DD Tips Vaggeryd 2/5

Publicerad på 2 Maj 2021 - 12:26

DrTrav

DrTrav

2 Maj 2021 - 12:26

Dagens Dubbel Vaggeryd 2/5

DD-1 5.7.10.12.13.15
DD-2 4 Infinitus

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
Ett lopp över lång distans med flera talangfulla men inte helt pålitliga ekipage och att hitta vinnaren bland dessa känns inte helt enkelt. Så streckar sex ekipage. 

10 Muscle Crown kommer åtminstone hit med en topprestation bakom sig när han i pigg stil vann med halva upploppet på 1.14.8. Det var första barfota den gången vilket gav en riktigt bra effekt och om han är lika bra som senast måste det vara en bra chans igen. Nu är det dock annat läge och vi får se hur han hanterar att gå i spåren den här gången. Han har en lång historik av galopper i bagaget och är definitivt inget att luta sig emot.

12 Huis Clos är gynnad av distansen och tål att göra mycket jobb på egen hand. Om han får aktionen att stämma är han bra nog att vinna den tunga vägen men även han har slitit med den biten och kommer hit med tre raka galopper. På kapacitet räknas han mycket tidigt.

7 Oliver P Hill är en väldigt talangfull häst och med risk för att låta tjatig så har även han otroligt svårt att hålla sig i trav. Nu är han anmäld med barfota för första gången till råga på allt och det känns som att det kan slå åt båda håll. Jag blir inte alls förvånad om han gör ett topplopp och vinner men tävlingsdagen kan lika gärna vara över tidigt med en startgalopp.

5 Botticelli Grif är svårbedömd för mig när han gör sin första start på svensk mark men vad jag har kunnat se så är hästen snabb från start och när många av konkurrenterna har sämre lägen och är osäkra är det inte omöjligt att han kan få fuska bort stora delar av loppet och rinna undan till en seger.

13 Västerbo Bankir var inte bra i årsdebuten men kan mycket mer än så och jag vill betala för honom till singelprocent.

15 Apollo Rek vet jag att stallet har ganska höga tankar om och är en rolig skräll i ett stökigt lopp över lång distans.

Min Vinnare: 10 Muscle Crown
Spets efter 500m: 5 Botticelli Grif
Skrällen: 15 Apollo Rek
Rankingen A: 10.12.5.7 B: 13.15 C: 14.4.11.6.9.3.2.1.8

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
Tre hästar höjer sig en aning över övriga i avslutningen men jag har stark feeling för en häst och med mitt loppscenario tror jag att han visar sig starkast och jag avslutar omgången med en spik som i skrivande stund inte ser ut att bli favorit.

Jag pratar om 4 Infinitus som var ute i ett tufft gäng senast men det strulade lite med positioner den gången och han kunde aldrig riktigt komma till i loppet. Intrycket var dock bra bakom hästar och till den här starten är motståndet mer överkomligt. Han har sin bästa bit till slut och jag tror att det blir full laddning från start mellan startsnabba 1 Payet D.E och 3 Bags Simoni som båda lär vara angelägna om att hitta till ledningen. Spetskörningen kan komma att kosta och jag tror att Infinitus som inte kommer vara med i någon startrusning kan hitta en bra position omgående och sätter in stöten och avgör över upploppet.

Motbud
1 Payet D.E och 3 Bags Simoni är de främsta utmanarna och om spetskörningen inte skulle bli alltför utdragen kommer den som sitter i ledningen att ha en vettig chans att leda från start till mål. Payet D.E galopperade senast och det är möjligt att man inte vågar trycka av allt från start den här gången och det är inte helt omöjligt att Hanna nöjer sig med ledarryggen och hoppas på fritt över upploppet, då blir det såklart svårare för min spik även om han är bra nog att vinna ändå.

Jag nämner även 2 Demolition Man F för den som garderar på lite. Det är bra häst i grund och botten och även om det inte varit något tryck i hästen i de senaste två starterna har jag intrycket för tre starter sedan i en snabb avslutning på näthinnan och till den här starten blir det barfota igen. Skräll.

Min Vinnare: 4 Infinitus
Spets efter 500m: 1 Payet D.E/3 Bags Simoni
Skrällen: 2 Demolition Man F.
Rankingen A: 4 B:3.1.2.8 C:6.5.9.7

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto