DD Tips Solvalla Tisdag 30/6

Publicerad på 30 Jun 2020 - 14:41

DrTrav

DrTrav

30 Jun 2020 - 14:41

Dagens Dubbel spelet avgörs ikväll på Solvalla. Nedan följer mitt tips.

DD Tips Solvalla Tisdag 30/6
DD1: 2,5,6,7,11
DD2: 8 Kinky Boots

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
Casumo - bet365 - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 1640 m Autostart
11 Urban Kronos har gjort det bra från dåliga utgångslägen i årets båda starter. Här har han på nytt fått ett tråkigt läge men jag tror det kan bli bra tempo på loppet och får han ligga på rulle och spara speeden fram till upploppet så fäller han många hästar till slut.

5 Alone slutade trea i Svenskt Travderby ifjol. Han har inte startat sedan dess. Han var tänkt att starta för en tid sedan men då fick han strykas för en halsinfektion. Är han inte alltför ringrostig i återkomsten här så kan han blanda sig i segerstriden.

6 Grainfield Aiden radade upp bra insatser under V75 spelet i vintras. Nu har han inte startat sedan början på maj så formen är lite oviss. Han är stark så jag tror att Hannu Korpi vill ge ledaren massage under slutrundan och då kan han visa sig vara starkast i det här gänget.

7 Ferrari River tog sin senaste seger för ett år sedan. Han kan bättre än vad han har visat på sistone och får han ett passande lopp så kan han vara med och utmana om en framskjuten placering här.

2 Union Forces debuterade i ny regi för Stefan Melander senast. Det var första starten på länge så med det loppet i kroppen nu så kan han vara klart förbättrad till det här loppet. Barfota runt om nu är intressant och det kan göra honom betydligt bättre.

3 Dragster är snabb ut och trivs i ledningen. Skulle Roger Malmqvist få styra och ställa som han vill där framme i täten så kanske han kan rinna undan till seger över den korta distansen.

9 Han Herred har inte vunnit sedan sommaren 2018. Han försvann med en tidig galopp i ett V75 lopp på Östersund senast. Med lite klaff så kan han överraska.

10 Hill Street orkade inte från ledningen senast. Han är jämn och säker fast han vinner lite för sällan. Nu kör tränare Daniel Redén själv och han har en härlig speed att tillgå och kan han utnyttja den här så kan det vara läge för en fullträff.

Ranking DD-1: A 11,5 B 6,7,2,3,9,10 C 12,8,1

Dagens Dubbel 2 2140 m Autostart
8 Kinky Boots har på 13 starter vunnit 8 gånger. Han vann enkelt efter tidig ledning senast. Spåret nu är mindre lyckat men kan Claes Sjöström hitta en hygglig position och om han kan få till en bra styrning så tror jag han blir svårstoppad när attacken sätts in.

1 Easy Cash kommer till det här loppet med två stycken spetssegrar över kort distans. Motståndet nu är lite värre men jag tror att Jörgen Westholm kommer ladda rejält för att hålla upp ledningen och skulle det lyckas så kan det räcka till ytterligare en vinst från ledningen.

3 Slippery Runway kommer till den här starten med tre stycken vinster. Han är kvick iväg och utmanar om ledningen. Inte säkert att det går att komma till täten nu men en vettig löpning i den främre träffen borde det kunna bli och då kan han vara med och kämpa om segern. 

4 Gulfstream Am besitter gott kunnande men två raka galoppmisslyckanden oroar. Han var mycket bra när han vann från ledningen för tre starter sedan. Felfri nu så kan han vara långt framme här.

2 Go West Young Man har vunnit 4 av 7 lopp så här långt. Det är anmält barfota runt om nu och blir det så till loppet så vore det första gången. Örjan Kihlström upp för första gången är också spännande och får han en fin resa så kan han duga en bit mot det här motståndet.

5 Mr Marvelous avgjorde till seger från dödens i ett V75 lopp på Mantorp i mitten på maj. Han övertygade dock inte senast. Hittar Ulf Ohlsson rätt väg här så kan han ha vissa möjligheter att plocka en ny seger.

11 Rackham hade ett dåligt läge men han gick sedan en stark avslutning i vida spår och då räckte det till tredjeplatsen bakom Don Fanucci Zet som vann Klass II finalen på Solvalla för en månad sedan. Iskallt läge här men får han smyga med i ryggar och spara spurten fram till upploppet så kan han överraska här.

Ranking DD-2: A 8 B 1,3,4,2,5,11,7 C 9,10,6,12

Spelbolag med fasta odds på trav:
Casumo - bet365 - LeoVegas - Unibet

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto