GS75 Tips Årjäng 18/4

Publicerad på 18 Apr 2021 - 02:08

DrTrav

DrTrav

18 Apr 2021 - 02:08

Söndagens GS75-tävlingar arrangeras på Årjängs travbana, denna sommaridyll som brukar locka mycket publik. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Golden Guard i den fjärde avdelningen och 1 Mily i den sjunde och avslutande avdelningen.

GS75 Tips Årjäng Söndag 18/1
V75-1 1,2,5,11
V75-2 3,6,8,9
V75-3 5,6,7
V75-4 3 Golden Guard.
V75-5 5,8,9,10,11,13,14,15
V75-6 6,9,12
V75-7 1 Mily

1152 rader x 1 = 1152 kr

DD Tips Årjäng Söndag 18/1
DD1: 6,9,12
DD2: 1 Mily

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibe

GS75-1 2140m auto
1 Global Boost är ett orutinerat sto som nu möter hingstar. Men Joakim Elfvings sto besitter både talang och kunndnadse. I den senaste starten gjorde man ett bra lopp utvändigt om ledaren och höll starkt till andraplatsen. Ikväll har man ett spännande utgångsläge och i ett öppet lopp på förhand känns det som Global Boost måste räknas tidigt.

11 John Dee har nu gjort fyra starter hos sin nye tränare Rickard Svanstedt och det verkar som denna femåring tar steg framåt i utvecklingen hela tiden. Man tål att göra en del på egen hand i loppet, vilket kommer krävas från bricka elva. Men som jag var inne på är detta ett öppet lopp och därför kan man inte nonchalera denna travar som håller bra form.

2 Imparator Boko kommer med bra form vilket man visat i de två senaste starterna. I den senaste starten höll man farten klart godkänt som fyra på nytt rekord och för två starter sedan gjorde man en imponerande prestation när man trots tredjespår sista 800m kunde utmana ledaren Oskar Of Sand om segern. Imparator Boko är kvick iväg från start och ikväll blir det även amerikansk vagn igen vilket är ett plus. Når man ledningen är mycket vunnet och man ska ses som en segerkandidat i loppet.

Nämner även 5 Centurion B som kommer med formen på topp, i den senaste starten slog man nytt rekord. Till låg procent är detta en kantboll jag väljert att betala för.

Min Vinnare: 1 Global Boost
Spets efter 500m: 2 Imparator Boko
Skrällen: 2 Imparator Boko
Ranking: A 1,11,2 B 5,3,9,4,8,12 C 7,6,10

GS75-2 2140m volt
9 Mjölner Rönner visade redan under förra säsongen att man besitter fina fartresurser. Jag minns starten på Bergsåker i höstas när man travade utvändigt om ledaren Bäcklös Faron och kunde utmanade honom om segern hela vägen in till linjen. På Gävle gången efter travade man 23,5 sista 1000m i bra stil. I den senaste starten var det årsdebut och man kunde trots en galopp tidigt revanschera sig och sätta nosen först över mållinjen. Nu med den genomköraren i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Detta ska vara en bra segerchans i loppet.

8 Stormjerven har inlett sin tävlingskarriär mycket lovande. Inför den senaste starten hade man fem raka segrar på kontot. Nu är det årsdebut och formen är ett frågetecken men Stormjerven är den enda i startfältet som kan utmana Mjölner Rönner fartmässigt. Är man väl förberedd inför dagens start är man ett givet streck på kupongen.

3 Skaane Tora är skrällen i loppet. Man återkommer efter vinterträning och gör ikväll årsdebut. Men detta är ett sto som visade viss fart i förra säsongen och kan vara en rysare i loppet till sina 3%. Enligt rapporterna ska hon vara väl förberedd inför kvällens start och man står 40m före de två mest betrodda.

Min Vinnare: 9 Mjölner Rönner
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Skaane Tora
Ranking: A 9,8 B 3,6,4,7,5 C 2,1

GS75-3 1640m auto
6 Mr Brilliant är intressant i dagens tredje avdelning. I den senaste starten var det om debut för sin nye tränare Robert Bergh och Mr Brilliant gjorde det bra direkt. Man sköt till bra sista biten och blev trea i mål. Han har även tidigare visat att han kan öppna från start om man väljer att ladda med honom, och skulle man kunna ta sig förbi invändiga 5 I.D.Dig Deeper från start skulle mycket vara vunnet. Men oavsett ska det bli spännande att se denna fyraåring för andra gången hos Robert Bergh, dessutom blir det även barfota runt om idag.

5 I.D.Dig Deeper är en högkapabel fyraåring som redan i sitt livs andra start slog till med en överlägsen spetsseger på 14,5 över medeldistans. I uttagningarna till norskt Travkriterium var man spelad till under åtta gånger pengarna vilket säger en hel del om hästens kapacitet. I den senaste starten var det årsdebut och det blev galopp in i första sväng, men galoppen ska inte hästen lastas för meddelar kusken Erik Berglöf som själv tog på sig den. Nu har man fått en genomkörare i kroppen och formen bör vara framflyttad, man är kvick iväg från start och håller man sig till trav är man den troliga ledaren av loppet. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

Skrällen är 7 Adler del Ronco som kommer från en bra insats i den senaste starten när man höll farten bra efter en invändig löpning och kunde gå i mål som tvåa. Nu har man ett spår lite långt ut bakom vingen, men skulle det lösa sig med positionerna ska är man en kantboll till 4% som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Mr Brilliant
Spets efter 500m: 5 I.D.Dig Deeper
Skrällen: 7 Adler del Ronco
Ranking: A 6,5 B 7,1,9,4,3 C 11,10,12,8,2

GS75-4 2140m auto
Här hittar vi omgångar först spik, 3 Golden Guard. Detta är en femåring som stod för en väldigt bra årsdebut senast. Man blev serverad en snäll resa och tackade för det genom att avgöra säkert via 12,0 sista 1000m. Nu med den genomköraren i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till dagens start. Man är kvick iväg från start och har fått ett fint utgångsläge. Golden Guard är den troliga ledaren av loppet och i den positionen är man obesegrade på fyra försök och jag är inne på att man även kommer vara obesegrad ifrån ledningen efter loppet idag. Jag spikar.

Motbud
6 Eraja Jaam har nu fått två lopp i kroppen efter lite vila och toppformen bör vara i antågande. I den senaste starten hängde man med godkänt på innerspåret utan att få fritt tillslut. Eraja Jaam har även visat sig trivas bra på Årjäng, med tre segrar och två andrapris på åtta starter som facit. Tidig på kupongen vid gardering.

Nämner även 7 Iglesias Boshoeve som gjorde det bra från ledningen i den senaste starten trots att men fick ge sig mot Frodo S. Iglesias Boshoeve besitter en vass avslutning man får smyga med och spara speeden tillslut vilket man visade för två starter sedan när man vann man efter fått ett fint lopp och lucka in på upploppet.

Min Vinnare: 3 Golden Guard
Spets efter 500m: 3 Golden Guard
Skrällen: 7 Adler del Ronco
Ranking: A 3 B 6,7,8,11,9,4 C 5,1,10,2

GS75-5 2140m volt
Här kommer ett nytt öppet lopp på GS75 spelet där det gäller att strecka på.
Jag framhåller 11 Björnemyr Dennis. I den senaste starten gick man på i spåren med 700m kvar och landade utvändigt om ledaren 400m från mål och man kunde tiullslut enkelt avgöra till segern. Under förra året vann man sex av tio starter och trots att det är årsdebut idag måste man ses med bra segerchans i detta öppna lopp.

9 Fantomet var ute i norska derbyt under förra året och kom på en åttondeplats efter en galopp under vägen. Detta är en kapabel femåring som nu har fått ett lopp i kroppen inför dagens start. Formen lär vara förbättrad och femåringen har ett spännande utgångsläge med springspår på mellanvolten. Är med och gör upp om segern här.

5 Stilig Karl galopperade i segerstriden i den senaste starten, det var när kusken Carl Johan Jepson skulle dra norska huvudlaget som det strulade och Stilig Karl galopperade. Formen ska vara fortsatt bra inför dagens start och Stilig Karl kan öppna kvickt i volten. Jepson som kör även denna gången lär vara offensivt från start och chansen finns att man kan sitta i ledningen i ett andra skede. Man kan vinna loppet från andra positioner också och man är ett givet streck på kupongen.

8 Tangen Tore fick en fin resa i andraspår i den senaste starten och han tackade för det genom att avsluta rappt över upploppet och gå undan till seger. Även han kan öppna bra från start och kommer troligen få en bra position direkt. Tangen Tore har tidigare visat att han trivs på Svensk mark och i ett öppet lopp ska man räknas.

Min Vinnare: 11 Björnemyr Dennis
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Fantomet
Ranking: A 11,9,5 B 8,10,15,13,14,2,6 C 7,1,3,4

GS75-6 1640m auto
6 Global Wonderful blir favorit i loppet vilket är fullt förståeligt. I den senaste starten var det årsdebut och man blev serverad ett fint lopp i rygg på ledaren, och när luckan kom med 200m från mål kunde man i mersmakande stil enkelt spurta till seger. Global Wonderful är kvick iväg från start och med ett lopp i kroppen bör formen vara förbättrad till dagens start. Hittar man ett bra slagläge från bricka sex kommer ska det vara en bra segerchans igen.

9 Almond Paste har fått två tuffa lopp efter sin vintervila. Båda gångerna har hon tvingats trava utvändig om ledaren. I den senaste starten gjorde man det dock på ett imponerande sätt, man visade fin inställning när man aldrig riktigt gav sig och man höll starkt till andraplatsen. Man har idag fått en bra start rygg på 2 Digital Furcola och kommer kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt från start. Motståndsmässigt kliver hon ner något i klass här och skulle det bara stämma med positionerna längs vägen utmanar hon om segern.

Nämner även skrällen 12 Loes som kanske är det sto som besitter högst kapacitet i startfältet. Men att det är årsdebut och man dragit bricka tolv gör såklart att chanserna dras ner endel. Men när hon bara är streckad på 6% känns hon intressant. Skulle det bli tempo på loppet och man har lite tur med pistolerna är Loes inte oäven. Skräll.

Min Vinnare: 6 Global Wonderful
Spets efter 500m: 6 Global Wonderful / 2 Digital Furcola
Skrällen: 12 Loes
Ranking: A 6,9 B 12,8,3,11,10 C 2,1,7,5

GS75-7 2140m auto
I den avslutande och sjunde avdelningen väljer jag att ta ställning för 1 Mily. Detta är ett sjuårigt sto som tränas av Robert Bergh och som varit nere i Frankrike under vinter. Hon har kunnat tjäna en del pengar där nere och införskaffat sig en hel del hårdhet även om segrarna uteblivit. Kapacitetsmässigt tror jag man ska ha en mycket bra segerchans. För kusken Dwight Pieters handlar det om att ta sig ut från innerspåret och lyckas han med det tror jag ingen kommer kunna stå emot Mily under sista halvvarvet. Till endast 28% är man en spelvärd spik i omgången.

Motbud
8 Franklin Face är främsta motbudet på förhand, han har nu gjort två starter för Joakim Elfving. Resultatmässigt har det inte inlett med någon succé, men ser man till prestationerna har båda starterna varit bra. I debuten för Joakim Elfving var Franklin Face gott gåendes när han galopperade med 200m kvar och det kan mycket väl varit segern som försvann den gången. I den senaste starten var man ute på V75 där man fick trava första 700m i tredjespår innan man tvingades backa sig sist. Idag har man på förhand ett jobbigt utgångsläge men motståndet är enklare än jämfört med senast. Löser det sig bara någorlunda med positionerna kommer han spurta ner många över upploppet. Given vid gardering.

Skrällen är 5 Thai Highway som sedan ett tag är tillbaka hos Kim Pedersens regi. Detta är en femåring som kommer med en formkurva som pekar uppåt till dagens start. Han är kvick iväg från start och skulle man kunna köra sig till ledningen idag kommer man sälja sig dyrt. Till 6% ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Mily
Spets efter 500m: 5 Thai Highway
Skrällen: 5 Thai Highway
Ranking: A 1 B 8,5,4,7,2,12 C 6,11,9,10,3

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto