DD Tips Solvalla 30/5

Publicerad på 29 Maj 2021 - 23:03

DrTrav

DrTrav

29 Maj 2021 - 23:03

DD Tips Solvalla Söndag 30/5

DD1:1,3,4,6,10
DD2: 4 Sister Sledge

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Ett öppet lopp som innehåller flera fina ekipage.

3 Bill´s Man är en häst man måste gilla. Han är kvick iväg från start och har idag fått ett intressant utgångsläge. I den senaste starten gick man i mål med gott om krafter sparade när man satt i rygg på ledaren i ett lopp som innehöll Heavy Sound och Seismic Wave. Finns med i tänket att man kan komma till ledningen men oavsett är man garanterad ett fint lopp och är den i loppet med högst segerchans enligt mig.

10 Zaccaria Bar är ett givet segerbud trots sitt bakspår över kort distans. I den senaste starten visade man verkligen att man kan flytta på sig sista biten, man stod nämligen för en rykande avslutning bakom Cyber Lane i Copenhagen Cup. Avslutningen räckte till en fin andraplats. Med flera startsnabba i dagens lopp så kan tempot bli uppskruvat vilket skulle gynna Zaccaria Bar som kommer bli tuff att stå emot över upploppet. Alessandro Gocciadoro som både tränar och kör kommer inte ge sig på förhand här och till endast 14% är ekipaget spelvärt.

4 Disco Volante är lite svår att hantera i detta lopp. Han är kvick iväg från start och när han tävlar som bäst finns både kunnande och kapacitet för att vara ett givet segerbud i loppet. Men han har dock blivit känd för att inte prestera som bäst under den varmare årstiden och som vädret är för dagen vågar jag inte helt lita på honom. Men han kan ändå bli en faktor i loppet om man väljer att trycka av vad som går från start.

Skrällen i loppet är 1 Night Brodde som ska tävla barfota runt om för första gången ikväll vilket är intressant. Kan öppna bra från start och oavsett kommer man få ett fint lopp. Men från ledningen har man tio segrar på fjorton försök och skulle man lyckas hålla upp innerspåret kommer det bli extra spännande. Streckas.

Min Vinnare: 3 Bill´s Man
Spets efter 500m: 3 Bill´s Man / 4 Disco Volante / 1 Night Brodde
Skrällen: 4 Dark Roadster
Ranking: A 3,10 B 4,1,6,9,1 C 7,2,5

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Fyraåringseliten med 500.000kr i förstapris avslutar V75 omgången och jag kommer spika 4 Sister Sledge. Detta är en tjej som inte kom med i Fyraåringseliten för ston och får nu istället gå ut och möta killarna. Det låter på tränaren Daniel Redén som att detta ska vara något extra. Man har två raka segrar i år på kontot. Idag är det kort distans vilket ska ses som en fördel och dessut har man fått ett bra utgångsläge. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Har även läst i en intervju att Örjan Kihlström som sitter i vagnen hyllar Sister Sledge. På en snabb Solvalla bana kommer hon inte bli lätt att plocka ner från ledningen. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
10 Bepi Bi har fått ett tufft utgångsläge och kommer med en galopp på kontot ifrån den senaste starten. Det var första starten för året och enligt stallet berodde galoppen på att hästen var övertaggad. Detta är en fyraåring som visade under förra året att han tillhör de bästa kapacitetsmässigt i loppet. Han är stark, allround och kommer vara en utmanare till segern trots sitt bakspår. Givet streck vid gardering.

6 Chestnut Hill är en spännande individ. Han har nu gjort två starter på svensk mark. I debuten glänste man i ryggen bakom Milliondollarrhyme. Men i den senaste starten blev det tidig galopp och det är frågetecken kring formen. Chestnut Hill har tidigare imponerat i USA och slagit min spik där. Det är även anmält barfota runt om till dagens start vilket är spännande. Lever Chestnut Hill upp till sin fulla förmåga idag är man med och utmanar.

Nämner även 8 Rome Pays Off som fått ett tufft utgångsläge. I den senaste starten mötte man min spik Sister Sledge och fick då se sig besegrad. För två starter sedan var man ute i Kungapokalens Final och blev tvåa. Kapaciteten är hög och med fem raka andraplatser på kontot har man snart gjort sig förtjänt av en fullträff. Utgångsläget sätter dock ner chanserna idag.


Min Vinnare: 4 Sister Sledge
Spets efter 500m: 4 Sister Sledge
Skrällen: 6 Chestnut Hill / 8 Rome Pays Off
Ranking: A 4 B 10,6,8,5,2,3 C 1,9,7

Lycka till med spelet och njut av sporten
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto