18/8

DD1: 3,10
DD2: 3 Asteriod

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Kvällens höjdpunkt, Jubileumspokalen med 1.500.000kr i förstapris.

10 Don Fanucci Zet är en femåring som inte behöver någon närmare presentation, detta är Daniel Redéns stjärna som tidigare i år vann Elitloppet. Efter det har de blivit en start, då fick man lite långt fram tillslut och även om avslutningen var vass så hann man inte ända fram och fick nöja sig med andraplatsen. Men vi vet om att detta är en riktigt vass avslutare och med lite mer tätkänning ikväll kommer man kunna runda samtliga. Bakspår är dock ett minus men nu har man ett lopp i kroppen igen efter sin vila man fick i samband med segern i Elitloppet och det är återigen anmält barfota runt om precis som man gick i finalen av Elitloppet. Det känns klart positivt, och skickliga tränaren Daniel Redén hade inte startat sin stjärna här om han inte känt att han har en häst som är redo för kvällens uppgift. Storlopp och Örjan Kihlström det vet vi alla vilken stark kombo det är, och Don Fanucci Zet ska ses med bra segerchans trots sitt utgångsläge.

2 Hail Mary är en annan stjärna som under förra året sopade hem såväl Svensk Travderby som Breeders' Crown i överlägsen stil. Men i år har Hail Mary ännu inte fått till det i samma utsträckning. Årets bästa insats kom för tre starter sedan när man avslutade vasst uppe i Umeå, då stannade klockan på 07,7 sista 400m och man gick i mål som tvåa. Tränaren Robert Bergh meddelar att han själv tycker han har hästen där han vill ha honom inför dagens start. Men i den senaste starten såg inte stilen helt fläckfri ut, och man bröt dessutom ut en aning i banan över upploppet. Men kunnande och kapacitet vet vi finns och när Robert säger att han har hästen i fin författning så borde han verkligen veta vad han pratar om. Hail Mary kan öppna kvickt och har ett perfekt utgångsläge. Man kanske inte lyckas hålla ut 5 Click Bait den första biten men mycket talar för att man kommer kunna överta ledningen efter en bit. Väl i ledningen blir han normalt sett inte lätt att rå på för övriga. Men står över på Dagens Dubbel då spelvärdet är lågt. 

Nämner även 6 Aetos Kronos som har tagit kliv i sin utvecklingen som femåring och verkligen visat upp kapacitet och fart som duger i dessa typer av lopp. Han kommer med två raka segrar på kontot till dagens start och med en formkurva som pekar uppåt kommer han ha en tung avslutning att tillgå ikväll.

3 Admiral As möter väldigt tuffa hästar ikväll men kommer till kvällens start med kanske bäst form i hela startfältet. Admiral As kommer till kvällens starten med toppform och insatsen i den senaste starten var smått otrolig. Nu är motståndet tuffast möjliga men Reijo Liljendahls femåring fick ett bra utgångsläge och lyckas Mats E Djuse med styrningen ikväll kan det räcka till hela vägen till seger. Även intressant att man i kvällens start ska ska köra med ryckhuva som Reijo meddelar att man testat i träning. Streckas på Dagens Dubbel. 

Min Vinnare: 10 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 2 Hail Mary
Skrällen: 3 Admiral As
Ranking: A 10,2,6 B 3,5,7,9 C 4,1,8

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Vi avslutar DD spelet med att spika 3 Asteriod. Detta är en treåring som kommer med en härlig resultatrad. Han har ett fint staket som pryder programraden och segrat i sex av sina sju starter sedan han kom till tränaren Frode Hamre. I Sverige är fyraåringen fortsatt obesegrad efter fyra starter och Asteriod imponerade stort när han vann ett uttagningslopp till Breeders Course i juni på Solvalla. Efter den starten har det sen blivit två enkla segrar hemma i Norge. Asteriod är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer man sen bli svårslagen. Jag spikar.

Motbud
8 Rome Pays Off trivs över kort distans. Han gjorde det bra för tre starter sedan när man vann sitt försök till Sprintermästaren och sen i finalen var man inte långt efter segraren Önas Prince i mål. Tränaren Robert Bergh meddelar att man till dagens start ska utrusta Rome Pays Off med helstängt huvudlag för första gången vilket känns intressant. På förhand det främsta motbudet till min spik.

Nämner även 9 Boston Wise L. som vann i fin stil så sent som för en vecka sedan och visade då att formen är på topp. Boston Wise L var tvåa i samma lopp under fjolåret och är nu ute efter revansch. Passar täta starter är man ett givet streck för den som garderar loppet.

Min Vinnare: 3 Asteriod
Spets efter 500m: 3 Asteriod
Skrällen: 8 Rome Pays Off
Ranking: A 3 B 8,9,2,1,10,5 C 4,6,7

Lycka till med spelet
Oliver BergmanKommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto