DD Tips Solvalla 9/8

Publicerad på 9 Aug 2021 - 08:07

DrTrav

DrTrav

9 Aug 2021 - 08:07

DD-tips Solvalla Måndag 9/8

DD-1 2,3,5,8,9
DD-2 3,4

10 rader x 20 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
5 Balboa Lux hade imponerade tre raka segrar på kontot tidigare i sommar. Men i de två senaste starterna har man varit ute i tuffa sammanhang och det har slutat med en galopp och en nolla i raden. Men Balboa Lux är kvick iväg från start och idag går man tillbaka till sin ordinarie klass. Ikväll körs även hästen av Örjan Kihlström för första gången vilket är intressant. Kommer man till eldningen är mycket vunnet. Förstahäst.

8 Gaylord Am har fått ett tufft utgångsläge. Men detta är en femåring som kommer med två raka segrar på kontot tilld agens start. Gaylord Am har hittat helt rätt hos Anders Eriksson. Han visade prov på fin styrka när han vann ett stayerlopp senast. Kommer man bara till i loppet på ett vettigt sätt är man med och utmanar om segern på nytt ikväll.

9 Fighter Lady har nu fått ett lopp i kroppen efter lite vila. Han var visserligen inget extra i comebacken men bör ha gått framåt en del med den genomköraren nu. Det är anmält barfota runt om och ska ses som en skräll i loppet.

Nämner även 3 Boys Stecca som endast gjorde en start i Sverige under förra året och då räckte han inte till i ett tufft treåringslopp. Men har efter det tävlat på i Italien och vunnit två lopp av nio i år. Ikväll har han fått ett bra utgångsläge. Mika Forss har visat sig trivas bra bakom Alessandro Gocciadoros hästar och kan inte nonchaleras ikväll.

Min Vinnare: 5 Balboa Lux
Spets efter 500m: 5 Balboa Lux
Skrällen: 3 Boys Stecca
Ranking: A 5 B 8,9,3,2,7,1 C 4,6

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
4 Benedetta Jet fick ge sig sista biten mot en smygkörd Eight Hour i den senaste starten. Hon spetsade bakom bilen då och med passande förutsättningar är hon den troliga ledaren av loppet på nytt ikväll. Att det är Örjan Kihlström upp i vagnen samt att hon har ytterligare ett lopp i kroppen på svensk mark nu ses som plus. Från ledning ska segerchansen vara god.

Skrällen är 3 Fabulous Pellini som är en helsyster till Readly Express. Hon har inte startat sedan BC-finalen i november på grund av att hon genomgått en knäopererad under uppehållet. Normalt sett kan behovet av lopp i kroppen skina igenom efter så långt uppehåll. Men när skickliga Svante Båth direkt anmält sin häst barfota runt om är känslan att Fabulous Pellini kommer väl förberedd till kvällens start. Hon har gått banjobb inför kvällens start och fältmässigt duger hon bra här ikväll. Från ett perfekt utgångsläge till 6% dubblar jag systemet med Fabulous Pellini.

Nämner även 6 Balla You S.M. som har vunnit två av fem starter på svensk mark. Hon är inte den kvickaste bakom bilen men hon går hela vägen in i mål. Kördes väldigt offensivt efter en tidig galopp senast och att hon tappade tillslut är inget att lägga för stora växlar vid. För den som garderar mer är detta ett givet streck.

Min Vinnare: 4 Benedetta Jet
Spets efter 500m: 4 Benedetta Jet
Skrällen: 3 Fabulous Pellini
Ranking: A 4,3 B 6,2,1,7,5,12,9 C 11,8,10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto