DD Tips Solvalla 30/6

Publicerad på 30 Jun 2021 - 13:31

DrTrav

DrTrav

30 Jun 2021 - 13:31

Dagens Dubbel Solvalla 30/6

DD-1 4 Maggiore
DD-2 2.4.6.10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto

10 Cash and Carry har varit minst sagt imponerande och bortsett från galoppen 12/4 så har det blivit seger vid varje start. Det här är stor talang som redan visat prov på ett högt kunnande och en bra inställning. Nu väljer Anders Svanstedt att rycka skorna för första gången i karriären och trots ett svårt utgångsläge blir jag inte ett dugg förvånad om hon sätter nosen först, även om det är väl mycket att begära mot det här sällskapet.

4 Maggiore visste jag var en bra häst men prestationen senast var något utöver det vanliga när hon tappade från start inledningsvis. Hon gick sedan ett mycket starkt lopp och tog en överlägsen seger trots att han fick gå ett tufft lopp ute i spåren. Det är bra rapporter från stallet och formen är på topp för dagen och att hon ska testas med bike för första gången känns klart intressant. Den värsta konkurrenten på förhand har ett tufft utgångsläge och med frågetecken på några andra ekipage i loppet så väljer jag att ta ställning inom DD-spelet och spikar där.

2 The Primerose öppnar fort från start och är favorit till att sitta i ledningen. Hon har vunnit hälften av sina starter i karriären men har inte riktigt räckt till på slutet när hon ställts mot tuffare hästar. Även om formen inte känns som bäst för dagen så finns det en hög kapacitet i hästen och när man för första gången i karriären väljer att tävla med barfotabalans samt bike så skulle det kunna ge en bra effekt nu. Jag är inte helt övertygad om att Björn Goop kan svara ut startsnabba 5 Domingoa från start men från det här utgångsläget, kommer han att få en bra resa oavsett.

8 Samaritana gjorde bort sig med galopp i årsdebuten och blir helt bortglömd av spelarna till den här starten. Hon var riktigt bra vid segrarna i vintras och är en rejäl häst som tål att göra mycket jobb. Timo Nurmos brukar ha sina hästar väl förberedda efter paus och jag tror hon kan bli farlig att nonchalera trots avsaknad av lopp.

3 Erin Zet var klart godkänd senast som trea efter en snabb avslutning och det är en häst som har samlat på sig hårdhet från V75 och hon får också plats på min kupong.

Min Vinnare: 10 Cash And Carry
Spets efter 500m: 2 The Primerose/ 5 Domingoa
Skrällen: 8 Samaritana
Rankingen A: 10.4.2 B:8.3.9.1.11 C:7.6.12

Dagens Dubbel  2 - 2140m Auto

6 Mellby Illusion är förvisso inte beroende av någon ledning för att vinna loppet men han är startsnabb och skulle Jorma Kontio hitta till ledningen utan att det kostar allt för mycket, är såklart mycket vunnet. Det finns dock några startsnabba konkurrenter invändigt och min känsla säger att det kan komma att strula lite med positionerna och även om han ska räknas tidigt så är han bara en av flera för mig.

4 Picadilly kan öppna fort men jag tror ändå att det blir svårt att ta en längd på 2 Hombre D. Han förstärks dock med Örjan Kihlström den här gången och om han lyckas få lite extra fart på hästen från början och hitta till ledningen så vinner han förmodligen loppet med nuvarande form. Hästen har aldrig förlorat från ledningen på fyra försök och Örjan lär åtminstone göra ett allvarligt försök att nå den positionen.

2 Hombre D har ett passande utgångsläge och det låter från stallet som att hästen är bra i ordning och att man vill göra ett allvarligt försök att leda det här loppet från start till mål. Han var blek senast på V75 men har tävlat mot fyraåringseliten innan dess och från det här utgångsläget borde han få ett bra lopp, oavsett om det blir någon ledning eller inte.

10 Staro Obrigado är en intressant dansk häst som ses som en av de bättre hästarna i kullen i Danmark och hon vann direkt på V75 i debuten på svensk mark. Han räknas tidigt igen, trots ett svårt utgångsläge.

Min Vinnare: 4 Picadilly
Spets efter 500m: 2 Hombre D / 4 Picadilly / 6 Mellby Illusion
Skrällen: 10 Staro Obrigado
Rankingen A: 4.6.2.10 B:8.11.9.5 C: 7.3.12.1

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto