DD Tips Solvalla 6/2

Publicerad på 6 Feb 2021 - 15:10

DrTrav

DrTrav

6 Feb 2021 - 15:10

DD Tips Solvalla Lördag 6/2.

DD1: 1,6,11
DD2: 4,10

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
1 Gareth Boko kommer till start med en formkurva som pekar spikrakt uppåt. I den senaste starten passerade man mållinjen i spänstig stil efter haft en del positioner problem läng vägen. Det troliga är att man inte kan hålla upp innerspåret från start men skulle det bara lösa sig och man hittar ut i ett andra spår eller att luckan uppenbarade sig så kommer man bli att räkna med ikväll. Detta blir min förstahäst i loppet även om det är givet att gardera i min bok.

11 Disco Volante kommer också till start med fin form, han har fyra segrar på de sex senaste starterna. Till dagens start blir det dessutom Örjan Kihlström som håller i tömmarna för första gången sedan 2017. Kvällens utgångsläge lämnade en del att önska men men Örjan i vagnen som är mästerlig på att servera sina uppsittningar bra positioner så ska man räknas in tidigt i segerstriden här.

6 Dragster är den troliga ledaren av loppet, han är väldigt kvick från start. I den senaste starten blev man lite pigg i ledningen men höll ändå tappert till en andraplats. Från tränare håll meddelar man att Dragster känts fin i Snabbare intervaller i veckan och man är optimistiska inför dagens start. Kan man hitta ledningen och sen lugna ner sig lite kommer man bli svår för övriga att plocka ner. Tidig på systemet.

Nämner även 7 Nadal Broline som nu har fått fyra lopp i kroppen efter ett tävlingsuppehåll, han bör vara nära toppform för dagen. Utgångsläget innebär en viss vinkel risk men skulle Björn Goop som kör hitta ner i en bra position kommer man vara med långt framme när mållinjen närmar sig.

Min Vinnare: 1 Gareth Boko
Spets efter 500m: 6 Dragster
Skrällen: 7 Nadal Broline
Ranking: A 1,11 B 6,7,5,3,10 C 2,9,4,8,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
4 Gardner Shaw är en femåring man gillar skarpt, i den senaste starten gjorde man det bra som tvåa. Till dagens start ska vi dessutom addera kryddan Örjan Kihlström till ekipaget som nämligen ska köra för första gången. Jag bygger tipset på att 5 Call Me Brodda spetsar initialt för att sen släppa ifrån sig den positionen i ett andra skede och då hoppas jag Örjan är först framme med Gardner Shaw och sitter i ledningen efter en bit. Väl i ledningen kommer sen Gardner Shaw bli svårfångad för övriga konkurrenter. Förstahäst.

Skulle det bli en alldeles för utdragen körning inledningsvis skulle det gynna 10 Global Tailwind. Detta är en åttaåring som förmodligen just nu är i sitt livs form. Han kommer med två raka segrar i bagaget inför dagens start. För två starter vann man dessutom från bakspår över sprinterdistans. Självklart sätter läget ner chanserna något men vid minsta överpace i loppet kommer man blanda sig i segerstriden här. Pass upp och plockas med på DD systemet.

1 Marschall Match är lite svår att räkna på, i den senaste starten galopperade men oförklarligt med varvet kvar. Dessförinnan hade man två raka segrar på kontot. Ikväll är det första gången Björn Goop ska köra och från ett fint utgångsläge är man garanterad en bra resa och härifrån ska man inte nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Gardner Shaw
Spets efter 500m: 4 Gardner Shaw
Skrällen: 10 Global Tailwind
Ranking: A 4,10 B 1,2,3,11,9,8 C 6,12,5,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto