DD Tips Umåker 15/5

Publicerad på 15 Maj 2021 - 10:21

DrTrav

DrTrav

15 Maj 2021 - 10:21

Dagens Dubbel Umåker 15/5

DD-1 6 Don Fanucci Zet
DD-2 1,2,4,6,7,9

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Berth Johanssons Memorial kommer bli ett spännande lopp där det på förhand ser ut att bli en härlig duell mellan två stjärnhästar, Don Fanucci Zet (Daniel Redén) och Hail Mary (Robert Bergh). Jag kommer ta ställning i loppet och spika även om det är två hästar man måste gilla skarpt. Men att dubbla system kostnaden känns inte rätt, utan den som har bäst segerchans i loppet enligt mig är Don Fanucci Zet som också blir min spik.

6 Don Fanucci Zet gjorde ett bra fjolår med seger i Sprintermästaren och ett andrapris bakom Hail Mary i Derbyt. Dock ska tilläggas att man hade spår åtta i den Finalen. Till dagens start kommer man med två lopp innanför västen. I comebacken höll man bra som tvåa och i den senaste starten blev det en säker seger från ledningen. Don Fanucci Zet har redan mottagit en rosa biljett och finslipas nu inför Elitloppet. Man är säkert ute efter ett bra svar i genrepet här. Med ett bra utgångsläge där mycket talar för att man sitter i ledningen kommer man bli mycket svårslagen. Från ledningen har man nio segrar på tio försök. Det är även anmält barfota runt om för andra gången i livet. Spik för mig!

Motbud
Man kan även tala sig varm om 9 Hail Mary som vann Derbyt och Breeders´ Crown förra året. Även Hail Mary har fått två lopp i kroppen inför dagens start. I comebacken blev det en enkel seger från ledningen och så sent som i lördags fick man se sig ner speedad över upploppet av Rotate. Till dagens start kommer man lättas i balansen och Robert Bergh som är känd för att alltid ha en räv bakom örat kommer ge min spik en rejäl match här. Från stallet förväntar man sig en väldigt stark prestation. Har man råd eller hittat en annan spik i omgången är detta ett givet streck men som dock kostar en del.

Nämner även 3 Aramis Bar och 10 Brother Bill som båda besitter bra fart och kommer spurtade starkt över upploppet. Men är endast två kantbollar för den som vill försöka sig på att fälla de två stora i loppet.

Min Vinnare: 6 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 6 Don Fanucci Zet
Skrällen:
Ranking: A 6 B 9 B/C 3,10,7,2 C 8,1,4,5

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
1 Syoss är draget i loppet. I den senaste starten var det årsdebut och intrycket både innan och under loppet var femstjärnigt. Man stod för en rapp avslutning och satte nosen först över mållinjen. Nu med ett lopp i kroppen bör även formen vara en del förbättrad till dagens start. Jag är inne på att man med tanke på många startsnabba i loppet kan försöka svara upp innerspåret med hjälp av solfjäders effekten. Väl därefter kan kusk och tränare Daniel Wäjersten välja om man vill köra i ledningen eller ha positionen i rygg på ledaren. Till endast 8% är detta min idé i loppet och även förstahäst.

4 Swagger kommer till dagens start med tre raka segrar. I den senaste starten ryckte man samtliga skor för första gången, vilket gav önskvärd effekt. Det är anmält barfota runt om på nytt och med tanke på den fina form Swagger håller för dagen måste han räknas tidigt även om positionen längst fram lär vara upptagen idag. Men oavsett position är Swagger streck på kupongen här.

Nämner även 2 Jaguar Hill som precis som Swagger fick testa på barfota för första gången i den senaste starten. Man imponerade då från ledningen och klockan stannade på 10,7 över 1640m. Det blir samma balans idag och från ett bra utgångsläge är man garanterad ett fint lopp och ska räknas in i segerstriden.

Skrällen är 7 Whelk som kommer med två raka segrar i bagaget. I den senaste starten vann man via fina 11,7 över 2140m i ett lopp som blev överpacat. Whelk håller toppform för dagen och med lite klaff längs vägen och tempo på loppet är hon inte oäven att blanda sig i segerstriden på nytt. Skräll.

Min Vinnare: 1 Syoss
Spets efter 500m: 1 Syoss / 2 Jaguar Hill
Skrällen: 7 Whelk
Ranking: A 1,4,2 B 6,7,9,5,10 C 8,3,12,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto