DD Tips Solvalla 29/5

Publicerad på 29 Maj 2021 - 09:01

DrTrav

DrTrav

29 Maj 2021 - 09:01

DD Tips Solvalla Lördag 29/5

DD1: 4 Double Exposure.
DD2: 1,2,6,7,8,10,13

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 4 Double Exposure. Detta åttaåriga supersto gjorde i den senaste starten årsdebut, en årsdebut som lämnade lite övrigt att önska. Man kördes passivt och satt kvar i andra ytter när tåget gick utvändigt. Man passerade sen mållinjen med gott om krafter obrukade efter att fått sen lucka. Nu med lopp i kroppen kan vi förvänta oss en formkurva som är framflyttad en hel del till dagens start. Vi kan förvänta oss ett mer offensivt upplägg från start och från ett bra utgångsläge är man även loppets troliga ledare. En position man har tolv segrar på fjorton försök ifrån. Men Double Exposure är inte beroende av ledningen för att vinna loppet utan kan även vinna lopp på andra sätt. Jag tvekar inte, utan kommer spika Daniel Redéns åttaåriga sto.

Motbud
9 Dear Friend var ute i ett större lopp i Finland för två starter sedan, då mötte man hingstar och kunde trots detta gå undan på lätta ben från ledningen. Från sitt bakspår idag är hon beroende av tempo på loppet men skulle det klaffa med både tempo och positionerna så kommer Dear Friends avslutning bita bra. Ska inte nonchaleras vid gardering.

1 Billie De Montfort har sprungit in över hela 24 Miljoner, vilket är helt mäkta imponerande. Hon är kvick iväg från start och skulle hon kunna hålla upp landningen initialt är frågan vilken taktik man väljer? Skulle man pröva köra i ledningen vilket man aviserar från stallet så kommer man utsättas för hårt tryck. Men samtligt är det kanske enda scenariot för att kunna vinna loppet. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 4 Double Exposure.
Spets efter 500m 4 Double Exposure / 1 Billie De Montfort
Skrällen: 9 Dear Friend
Ranking: A 4 B 9,1,8,10,6 C 7,2,3,5

Dagens Dubbel 2 - 3140m volt
Dagens största sportsliga höjdpunkt avslutar V75 spelet, det är nämligen HARPER HANOVERS LOPP med 1 000.000kr i förstapris.

1 Maestro Crowe kommer med ett imponerande staket i resultatraden, vilket innebär fem raka segrar. Även om motståndet idag är det tuffaste man stött på så är den långa distansen något som gynnar Maestro Crowe. Man har ett bra utgångsläge med bricka ett på start och han är den troliga ledaren av loppet, även om man kommer utmanas av 2 Boston Wise L om den positionen initialt. Men kommer man till ledningen ska det sen bli spännande att följa Johan Untersteiners tuffing. Han har tidigare visat att han kan gå ett snabbt slutvarv och blir därför inte lätt för övriga att plocka längder på. Det är även aviserat att det blir barfota runt om för första gången vilket är intressant. Faller den balansförändringen väl ut kommer de ge ytterligare en välbehövlig extraväxel under loppet.

7 Born Unicorn är fortfarande en talang som haft en karriär kantad av skador och utan alla dessa skadebekymmer hade han haft betydligt mer pengar på konto. Daniel Redéns valack har idag ett tufft utgångsläge med startspår på mellan volten, men med Björn Goop i vagnen för första gången kanske de väger upp för utgångsläget. Björn Goop är regerande mäster i Harper Hanovers lopp, och är det någon som ska lösa denna uppgiften så är det han. Till endast 10% är detta ett givet sträck på min kupong.

Nämner även 2 Boston Wise L. som vann direkt i årsdebuten på bra sätt senast. Känslan är att vi ännu inte sett botten i denna fyraåring vilket gör att han blir intressant i ett lopp som detta. Skulle man komma till ledningen idag kommer Timo Nurmos råämne inte ge sig i första taget. Med Per Lennartsson i vagnen skulle man kunna få fuska bort en del och då kommer man inte bli lätt att passera under slutvarvet. Pass upp.

Måste även givetvis nämna om 8 Who's Who. I den senaste starten var man ute i Finalen av Paralympiatravet. Då fick man hård press ifrån start vilket satte sina spår över upploppet och man blev trött sista biten. Han har tidigare visat att han klarar den längre distansen. Vi minns bland annat andraplatsen i Åby Stora Pris under förra året. Innerspåret med 40m tillägg är kanske inte optimalt men Örjan Kihlström som sitter i vagnen lär vara angelägen om att leta sig ut i ett andraspår tidigt och när man väl kommer ut finns flera olika taktiska upplägg att ta sig an detta långlopp på. Who's Who ska ses som en av de som kan vinna loppet.

Min Vinnare: 1 Maestro Crowe
Spets efter 500m 1 Maestro Crowe / 2 Boston Wise L
Skrällen: 2 Boston Wise L / 7 Born Unicorn
Ranking: A 1,7,2,8 B 13,10,6,12,9,3 C 4,15,5,14,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto